Fly Drive Rondreis Ierland Compleet Afbeelding Fly Drive Rondreis Ierland Compleet
Fly Drive Rondreis Ierland Compleet ***
Bestemming: Rondreizen Ierland - Fly Drive Ierland

Fly Drive Rondreis Ierland Compleet

***

plane hotel car


15 Dagen

Tijdens deze twee weken in Ierland heeft u de kans om veel te zien en te beleven. De route van deze Fly en Drive is zo samengesteld dat u langs de meeste bezienswaardigheden en interessante plaatsen komt. Van levendige steden als Dublin en Cork tot ruig landschap bij de Cliffs of Moher en Cork en natuurlijk Donegal, het relatief onbekende maar zeker niet minder mooie noorden van Ierland.



Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt de route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen. De overnachtingen liggen wel vast.

Dagprogramma:

Dag 1: Amsterdam - Dublin - Waterford

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Dublin waar u uw huurauto op kunt halen. Vanuit Dublin vertrekt u in zuidelijke richting om de pracht van de zuidkust van Ierland te ontdekken: Waterford. Bekend om haar prachtige stranden en adembenemende natuur, rijdt u een panoramische route. Waterford is een topbestemming en niet in de laatste plaats vanwege het prachtige kristal dat uit deze omgeving komt.

Dag 2: Waterford

Waterford is een historisch plaatsje aan de zuidkust van Ierland. Het is in 914 gesticht door de vikingen, en de oudste stad van het land. Het kristal dat uit Waterford komt is wereldberoemd, en is te bezichtigen in de Waterford Crystal fabriek, tegenwoordig meer een bezoekerscentrum dan een echte fabriek. Waterford heeft echter meer te bieden. De combinatie van bergen, stranden en de stad, maken de stad tot een geweldige bestemming.
Vergeet tijdens een bezoek aan Waterford het Dungarvan Castle niet te bezoeken. Dit kasteel is in 1185 gebouwd aan de rivier de Colligan gebouwd.

Dag 3: Waterford - Cork

U rijdt vandaag vanaf Waterford naar Cork. Voor dit stuk kunt u kiezen uit twee verschillende routes: langs de zuidkust of via het binnenland. U vertrekt pas over twee dagen weer uit Cork, dus u heeft de tijd om op uw gemak kennis te maken met deze stad en al haar bijzondere bezienswaardigheden.

Dag 4: Cork

Vandaag heeft u de mogelijkheid om Cork uitgebreid te verkennen: of u van winkelen houdt of liever cultuur wil snuiven, of juist meer te weten wil komen over de historie van deze prachtige stad, het kan allemaal. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Rock of Cashel, of naar de plaatsen Kinsale, Bantry of Cobh. Deze laatste was de laatste aanlegplaats van de Titanic en de vertrekhaven voor de vele tienduizenden Ieren die op zoek gingen naar een beter leven in Amerika. Op ongeveer 8 km van Cork vindt u de Blarney Stone. Dit blok blauwsteen is ingemetseld in de borstwering van Blarney Castle. Legende zegt dat wanneer u de steen kust, u begenadigd wordt met grote welsprekendheid.

Dag 5: Cork - Killarney


Vandaag verlaat u Cork en rijdt u via de zuidkust en Bantry Bay op uw gemak richting Killarney. U verblijft de komende dagen in Killarney en heeft genoeg tijd om het omgeving te bezoeken. Met name he gebied ten zuidwesten van Killarney, ook wel de Ring of Kerry genoemd, mag niet ontbreken in uw programma.

Dag 6: Killarney


Vandaag start u aan een tocht langs de Ring of Kerry. Dit is een beroemde tocht over het Iveragh schiereiland. De route leidt u door schitterende natuur; tijdens de route kunt u genieten van de prachtige uitzichten over baaien en de MacGillyCuddys bergen, het hoogste gebergte van Ierland. Als u tijd heeft, is het zeker de moeite waard om ook het schiereiland Dingle, dat iets noordelijker ligt, te bezoeken. De meningen zijn verdeeld, maar er zijn mensen die Dingle mooier vinden dan Iveragh. Bezoek beide schiereilanden en besluit dit voor uzelf!

