Fly Drive Paradores door Extremadura Afbeelding Fly Drive Paradores door Extremadura
Fly Drive Paradores door Extremadura ***
Prijs per persoon vanaf 608,- gebaseerd op minimaal 2 personen
Bestemming: Rondreizen Spanje - Fly Drive Paradores

Fly Drive Paradores door Extremadura

***

plane hotel car


8 Dagen

Extremadura is een sprookjesachtig gebied in zuid-west Spanje met een puur en onaangetast landschap vangroene weiden en glooiende heuvels, bossen en vruchtbare rivierdalen, evenals charmante stadjes met pittoreske pleinen en fraaie overblijfselen van de Romeinse architectuur.
Burchten, paleizen en herenhuizen liggen als trosjes verspreid over deze streek, ooit gebouwd door de conquistadors, die terugkwamen met goud uit de Nieuwe Wereld.



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive door Extremadura kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen. Deze reis kan worden uitgebreid of aangepast aan de hand van uw wensen. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op.

Dag 1: Madrid

Bij aankomst op de luchthaven van Madrid, haalt u uw huurauto op en rijdt u naar Parador Alcala. Hier verblijft u 1 nacht en heeft u tijd om de Word Heritage City Alcala en de hoofdstad Madrid te bezoeken. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u alvast de stad verkennen, het Prado bezoeken of op een terrasje van overheerlijke tapa's genieten. Madrid is een boeiende stad met schitterende musea, statige boulevards, prachtige pleinen, imposante gebouwen en paleizen. In de gezellige volkswijken met leuke straatjes vol traditionele taveernes en typische winkeltjes maakt u kennis met het dagelijkse leven van de Madrilenos. In de grote overdekte markthal liggen de Spaanse gastronomische producten aantrekkelijk uitgestald. Maar in de avond komt Madrid pas echt tot leven en stromen de straten, terrassen en bars helemaal vol. Overnachting in Parador de Alcala de Henares.

Parador de Alcala de Henares

In de geboorteplaats van Cervantes, Alcala de Henares, waar elk hoekje en gaatje kunst en cultuur uitademt, staat de Parador de Alcala, een 17e eeuws klooster. Dit heerlijke hotel biedt de perfecte combinatie van traditie en avant-garde. Het interieur is van een modern design : smaakvol en uiterst elegant. Deze parador, gelegen in de World Heritage City Alcala de Henares ligt op slechts 26 kilometer van Madrid en 20 kilometer van de internationale luchthaven.

Dag 2: Madrid - Toledo

Na uw bezoek aan Madrid, is het een korte rit naar het hoog op een granieten rots gelegen Toledo. In de plaats kunt u heerlijk dwalen door de nauwe steile straatjes met middeleeuwse allure die naar een lange reeks van monumenten voeren waaronder de enorme kathedraal, kerken, synagoges, het Alcazar en niet te vergeten het El Greco Museum. Overnachting in Parador de Toledo.

Parador de Toledo

Stelt u zich eens voor, ontspannen op een ligstoel bij het zwembad, met een prachtig uitzicht op de keizerlijke stad ToledoWelkom in Parador de Toledo. Het gebouw is spectaculair en u kunt de World Heritage stad Toledo niet alleen van het zwembad bewonderen, maar ook vanuit de zalen, het terras en de kamers. In Parador de Toledo, zult u genieten van ruime, luxe faciliteiten. De comfortabele inrichting gecombineerd met houten balken, trappen, houten leuningen en Mudejar motieven op de tapijten en het tegelwerk maken deze perfecte verblijfplaats in Toledo compleet.

 

Dag 3: Toledo - Trujillo

Door het land van Don Quichot de La Mancha reist u langs het bedevaartsoord Guadelupe de Extremadura binnen. Een streek met een veelbewogen geschiedenis en waar de bekende conquistadores vandaan komen. De buitengewone rijkdom van de prachtige steden als Caceres en Trujillo bewijst dat de veroveraars niet met lege handen zijn thuisgekomen! De streek kenmerkt zich vooral door de vele burchten en de vele ooievaars die hier jaarlijks massaal neerstrijken!

Parador de Trujillo

In de historische stad Trujillo, de geboorteplaats van vele avonturiers, vindt u de prachtige Parador de Trujillo. Parador de Trujillo is gevestigd in het voormalige klooster van Santa Clara en heeft de rustige sfeer van de kloostergebouwen behouden. Dit is een ideaal hotel voor ontspanning. De kamers zijn rustiek en modern en de Parador biedt tevens een seizoensgebonden zwembad.

Dag 4: Trujillo Merida

Merida, de hoofdstad van Extremadura, was ooit de hoofdstad van de Romeinse provincie Lusitania en is nog steeds de thuisbasis van de meest indrukwekkende en uitgebreide Romeinse ruines in heel Spanje. De schat aan Romeinse overblijfselen die u kunt vinden in Merida, zijn van dezelfde allure als die in Rome, met het verschil dat men hier op alle gemak en zonder zich te hoeven verdringen langs drommen toeristen, de Romeinse ruines, die verstrooid over de hele stad liggen, kan bekijken. Al wandelend door de stad zult u zich afvragen wat er nog meer ligt begraven onder deze levendige stad.

