Finland Rondreis Langs Meren steden en Cultuur Afbeelding Finland Rondreis Langs Meren steden en Cultuur
Finland Rondreis Langs Meren steden en Cultuur ***
Bestemming: Rondreizen Finland - Fly Drive Finland

Finland Rondreis Langs Meren steden en Cultuur

***

plane hotel car


9 Dagen

Turku staat bekend als oudste stad van Finland.De oude stad kwam al in de 13e eeuw tot ontwikkeling, en na de verovering door de Zweden was Turku eerst het bruggenhoofd voor de Zweedse troepen en werd later het administratieve centrum voor de Zweedse provincie.






In Helsinki gaat u naar de 'Koningsroute' dit is een oude postweg die rond de veertiende eeuw de verbinding vormde tussen de Zweedse koningen in Stockholm en de Russische tsaren in Sint Petersburg. Er zijn nog enkele delen goed bewaard gebleven. Tijdens het volgen van deze weg zult u vele bezienswaardigheden tegenkomen hierdoor behoort deze brug tot een van de belangrijkste toeristische routes in Scandinavië. U rijdt een groot deel van de route vanaf Lappeenranta op weg naar Helsinki.



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1 en 2: Amsterdam - Helsinki - Turku, ca. 165 km

Vandaag arriveert u op de luchthaven van Helsinki,Helsinki is de grootste en belangrijkste stad van Finland. Dit kunt u zien door de vele, vele mogelijkheden en bezienswaardigheden. Helsinki behoort tot een van de meest leefbare en veilige steden ter wereld. Dit merk je ook als toerist. De staat van onderhoud van pleinen en straten is prima voor elkaar. Wie Helsinki bezoekt die krijgt te maken met een bruisende stad. hier neemt u na aankomst uw huurauto in ontvangst. Dan rijdt u naar Turku, dit is de oudste stad van Finland. De stadt ligt tegen de rivier Aurajoki aan. Een van de bezienswaardigheden is kasteel Turunlinna en ook de domkerk Tuomiokirkko. u bezoekt ook de scherenkust bij Turku, met zijn talloze eilandjes, is een prachtig natuurgebied .

Dag 3: Turku - Hämeenlinna, ca. 170 km

Vandaag verlaat u Turku aan de kust en rijdt u naar Hämeenlinna waar de beroemde glasfabriek van Iittala ligt. Tijdens een bezoek aan de glasfabriek kunt u glasblazers aan het werk zien.

Glasfabriek Iittala Iittala is een Finse glasfabriek. De geschiedenis van Iittala gaat terug naar 1881 toen in een dorpje in het zuiden van Finland een glasfabriek met dezelfde naam werd geopend. Iittala is gespecialiseerd in designobjecten, serviesgoed, kookgerei en interieurobjecten. Door de jaren is de glasfabriek met meerdere materialen gaan werken, zoals porselein en metaal. Aan het begin van de twintigste eeuw werd serviesgoed beschilderd met allerlei tierelantijntjes. Iittala was één van de eerste bedrijven die de overstap maakte van decoratief servies naar functionele, mooi ogende objecten met een progressief Scandinavisch design.

Dag 4: Hämeenlinna - Jyväskylä, ca. 230 km

Jyväskylä waterval Vandaag rijdt u via Tampere met de bekende Tammerkoskiwatervallen, dit zijn oude textielfabrieken waarin nu winkeltjes, restaurants en cafés zijn gevestigd ook zijn er verschillende interessante musea in Jyväskylä, wat ligt aan de noordkant van het Päijännemeer. Onderweg kunt u een stop maken bij de houten kerk van Petäjävesi. De oude houten kerk in Petäjävesi is een Finse Lutherse Kerk op de lijst van UNESCO World Heritage Site sinds 1994 gevestigd in de gemeente Petäjävesi, is de kerk gelegen ten westen van Jyväskylä. Hierna kunt u ook een bezoek brengen aan het saunadorp Muurame, waar u alles te weten komt over een eeuwenoude Finse traditie. Liefhebbers van architectuur kunnen een aantal gebouwen bekijken van de beroemde architect Alvar Aalto. Zijn museum is ook interessant.

Dag 5 en 6: Jyväskylä - Lappeenranta, ca. 220 km

Saimaa Merengebied Onderweg naar het Saimaa merengebied maakt u een stop in Mikkeli, dit is de hoofdstad van oost Finland . De oude stad Lappeenranta is prachtig gelegen in het Saimaa merengebied, met een oppervlakte die net zo groot is als Belgie en Nederland samen. De stad ligt slechts 30 km van de Russische grens af .

Dag 7 en 8: Lappeenranta - Helsinki, ca. 225 km

Vandaag volg u een mooie route over de 'Koningsweg', dit is een Middeleeuwse handelsroute die de Scandinavische steden met St. Petersburg verbond. Onderweg maakt u een stop in Porvoo, dit is een van de oudste en mooiste steden van Finland met als kenmerk houten huizen. Uw laatste twee overnachtingen zijn in Helsinki, de hoofdstad van Finland. Hier bezoekt u het Senaatsplein, de Esplanadi, de Uspenski kathedraal, de Tuomiokirkko Dom en de in rotsen uitgehouwen Temppeliaukiokerk.

Dag 9: Helsinki - Amsterdam

Vandaag eindigt uw reis en kunt u beginnen aan uw terugreis.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten van Amsterdam naar Helsinki v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 8 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.




Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
Finland Rondreis Langs Meren steden en Cultuur 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518