Fly Drive Rondreis Nationale Parken van Zuid Afrika 18 Dagen Afbeelding Fly Drive Rondreis Nationale Parken van Zuid Afrika 18 Dagen
Fly Drive Rondreis Nationale Parken van Zuid Afrika 18 Dagen
Bestemming: Rondreizen Zuid Afrika - Fly Drive Zuid Afrika

Fly Drive Rondreis Nationale Parken van Zuid Afrika 18 Dagen


plane hotel car

Speciaal voor u hebben wij een selectie gemaakt van de mooiste natuur- en wildparken die Zuid-Afrika te bieden heeft. Terwijl u van west naar oost door het land reist ziet u de veranderende landschappen aan u voorbijtrekken. Deze diversiteit ziet u ook in de verschillende parken die u bezoekt. Van het kustlandschap van het Tsitsikamma National Park tot de droge zandsteenformaties in het Golden Gate en van het wildlife in het Krugerpark tot de olifanten in het Addo Elephant Park. Een bijzonder mooie reis waarin natuur en wild volop te aanschouwen zal zijn.



Dag 1: Amsterdam - Kaapstad

Vandaag begint uw prachtige reis. U vliegt van Amsterdam naar Kaapstad waar u in de avond aankomt. Na het ophalen van uw huurauto rijdt u naar uw verblijf voor de komende 2 nachten op basis van logies.

Overnachting: Altona Lodge

Dag 2: Kaapstad

U kunt vandaag op uw gemak de stad gaan verkennen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Tafelberg, per kabelbaan of voor de sportievelingen te voet! Een ander idee is winkelen in Victoria & Alfred Waterfront, gevolgd door een boottocht naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela 27 jaar lang gevangen heeft gezeten. Maar ook de omgeving, het Kaaps schiereiland met Kaap de Goede Hoop en de botanische tuinen van Kirstenbosch zijn zeer zeker een bezoek waard. 

Dag 3: Kaapstad - Bontebok National Park (ca. 250 km)

Wij raden u aan de route via Paarl, Worcester en Robertson te nemen. Paarl dankt zijn naam aan de drie grote rotsen De Paarl Mountain (Peerlbergh) net buiten het stadje. Paarl werd bedacht door een Nederlandse ontdekkingsreiziger nadat hij de drie rotskoepels na regen zag glinsteren als glanzende parels. Pittoreske wijnboerderijen liggen verspreid aan weerzijden van deze imposante rotsformatie. De wijngaarden nemen een groot deel van de wijnproductie voor zijn rekening. Naast wijn staat Paarl ook bekend om zijn Kaaps-Hollandse huizen en het Taalmonument. Worcester is een leuke plaats voor een stop. In het openluchtmuseum Kleinplasie kunt u zien hoe de eerste boerenimmigranten in de regio leefden. Het Bontebok National Park is een klein nationaal park waar ongeveer 200 Bontebokken leven. U verblijft in of nabij Swellendam de komende nacht. 

Overnachting: The Hideaway 

Dag 4: Bontebok National Park - Tsitsikamma National Park (ca. 375 km)

Vandaag gaat uw tocht verder naar de Tsitsikamma bergen. Tsitsikamma is San voor "Plek van sprankelend water". Dit kustgebied ligt tussen Nature's Valley en Oubosstrand. Tot dit park behoort ook een smal stuk zee waar je als geoefende snorkelaar en duiker goed uit de voeten kunt. Wij raden u aan via Mosselbaai te rijden, waar u een mooie stop kunt maken. Het nabijgelegen toeristische plaatsje Knysna is een prachtige baai omgeven door groene vegetatie en werkelijk een lust voor het oog. U overnachting in of nabij Tsitsikamma. 

Overnachting: The Village Lodge

Dag 5: Tsitsikamma NP - Addo Elephant NP (ca. 210 km)

Op weg naar het Addo Elephant Park voor uw volgende 2 overnachtingen,  kunt u een stop maken in Port Elizabeth, een van de grootste steden van Zuid Afrika. Deze stad met als bijnaam "Friendly city" en kijkt uit over de 60 km lange Algoa Bay. De goed bewaard gebleven historische gebouwen zoals het Bayworld, Het Snake Park, het Donkin Reserve en Happy Valley. De brede stranden zijn een ware trekpleister waar u ook heerlijk kunt vertoeven.

Overnachting: Hopefield Country House

Dag 6: Addo Elephant National Park

In het Addo Elephant National Park kunt u vele dieren in het wild zien zoals zebras, buffels, antilopen en leeuwen, maar natuurlijk ook olifanten. Dit park is opgericht in 1931 om de paar overgebleven olifanten tegen uitsterven te beschermen. Thans heeft het park meer dan 350 olifanten rondlopen. Dankzij een goed netwerk van safariroutes kunt u het park goed verkennen. 

