Fly Drive Rondreis See It All Zuid Afrika Swaziland 23 dagen Afbeelding Fly Drive Rondreis See It All Zuid Afrika Swaziland 23 dagen
Fly Drive Rondreis See It All Zuid Afrika Swaziland 23 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Zuid Afrika - Fly Drive Zuid Afrika

Fly Drive Rondreis See It All Zuid Afrika Swaziland 23 dagen

***

plane hotel car


23 Dagen

U bent in voor drie weken lang genieten van het beste dat Zuid-Afrika te bieden heeft. Uw voorkeur gaat uit naar een wat langer verblijf in elke plaats om zo alles optimaal te kunnen beleven. En u verblijft graag in sfeervolle accommodaties? Dan is deze See it All rondreis de reis naar uw hart! Elke ochtend een lekker ontbijt. Onderweg in uw comfortabele auto kunt u genieten van de prachtige omgeving. Dit en nog veel meer moois zorgt voor een unieke ervaring.



Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

Na aankomst op de luchthaven en het ophalen van uw huurauto rijdt u naar de accommodatie in Pretoria voor een tweetal overnachtingen (40 km).  Pretoria ook bekend als Tshwane (betekent: wij zijn gelijk) is de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika en de op twee na grootste stad van het land. De monumenten en overheidsgebouwen worden afgewisseld met parken en tuinen. Elk jaar in oktober kleurt de bloesem van de jacarandas de straten lila.

Overnachting: East View Guesthouse

Dag 2: Pretoria

U begint deze reis dan ook met historie en cultuur. Een aantal hoogtepunten in het centrum van de regeringsstad Pretoria zijn Church Square, het Kruger House en Heroes Acre, de begraafplaats waar u het graf van Paul Kruger kunt bezoeken. Iets buiten het centrum liggen de statige Union Buidings en buiten de stad het Voortrekker Monument, een icoon voor de Afrikaanse Zuid-Afrikanen. Optioneel kunt u vanmiddag een excursie naar Soweto boeken, waar een gids u alles vertelt over de historie en het dagelijkse leven in een township.

Dag 3: Pretoria - Hoedspruit (circa 450 km)

Een dag vol nieuwe ontdekkingen! U verruilt de stad voor uitgestrekte landschappen en prachtige vergezichten. De tocht gaat vandaag naar Hoedspruit, net buiten Kruger Park. Dit levendige stadje in het verre zuiden van de provincie Limpopo is omgeven door natuur en wild. Het wordt dan ook wel de safari hoofdstad van Zuid-Afrika genoemd. Het ligt perfect gesitueerd tussen de Blyde River Canyon en het Kruger National Park, zodat er naast evt. game drives tal van andere activiteiten zoals raften, ballontochten of bijvoorbeeld tochten te paard ondernomen kunnen worden. U overnacht in of nabij Hoedspruit. 

Overnachting: Marepe Country Lodge

Dag 4: Hoedspruit - Panoramaroute - Kruger Park (Hazyview - circa 210 km)

De reis gaat verder zuidwaarts richting Hazyview waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Laat u verrassen door de bedrijvigheid langs de weg. Kinderen die naar school lopen, kraampjes waar bananen en noten worden verkocht en koeien en varkens die de weg oversteken. Dit is echt Afrika! Bij de Blyde River Canyon begint de beroemde Panoramaroute. Geniet van het uitzicht bij de Three Rondavels en Gods Window en wandel bij Bourkes Luck Potholes. In het oude mijnstadje Pilgrims Rest vindt u vast een passend souvenir. Twee overnachtingen verblijft u in de buurt van het Kruger National Park. Kiest u er voor om niet via de Panoramaroute te rijden dan is de afstand ca. 95 km.

Overnachting: Rissington Inn

Dag 5: Kruger National Park

Vandaag is uw grote safari dag! Met eigen auto of in een open 4x4 met gids (excl.) kunt u de hele dag wild spotten in het bekendste wildpark van Zuid- Afrika; het Kruger Park. Onderweg treft u kuddes impalas, maar wellicht ook olifanten, zebras, neushoorns en wie weet een leeuw... Voor een bijzonder diner met een optreden van weeskinderen kunt u terecht bij de Shangaan River Club Experience (excl.).

Dag 6: Kruger National Park - Swaziland (sinds kort eSwatini) (Mbabane - circa 325 km)

U verruilt Zuid-Afrika voor een dag eSwatini, een apart koninkrijk. Er zijn meerdere routes vanuit het Krugerpark te volgen allen adembenemend! eSwatini is een grote exporteur van suiker. U zult de plantages onderweg vast tegenkomen. U ontmoet de lokale bevolking door bijvoorbeeld een kleurrijke markt te bezoeken. U verblijft 2 nachten in of nabij Manzini. Het bijwonen van een Swazi Cultural Show is een van de optionele activiteiten in eSwatini. Hier ziet u ook de traditionele beehive (bijenkorfhut) van de Swazi. (excl.).

