Fly Drive Rondreis Paradores Andalusie Compleet Afbeelding Fly Drive Rondreis Paradores Andalusie Compleet
Fly Drive Rondreis Paradores Andalusie Compleet ***
Bestemming: Rondreizen Spanje - Fly Drive Paradores

Fly Drive Rondreis Paradores Andalusie Compleet

***

plane hotel car


10 Dagen

Gedurende uw Fly Drive Paradores verblijft u in unieke accommodaties, gehuisvest in voormalige kastelen, paleizen en andere historische momumenten die verbonden zijn met het Spaanse erfgoed. Geniet gedurende deze individuele rondreis door Andalusie van een bezoek aan de belangrijkste historische steden van Andalusie met indrukwekkende kastelen, schitterende paleizen en monumenten, omgeven door een prachtige natuur, witgekalkte pittoreske dorpjes, heerlijke stranden, heerlijk eten, flamenco en warmte.



Dag 1: Vertrek naar Malaga 1 overnachting in Parador de Malaga Gibralfaro

Bij aankomst op de luchthaven van Malaga haalt u uw huurauto op en rijdt u naar Parador de Malaga Gibralfaro. Hier verblijft u 1 nacht en heeft u tijd om de culturele stad Malaga te bezoeken. Wij raden u aan om de Alcazaba (citadel) te bezoeken, een paleis van de Moorse overheersers dat dateert uit 1065 en de Malaga Kathedraal. In Malaga kunt u verder onder andere het Pablo Picasso Museum bezichtigen, waar u meer dan 230 werken van de schilder ontdekt.

Omringd door pijnbomen, bovenop de berg Gibralfaro vindt u de

Parador de Malaga Gibralfaro

in het gelijknamige kasteel dat diende ter bescherming van de tegenovergelegen Alcazaba (Citadel). De gemeenschappelijke ruimtes, kamers en zwembad op het dak bieden een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Hier kunt u genieten van het traditionele Andalusische culinaire aanbod.

Dag 2: Malaga - Granada - 1 overnachting in Parador Granada (in het Alhambra complex)

Vandaag verlaat u Malaga en rijdt u in ruim ander half uur naar Granada. Met de besneeuwde pieken van de Sierra Nevada op de achtergrond, wordt deze prachtige stad gedomineerd door het sprookjesachtige Alhambra, een prachtig ontworpen en ingericht complex van Moorse paleizen en tuinen en patio's. Ook de kronkelende smalle straatjes van de Moorse wijk, de Albacin zowel de indrukwekkende gotische kapel, de Capilla Real, dat de graven van de Katholieke Koningen herbergt en de aangrenzende Renaissance kathedraal zijn een bezoek waard. Granada biedt leuke bars waar u kunt genieten van de gratis aangeboden tapas.

Parador de Granada

is een voormalig klooster gebouwd in opdracht van de Katholieke Koningen in het paleis van Nasrid. Het hotel heeft een betoverend interieur. Kunstwerken en bijzondere meubels sieren het klooster en het interieur kamers . In de eetkamer en op de koele zomerterrassen worden Andalusische gazpacho, Habas a la granadina ( tuinbonen met artisjokken ) en piononos ( biscuit broodjes gegarneerd met room ) geserveerd, die oorspronkelijk afkomstig zijn uit de kleine lokale stad Santa Fe. Een idyllische plek in een magische stad.


Dag 3: Granada - Ubeda - 1 overnachting in Parador de Ubeda, Parador de Jaen of Parador de Cazorla

Vandaag rijdt u richting het noorden en verplaatst u zich van een wereld uit de tijd van Moren naar erfgoed uit de Renaissance-tijd in Ubeda en Baeza. U verblijft in Parador de Ubeda. Onderweg mag u een bezoek aan de historische stad Jaen niet overslaan. Vanaf het Catalina kasteel heeft u een prachtig uitzicht over het typische landschap van Andalusie. Natuurliefhebbers kunnen nog een stukje verder rijden naar Cazorla en in plaats van in Ubeda, overnachten in Parador de Cazorla in het Nationaal Park Sierras de Cazorla, een schitterend natuurgebied van rivieren, kloven en bossen.

De stad Ubeda is gelegen in de provincie Jaen, ten westen van de Cazorla en Segura bergen in de buurt van de rivier de Guadalquivir. U vindt de

Parador de Ubeda

in de oude wijk, gevestigd in een 16e eeuws paleis op het Vázquez de Molina plein. De lokale architectuur doet u aan de Renaissance stijl van een Italiaanse stad denken, maar dan met de folklore, eeuwenoude ambachten, keuken en vrolijke sfeer van Andalusië.