Parador de Merida

In Merida wacht u een verblijf in de prachtige Parador de Merida. Gelegen in het hart van de stad, is dit hotel een perfect uitgangspunt om de rijkdom aan erfgoed in deze stad te ontdekken. Het hotel is een voormalig 18e-eeuws klooster dat bovenop de overblijfselen van een tempel gevestigd is,gewijd aan het Augustaanse Concord. Parador de Merida is de perfecte combinatie van traditie, comfort en goede service.

Dag 5: Merida Caceres - Plasencia

Vandaag staat er een mooie rit op het programma. Via Caceres, door het natuurpark Monfrague, vooral bekend om de zeldzame vogels als de vale gier en zwarte ooievaars, reist u naar Plasencia, waar u twee nachten zult verblijven. Het oude stadshart is omgeven door dikke muren waarbinnen fraaie Renaissance gebouwen liggen. De stad Plasencia ligt aan de oever van de Jerte-rivier, in de provincie Extremadura Caceres. De Parador ligt in de oude binnenstad, op een strategische locatie langs de oude commerciele en bedevaartroute bekend als de Ruta de la Plata. In de stad ontdekt u de overblijfselen van middeleeuwse muren, versterkte torens en poorten, waaronder de Puerta del Sol (Sun Gate) en de kleinere Postigo de Santa Maria (Santa Maria Gate). Als u door het stadscentrum loopt, komt u naar de Plaza Mayor, het hoofdplein. De stad beschikt ook over vele historische gebouwen, zoals de romaanse oude kathedraal en de nieuwe kathedraal, die gotische en renaissance elementen heeft. U overnacht in Parador de Plasencia.

Dag 6: Plasencia en omgeving

Plasencia is een uitstekend vertrekpunt voor het verkennen van het Las Hurdes-district, de Sierra de Gata-bergen, het La Vera-district en de Jered River Valley. Dit gebied is vooral spectaculair in de lente wanneer bloeiende kersenbomen de vallei helderwit kleuren. Niet te vergeten Monfrague National Park, een must-see in deze omgeving. Hier kunt u genieten van natuur, watervallen en meanders, mooie historische steden en lokale delicatessen, zoals patatstoofpot, lam, Extremadura-gebakken broodkruimels, de beroemde Ibéricoham en de prachtige Torta del Casarkaas. Een onvergetelijke ervaring voor je zintuigen. Overnachting in Parador de Plasencia.

Parador de Plasencia

Parador de Plasencia is gevestigd in het Santo Domingo-klooster, gebouwd in de 15e eeuw. Dikke stenen muren, gewelfde plafonds en een mooi decor wachten u in deze Parador. Het hotel is de ideale plek om de stad en de omliggende natuurlijke landschappen te verkennen.

Dag 7: Plasencia Avila - Segovia

Vandaag rijdt u naar het op 1127 meter hoogte gelegen Avila, de hoogst gelegen provinciestad van Spanje. De stad is vermaard om haar reusachtige middeleeuwse stadswallen met wel 88 torens die de hele oude binnenstad omsluiten. Op weg naar Avila passeert u ook het indrukwekkende paleiskloostercomplex El Escorial, de voormalige residentie van Philips II. Door een fraai glooiend landschap gaat de tocht naar Segovia waar u verblijft in de plaatselijke Parador, dat gedomineerd wordt door het indrukwekkende Romeinse aquaduct. Dit ingenieuze bouwwerk dateert uit 100 na Christus en is vervaardigd zonder ook maar een korreltje cement! De oude binnenstad met smalle straatjes is een ware schatkamer vol monumenten waaronder het fraaie, met torentjes uitgedoste, Alcazar.

Parador de Segovia

Modern, comfortabel en buitengewoon, de Parador de Segovia is gelegen in een van de meest historische steden van Spanje. Het panoramische uitzicht vanuit kamers van het hotel, de eetkamer en een buitenzwembad zijn een heerlijke traktatie. U kunt in deze Parador tevens gebruikmaken van een fitnessruimte, een verwarmd zwembad en een seizoensgebonden buitenzwembad, een tennisbaan en een sauna. De Parador is ook een ideaal uitgangspunt voor diegenen die de vele natuurgebieden in de provincie Castilla - Leon willen ontdekken.

Dag 8: Segovia Madrid en terugvlucht

Dit is alweer de laatste dag van uw fly drive door het mooie landschap van Extremadura. U rijdt terug naar de luchthaven van Madrid. Voordat u in gaat checken voor uw terugvlucht levert u hier de huurauto weer in.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar Madrid v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in Paradores volgens beschrijving
  • Verzorging o.b.v. logies ontbijt
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.




Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
Fly Drive Paradores door Extremadura 0

Neem vrijblijvend een optie op deze reis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

Prijzen zijn per persoon en op basis van een bezetting van 2 of 3 personen in een standaardkamer.
Klik op de door u gewenste vertrekdatum om uw optie te plaatsen.

Kies uw vertrekmaand:

April 2024
Zo Ma Di Wo Do Vr Za

Gevonden Vluchten

Wij zullen voor u de voordeligste vlucht kiezen. Klik hier om door te gaan.

Prijs per persoon vanaf 608,- gebaseerd op minimaal 2 personen


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518