Overnachting: Mantenga Lodge

Dag 7: eSwatini

Een van de populairste natuurreservaten van eSwatini vlakbij Manzini in de Ezulwini Vallei gelegen is Milwane Wildlife Sanctuary. Het gebied wordt bevolkt door nijlpaarden, giraffen, krokodillen, antilopen, zebra's, koedoes en niet te vergeten de paarsgekuifde lourie, de schitterende nationale vogel van eSwatini. Naast uw eigen auto kunt u het reservaat te paard, per mountainbike of te voet verkennen. Er zijn meerdere wandelroutes waaronder de 8 km. lange Macobane Trail die een spectaculair uitzicht over de vallei biedt.

Dag 8: eSwatini - St. Lucia (circa 380 km)

Weer terug naar Zuid-Afrika. U bevindt zich in KwaZulu Natal, thuisland van de Zulus. Alvorens naar St. Lucia te rijden adviseren we een safari in het Hluhluwe-imfolozi National Park. Een unieke kans om opnieuw wild in alle maten en soorten te spotten. Dit park met nog ongerepte natuur heeft glooiende heuvels, subtropische bossen, acaciawouden en rivieren. Het park werd oorspronkelijk opgezet om de laatste neushoorns te beschermen. U verblijft 2 nachten in dit gezellige plaatsje.

Overnachting: Elephant Coast Guesthouse

Dag 9: St. Lucia

Vandaag een rustmoment indien gewenst. Optioneel (excursiepakket) is een boottocht met als specialiteit nijlpaarden en krokodillen te bezoeken. Andere aanraders zijn een fietstocht door St. Lucia of een bezoek aan een lokale kleuterschool. U kunt het Isimangaliso Wetland Park verkennen georganiseerd of met eigen auto. Gaat u met eigen auto rijdt dan naar Cape Vidal met zijn prachtige spierwitte strand. Snorkelen en duiken behoort hier ook tot de mogelijkheden in Sodwana Bay.

Dag 10: St. Lucia - Drakensbergen (Bergville - circa 465 km)

De schitterende Drakensbergen wachten op U! U bereikt ze via een vrij lange rit door afwisselende landschappen, door de Vallei van 1000 Heuvels en langs de Howick Waterval. Met toppen tot aan 3300m vormen de Drakensbergen een imposante bergketen. Een uniek gebied om te voet of te paard, al dan niet met gids te ontdekken. Bijzonder zijn de eeuwenoude San tekeningen. Een tweetal nachten verblijft in Bergville op basis van halfpension.

Overnachting: Drakensberg Mountain Retreat

Dag 11: Drakensbergen

Mocht u in de gelegenheid zijn bezoek dan het Drakensberg boys Choir voor een geweldig optreden. Het Amphitheatre met zijn steile rotswand is een imposant geheel dat 1100 meter hoog is en 5 km breed of de Tugela Falls welke van een hoogte van 948 meter naar beneden dendert en welke je zowel vanaf de top of vanaf de grond kunt aanschouwen. Voor de avonturiers is een canopy tour waarbij je tussen de boomtoppen slingert een geweldige ervaring, kortom genoeg te doen vandaag.

Dag 12: Drakensbergen - Aliwal North (circa 510 km)

Minstens zo indrukwekkend, maar net weer anders is de rit door het Golden Gate National Park met zijn bijzondere rotsformaties. In de namiddag arriveert u in Aliwal North voor een overnachting. Deze overnachting moet u vooral zien ten behoeve van de overbrugging van de afstand tussen de Drakensbergen en Graaff Reinet.

Overnachting: La Riviera Guest House

Dag 13: Aliwal North - Graaff Reinet (circa 320 km)

De Grote Karoo is aan de beurt. De overnachtingen zijn in of nabij het stijlvolle plaatsje Graaff Reinet. Het gebied biedt veel moois, zoals de Vallei van Verlatenheid met zijn kilometersverre uitzicht en het historische centrum van Graaff Reinet. Meer dan 200 huizen zijn tot monument uitgeroepen, een wandeltocht voert langs een aantal monumenten.

Overnachting: Ganora Guestfarm

Dag 14: Graaff Reinet

Vandaag kunt u het Mountain Zebra National Park gaan verkennen. In dit park leeft de grootste groep bergzebra's van het land (circa 350) welke 1949 met uitsterven bedreigd werden. Daarnaast zijn er nog vele andere dieren in het park te zien zoals gnoes, koedoes, springbokken etc. Het nabij gelegen plaatsje Cradock staat bekend als woonplaats van de schrijfster van The story of an african farm van Olive Schreiner. Haar huis vertoont aspecten uit haar leven. Vlakbij Cradock stroomt de Fish River, een van de beste wildwater rivieren ter wereld.

Dag 15: Graaff Reinet - Addo Elephant National Park (circa 275 km)

Vandaag rijdt u naar uw volgende bestemming nabij het Addo Elephant Park waar u 2 nachten zult verblijven. Wat te denken van een safari op de rug van een olifant of een rivier safari. Ook een mountainbike tour of een wandeltocht behoort tot de mogelijkheden.