De

Parador de Jaen

staat hoog boven de stad boven op Santa Catalina Hill, zodat wanneer je Jaén nadert, het altijd de eerste zijn om u te verwelkomen. Het hotel is uw vertrekpunt en bestemming voor het verkennen van de charme van de Renaissance in Andalusië.

Parador de Cazorla

ligt in het hart van de Sierra de Cazorla, het Segura y las Villas Natuurreservaat. De hoogte biedt ongeëvenaarde panoramisch uitzichten op de berghellingen bedekt met pijnbomen, een oase van rust en schoonheid. Alleen het geluid van de vogels zullen uw ontspanning naast het zwembad van het hotel of wandelingen door de omgeving te onderbreken. De sfeer van rust en schoonheid in nabijgelegen plaatsen zoals Cañada de las Fuentes, de oorsprong van de rivier de Guadalquivir en de schitterende Linarejos Waterval creëert de perfecte setting voor uw uitvlucht naar de natuur.

Dag 4-6: Ubeda - Cordoba - 2 overnachtingen in Parador de Cordoba

Vandaag arriveert u in de aan de Guadalquivir Rivier gelegen stad Cordoba. Hoogtepunt in Cordoba is ongetwijfeld de Mezquita, de moskee-kathedraal die dateert uit de tijd dat Cordoba de hoofdstad van het Moorse rijk El-Andalus was. De Christenen, die in 1236 de stad van de Moren veroverde waren zo getroffen de door de schoonheid van de moskee, dat zij hun kathedraal midden in het complex tussen de prachtige bogen lieten bouwen, wat de unieke kerk-moskee creerde, zoals wij deze vandaag de dag kunnen bewonderen. Naast de schitterende Mezquita kunt u in Cordoba het Kasteel Alcazar met prachtige tuinen en Moors badhuis bezoeken en is de Middeleeuwse binnenstad met een labyrinth aan pittoreske kronkelstraatjes, eens het thuis van de Joodse gemeenschap in Cordoba, de mooiste patio's met bloemen die een beroep doen op al uw zintuigen, zeker een bezoek waard. En vergeet niet een bezoek aan de prachtige en mysterieuze stad die Abd-ar-Rahman III aan de voet van de Sierra Morena bergen op slechts acht kilometer van Córdoba gebouwd heeft te bezoeken: de mooie Medina Azahara, met haar legendarische naam en geschiedenis.

De

Parador de Cordoba

wacht u in deze legendarische stad, boven op de ruïnes van het zomerpaleis van Abd-ar-Rahman I. Het koele, elegante gebouw, met een prachtig uitzicht over de stad en het zwembad, is omringd door een tuin bekend als Los Naranjos (de sinaasappelbomen), waar de oudste palmbomen in Europa groeien. Binnen vindt u lichte, ruime kamers, ingericht met eenvoud en verfijnde smaak. U zult hier genieten van een prachtig uitzicht over de stad; een rustige, verfrissend en ontspannen verblijf; en magische diners in het restaurant met terras op warme avonden.

Dag 6-8: Cordoba - Sevilla - 2 overnachtingen in Parador de Carmona

Vandaag rijdt u richting Sevilla, de stad van de flamenco. U overnacht in Parador de Carmona, gelegen in het gelijknamige plaatsje even voor Sevilla. In de levendige stad Sevilla kunt u een bezoek brengen aan de magnifieke Giralda, de klokkentoren van de kathedraal van Sevilla, oorspronkelijk gebouwd als minaret gedurende de Moorse periode en 1987 benoemd tot Wereld Erfgoed door UNESCO.

De

Parador de Carmona

biedt schoonheid, kalmte, heerlijke gerechten en wordt omringd door een mooi landschap. Het gebouw is een prachtige 14e-eeuwse Arabische vesting, welke hoog boven de stad staat. Het biedt een prachtig zwembad, terrassen met uitzicht op het platteland en een prachtige binnenplaats, omringd door mooie lounges. Decoratieve elementen zoals het tegelwerk zal u eraan herinneren dat u in het land van Andalusië bent, waar licht bijzonder is en de mensen vriendelijk. Veel verschillende volkeren vonden Carmona de ideale plek om zich te vestigen en lieten sporen achter die nog steeds levend blijven. Must-see bezienswaardigheden zijn de Puerta de Sevilla; de Romeinse necropolis, het bewijs van een prachtig verleden; en het Museum van de Stad van Carmona, die een reis biedt door de geschiedenis van de stad.