Dag 7: Addo Elephant National Park - Mountain Zebra National Park (ca. 210 km)

Het Mountain Zebra National Park ligt in de Karoo en is opgericht voor de bescherming van de Kaapse bergzebra. Het park telt het grootste groep bergzebra's ter wereld. Naast de zebra's lopen er in het park ook buffels, Cheetah's en andere antilopen rond. U overnacht in het park obv logies. 

Overnachting: Mountain Zebra

Dag 8: Mountain Zebra National Park - Bloemfontein (ca. 450 km)

Bloemfontein, ook wel de Rozenstad genoemd, is de hoofdstad van de Vrijstaat provincie en gelegen in het hart van Zuid Afrika. Hier zetelt het provinciebestuur maar is tevens de juridische hoofdstad van Zuid Afrika. Op weg naar Bloemfontein voor uw volgende overnachting, kunt u stoppen bij de Gariep Dam, de grootste dam van Zuid-Afrika welke de Oranje rivier blokkeert. Het stuwmeer beslaat een oppervlakte van ongeveer 375 km2. U kunt hier vele watersporten beoefenen.

Overnachting: Acacia Lodge

Dag 9: Bloemfontein - Golden Gate National Park (ca. 290 km)

Bloemfontein is de hoofdstad van de provincie Free State en de op vijf na grootste stad van het land. Door zijn centrale ligging is het een populaire overnachtingsplek. Fans van The Lord of the Rings zullen vast weten dat de schrijfer J.R. Tolkien hier geboren is. Een aanrader is de zgn. Rose Walk, welke u langs de mooiste zandstenen gebouwen van de stad voert. Op uw route naar het Golden Gate National Park kunt u een stop maken in het toeristische plaatsje Bethlehem. Bethlehem is een van de grootste exporteurs van rozen, kent vele restaurants en mooie victoriaanse zandstenen gebouwen welke met de Sandstone Walking Tour te zien zijn. U rijdt naar het Golden Gate National Park waar u 2 nachten in de buurt zult verblijven.

Overnachting: Golden Gate Hotel and Chalets

Dag 10: Golden Gate National Park

Het Golden Gate National Park ligt aan de voet van de Drakensbergen en de Maluti Mountains. Het nationale park is een landschapspark met massieve zandsteen rotsen en kliffen, welke met name bij zonsondergang afsteken tegen het groene grasland. De graslanden die de zandsteenhellingen domineren, staan in de zomer bekend om hun rijkdom aan wilde bloemen. Het park huisvest gnoes, blesbokken, springbokken, elanden, steppenzebras en antilopen.

Dag 11: Golden Gate National Park - St. Lucia (ca. 610 km)

Vandaag heeft u een lange rit voor de boeg. Dwars door de provincie KwaZulu-Natal rijdt u naar St. Lucia, de omgeving van het Hluhluwe/Umfolozi National Park. In deze 2 met elkaar verbonden parken is de zeldzame witte neushoorn van uitsterven gered. Naast neushoorns, kunt u er vele andere dieren zien, zoals krokodillen, leeuwen en luipaarden. De komende 2 nachten verblijft u in St.Lucia een gezellig plaatsje waar een hoop te beleven valt. Naast restaurants en winkels kunt u hier vele activiteiten ondernemen zoals een walvistocht. Het plaatsje is vooral bekend vanwege de nijlpaarden die s nachts nog wel eens een bezoek brengen en door de straten wandelen. Het iSimangaliso Wetlands Park ligt op een steenworp afstand, waar u mooie boottochten kunt maken en nijlpaarden, krokodillen en vele bijzondere vogelsoorten kunt bewonderen.

Overnachting: St. Lucia Wetlands Park

Dag 12: St. Lucia (Hluhluwe - Umfolozi)

Vandaag kunt u op safari door het Hluhluwe Umfolozi Game Reserve. In deze twee met elkaar verbonden parken is de zeldzame witte neushoorn van uitsterven gered. Het is een van de oudste wildreservaten van Afrika. De landschappen bestaan uit dichte bossen, droog bushveld en open savanne. Het bijzondere aan dit park is het heuvelachtige terrein wat geschikte uitkijkpunten biedt om wild te spotten. De vele zandwegen zijn gemakkelijk begaanbaar met uw eigen huurauto maar mocht u liever een georganiseerde game drive doen dan is dat zeker mogelijk(excl.).