Dag 7: Killarney - Ennis


Vandaag rijdt u via het Killarney National Park naar het noordelijker gelegen Ennis, de toegangspoort naar The Burren. In dit unieke karstlandschap waant u zich haast op de maan. Onderweg kunt u even voorbij Limerick stoppen bij Bunratty Castle. Dit kasteel uit 1425 is in 1954 gerestaureerd en in originele middeleeuwse staat teruggebracht. Voor de bezoeker een prachtig openluchtmuseum en de uitgelezen kans om op een unieke manier kennis te maken met het verleden van Ierland.
Vanuit Ennistymon kunt u een bezoek brengen aan de indrukwekkende Kliffen van Moher. Hier voelt het haast alsof u op de rand van de wereld staat. Proef het zout in de lucht, voel de wind door uw haren en zie hoe de vogels door de lucht zweven.

Dag 8: Ennis - Westport


Nadat u heeft ontbeten, vertrekt u naar de Galway. Hier lijkt het openbare leven zich in pubs, clubs en restaurants af te spelen: hoe de meeste mensen traditioneel gezien over Ierland denken. U kunt een korte wandeling afsluiten met een heerlijke Ierse pub-lunch. Na de lunch rijdt u door naar Connemara. Het lijkt haast of de tijd heeft stilgestaan in deze streek: ongerept landschap, oude Keltische overblijfselen, religieuze graven, water en turfvelden wisselen elkaar af.
Vannacht zult u in Westport overnachten.

Dag 9: Westport - Letterkenny


Als u vandaag naar Letterkenny rijdt, komt u door County Mayo. Dit gebied kent een prachtig landschap van meren, rivieren en bergen. Via de weg langs de kust komt u langs de plaatsen Bundoran en Donegal, waar u even kunt stoppen. Vooral het stadje Donegal met het gelijknamige kasteel is de moeite waard.
Als u nog verder naar het noorden rijdt, arriveert u tenslotte in Letterkenny.

Dag 10: Letterkenny

Na een heerlijke overnachting in Letterkenny, kunt u vandaag de omgeving verkennen. Alleen al de route naar het uitgestrekte Glenveagh National Park met kasteel en bijbehorende tuinen is de rit waard. U kunt er ook voor kiezen om naar de kliffen van Horn Head te rijden om daar lekker uit te waaien.

Dag 11: Letterkenny


Vandaag kunt u de wat langere dagtocht naar Bushmills maken. Hier is de Giants Causeway dé toeristische trekpleister. De bijzondere rotsen in de vorm van een trap, zijn het gevolg van afgekoelde lava uit vulkanen die hier ongeveer 65 miljoen jaar geleden zijn uitgebarsten. Werkelijk een bijzonder uitzicht.
Indien u tijd over heeft kunt u in Bushmills de distilleerderij bezoeken. Deze bekende Ierse whiskey-stokerij kreeg al in 1608 een vergunning. Dit maakt haar de oudste distilleerderij met vergunning ter wereld.

Dag 12: Letterkenny - Dublin


Vandaag heeft u een lange, maar mooie rit voor de boeg. U komt langs de Boyne Valley, waar u grafheuvels kunt bezoeken die uit het stenen tijdperk afkomstig zijn. U rijdt uiteindelijk door naar de omgeving van Dublin. Hier kunt u heerlijk tot rust komen, want de komende nachten slaapt u in Dublin.

Dag 13: Dublin


Dublin, de fascinerende en veelzijdige hoofdstad van Ierland, ligt klaar om te verkend te worden. Het Trinity College, Grafton Street, St. Patricks Cathedral, de gezellige winkelstraten en de mooie 18e -eeuwse pleinen geven Dublin de sfeer die zo typisch is. Dublin heeft echter vele gezichten.
Zoekt u een wat rustiger invulling van uw dag, dan kunt u de magnifieke tuinen van Powerscourt bezoeken.

Dag 14: Dublin


Vandaag kunt u de omgeving rondom Dublin beter verkennen. Breng een bezoek aan de Wicklow Mountains met onder andere het kloosterstadje Glendalough. De Wicklow Mountains staan bekend als fijn wandelgebied en er zijn dan ook diverse tochten te maken (zowel lang als kort).

Dag 15: Dublin - Amsterdam


Vandaag eindigt uw rondreis door Ierland. Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Dublin om uw huurauto in te leveren en terug te vliegen naar Amsterdam.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
Fly Drive Rondreis Ierland Compleet 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518