Op minder dan een half uur rijden van de rust van uw Parador en het mooie stadje Carmona vindt u de stad van het licht, de magie en flamenco; Sevilla. Het is bijna onmogelijk om de schoonheid van de hoofdstad van Andalusie in woorden uit te drukken. De stad is de thuisbasis van enkele van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Spanje. Geniet in deze stad omringd door de Guadalquivir ook weer van heerlijke tapas op een zonnig terras

Dag 8: Sevilla - Cadiz - 1 overnachting in Parador de Cadiz

Vandaag rijdt u richting het zuiden naar de schitterende stad Cadiz, ook wel Tacita de Plata genoemd en beschouwd als een van de oudste steden in het Westen, met prachtige stranden en heerlijke zeevruchten. Barokke paleizen en prachtige huizen staan in perfecte harmonie met de architectuur van de Parador de Cadiz, waar u zult verblijven. Onderweg kunt u een stop maken in het havenstadje El Puerto de Santa Maria. In dit weinig toeristische en daardoor zeer authentieke stadje vindt u leuke vismarkten, sherrybodegas en kunt u de stranden bezoeken aan de Atlantische kust: de Costa de la Luz.

Parador de Cadiz

is een modern juweeltje met prachtig uitzicht op de baai vanaf de balkons, de frisse kamers, het exclusieve zwembad en vanuit de ontspannende spa. Het restaurant en de tapas bar bieden heerlijke lekkernijen. Op slechts een steenworp afstand van het hotel ligt La Caleta Beach. Playa La Caleta is een klein strand en is gelegen tussen twee oude kastelen: Castillo de Santa Catalina en Castillo de San Sebastián. Het staat bekend als een van de mooiste stranden van de stad Cadiz en een van de meest gefotografeerde. Hier kunt u heerlijk wandelen langs de boulevard, die getuige is van de jaren waarin de haven diende als een belangrijke verbinding naar de Nieuwe Wereld.

Dag 9: Cadiz - Ronda - 1 overnachting in Parador de Ronda

Als u een liefhebber bent van de unieke Spaanse witte dorpjes, kastelen en goede wijn, kunt u vandaag op uw route naar Ronda stoppen voor een lunch in de Parador in het plaatsje Arcos de la Frontera. Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over de rivier de Guadalete.

Langs diverse andere witte dorjes kronkelt u over respectievelijk de A382 en de A376 door het binnenland naar het gespleten dorp Ronda. De unieke stad Ronda is schitterend gelegen in een prachtig natuurlijke omgeving bovenop op de kloof El Tajo. De stenen brug, Puente Nuevo (de nieuwe brug) verbindt de 15e eeuwse nieuwe stad met de Mdina (oude stad uit de tijd van de Moren). Maak een ontspannen wandeling in de oude stad of geef u over aan de adembenemende uitzichten op de Puente Nuevo.

De

Parador de Ronda

is gelegen op een spectaculaire plek in het hart van de stad, naast Puente Nuevo (Nieuwe Brug). Het is gehuisvest in het voormalige stadhuis. De locatie is ongelooflijk, met een ongeëvenaard uitzicht op de rivier de Taag, een ravijn van 120 meter diep. U kunt gaan zwemmen of zonnen in de tuin bij het zwembad, of simpelweg genieten van de uitzichten.

Dag 10: Ronda - Malaga - Amsterdam

Vandaag reist u terug naar Nederland en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog genieten van de kust van Andalusie. Uw huurauto kunt u inleveren op de luchthaven van Malaga.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 9 overnachtingen in 4-sterren hotels
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto
Standaard inbegrepen in de huursom:
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Extra WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
Dag tot dag:
Dag 1: Vertrek naar Malaga
Dag 2: Malaga → Granada
Dag 3: Granada → Jaen → Ubeda 
Dag 4-5: Ubeda - Cordoba
Dag 6-7: Cordoba → Sevilla
Dag 8: Sevilla → Cadiz
Dag 9: Cadiz → Ronda
Dag 10: Ronda → Malaga → Amsterdam

Beschikbaarheid
Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
Fly Drive Rondreis Paradores Andalusie Compleet 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518