Dag 13: St. Lucia - Kruger National Park (ca. 430 km)

Bij het verlaten van Hluhluwe rijdt u noordwaarts naar de grens met het koninkrijk Swaziland. Na het doorkruisen van dit land rijdt u wederom Zuid-Afrika binnen en komt u aan bij de zuidelijke toegangspoorten van het Kruger National Park, het grootste nationale park van het land, ook wel de koning van de Zuid-Afrikaanse wildparken genoemd. In de zuidelijke laagvelden kunt u ver kijken en de omgeving is dan ook ideaal voor het spotten van dieren. U verblijft 3 nachten in of nabij het Kruger National Park op twee locaties. De 1e overnachting obv logies, overige 2 nachten met ontbijt. 

Overnachting: Royal Marlothi Safari Lodge 

Dag 14: Kruger National Park

Het park is de thuishaven van de Grote Vijf. (olifant, leeuw, buffel, zwarte neushoorn en luipaard). Ondanks zijn omvang is het park goed ontwikkeld met goed begaanbare wegen. Hoe noordelijker u het park in rijdt, hoe tropischer de begroeiing zal worden. Langs de rijroutes vindt u vele drinkplaatsen, uitzichtpunten en picknickplaatsen waar u van de omgeving kunt genieten en u de dieren in hun natuurlijke omgeving kunt zien.

Overnachting: Rissington Inn

Dag 15: Kruger National Park (ca. 120 km)

Vandaag wederom een dag om wild te gaan spotten, een activiteit waar u niet genoeg van zult krijgen. het park is op basis van vegetatie ingedeeld in zestien afzonderlijke gebieden. In het noorden van het park komt u de bekende baobab bomen tegen. Naast grote kudden olifanten en bufffels komt u hier ook antilopen tegen. In het centrale gedeelte leeft een deel van de leeuwen populatie. Maar ook impalas, zebras, buffels en giraffen leven in dit gebied. Het zuiden beslaat slechts een vijfde van het geheel maar trekt toch de meeste bezoekers en is het de beste plaats om op safari te gaan.

Dag 16: Kruger National Park - Johannesburg (ca. 400 km)

De beste weg om het park te verlaten is via de Crocodile Bridge, waarna u via Malelane, Nelspruit en Witbank naar Johannesburg rijdt waar u de komende nacht zult verblijven.

Overnachting: Outlook Lodges

Dag 17: Johannesburg - Amsterdam

Neemt u nog even de tijd om de grootste en rijkste stad van Zuid Afrika, Johannesburg te bezoeken alvorens u uw auto inlevert op het internationale luchthaven en incheckt voor de terugvlucht naar Nederland. Bezoekt u dan in ieder geval het Apartheid Museum waar u de scherpe tegenstelling tussen rassen goed belicht wordt.

Dag 18: Amsterdam

In de ochtend komt u aan op Schiphol.

 



Hotels

Overnachtingen:

Dag 1: Kaapstad
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Bontebok National Park
Dag 4: Tsitsikamma National Park
Dag 5: Addo Elephant NP
Dag 6: Addo Elephant NP
Dag 7: Mountain Zebra National Park
Dag 8: Bloemfontein
Dag 9: Golden Gate National Park
Dag 10: Golden Gate National Park
Dag 11: St. Lucia -Hluhluwe/Umfolozi National Park
Dag 12: St. Lucia -Hluhluwe/Umfolozi National Park
Dag 13: Kruger National Park
Dag 14: Kruger National Park
Dag 15: Kruger National Park
Dag 16: Johannesburg
Dag 17: Johannesburg
Dag 18: Amsterdam

 



Locatie


Vluchten
Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden 
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting en conservation fee)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van 7,5 miljoen euro 
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Dag tot Dag:


Dag 1: Amsterdam - Kaapstad
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad - Bontebok National Park
Dag 4: Bontebok National Park - Tsitsikamma National Park
Dag 5: Tsitsikamma NP - Addo Elephant NP
Dag 6: Addo Elephant NP
Dag 7: Addo Elephant National Park - Mountain Zebra National Park
Dag 8: Mountain Zebra National Park - Bloemfontein
Dag 9: Bloemfontein - Golden Gate National Park
Dag 10: Golden Gate National Park
Dag 11: Golden Gate National Park - Hluhluwe/Umfolozi National Park
Dag 12: Hluhluwe/Umfolozi National Park
Dag 13: Hluhluwe/Umfolozi National Park - Kruger National Park
Dag 14: Kruger National Park
Dag 15: Kruger National Park
Dag 16: Kruger National Park - Johannesburg
Dag 17: Johannesburg - Amsterdam
Dag 18: Amsterdam

 




Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
Fly Drive Rondreis Nationale Parken van Zuid Afrika 18 Dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518