Overnachting: Lemon 3 Lodge

Dag 16: Addo Elephant National Park

Addo Elephant Park staat bekend om zijn grote olifantenpopulatie. Zelfs de Big 7, inclusief walvis en haai is hier te zien in zijn natuurlijke leefomgeving. Een safari met uw eigen auto is leuk, een begeleide 4x4, game drive (excl. / excursiepakket) is wellicht nog boeiender. De ware safari liefhebber brengt de hele dag door in het park.

Dag 17: Addo N.P. - Knysna (circa 300 km)

De tocht brengt u weer bij de kust en volgt deze naar het bekende Tsitsikamma National Park. Dit park maakt tegenwoordig deel uit van het recent opgerichte Garden Route National Park. Het is de plek om te voet te genieten van de natuur! Sla vooral ook de serene omgeving van Natures Valley niet over. Tips zijn de John Benn Lagoon boottocht en de Featherbed Eco Experience (excl.). Maar misschien is het uitzicht bij de Knysna Heads ook al voldoende en wilt u alleen relaxen. U verblijft hier 2 nachten.

Overnachting: Hotel Claude

Dag 18: Knysna - Oudtshoorn (circa 125 km)

Via de mooie Outeniqua pas bereikt u de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika: Oudtshoorn. Indrukwekkend in de omgeving zijn de Cango grotten (excl. / excursiepakket) terwijl een diner aan de voet van de Swartbergpas weer een hele andere unieke ervaring is.

Overnachting: The Riverside Lodge

Dag 19: Oudtshoorn - Montagu (circa 240 km)

Een heus begrip, die Route 62. Via schitterende bergpassen brengt deze u in Montagu waar u de komende nacht verblijft. Leuke stops onderweg: een padstal voor plaatselijke lekkernijen. De plaats staat bekend om zijn warme bronnen en tevens vanwege het landschap aan de noordkant van de Langebergketen die vooral populair is bij mountainbikers en wandelaars.

Overnachting: 7 Church Street

Dag 20: Montagu - Kaapstad (circa 200 km.)

Opeens rijdt u dan tussen de druivenranken: het wijngebied van Zuid-Afrika! Alvorens door te rijden naar Kaapstad adviseren we een stop in Paarl en of een bezoek aan een wijnboerderij. Pittoreske wijnboerderijen liggen verspreid aan weerszijden van de impostante Paarl Mountain met zijn drie rotskoepels. De wijngaarden rondom Paarl nemen een vijfde van de totale wijnproductie van Zuid-Afrika voor hun rekening. U overnacht de komende 2 nachten in Kaapstad.

Overnachting: Villa Zeezicht

Dag 21: Kaapstad

De overvloed van must do's in Kaapstad en omgeving is enorm! Enkele tips: de Tafelberg, waarbij de top te voet of met kabelbaan bereikbaar is. Daarnaast Victoria & Alfred waterfront, de kleurrijke huizen in Bo-Kaap en de stranden van Camps Bay. Buiten de stad zijn zeker een aanrader Kirstenbosch Botanical Gardens, het kustplaatsje Houtbaai, de pinguins bij Boulders Beach in Simon's Town en natuurlijk Kaap de Goede Hoop.

Dag 22: Kaapstad - Amsterdam

Vandaag de laatste dag van de uw vakantie. U heeft nog ruim de tijd om Kaapstad verder te ontdekken alvorens u vertrekt. In de avond levert u de auto in op de luchthaven van Kaapstad dat op ongeveer 25 km rijden ligt. Na een nachtvlucht arriveert u op dag 23 weer op Schiphol.

Dag 23: Amsterdam

In de ochtend komt u aan op de luchthaven Schiphol.




Hotels

Dag 1: Johannesburg
Dag 2: Pretoria
Dag 3: Hoedspruit
Dag 4: Hazyview (Kruger National Park)
Dag 5: Hazyview (Kruger National Park)
Dag 6: Swaziland
Dag 7: Swaziland
Dag 8: St. Lucia
Dag 9: St. Lucia
Dag 10: Drakensbergen
Dag 11: Drakensbergen
Dag 12: Aliwal North
Dag 13: Graaff Reinet
Dag 14: Graaf Reinet
Dag 15: Addo Elephant National Park
Dag 16: Addo Elephant National Park
Dag 17: Knysna (Tsitiskamma National Park)
Dag 18: Oudtshoorn
Dag 19: Montagu
Dag 20: Kaapstad
Dag 21: Kaapstad
Dag 22: Kaapstad
Dag 23: Amsterdam



Locatie


Vluchten
Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.
  • Huurauto categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Conservation fee voor behoud parken
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg
Dag 2: Pretoria
Dag 3: Pretoria - Hoedspruit (circa 450 km)
Dag 4: Hoedspruit - Panoramaroute - Kruger Park (circa 210 km)
Dag 5: Kruger National Park
Dag 6: Kruger National Park - Swaziland (circa 325 km)
Dag 7: Swaziland
Dag 8: Swaziland - St. Lucia (circa 380 km)
Dag 9: St. Lucia
Dag 10: St. Lucia - Drakensbergen (circa 515 km)
Dag 12: Drakensbergen - Aliwal North (circa 505 km)
Dag 13: Aliwal North - Graaff Reinet (circa 320 km)
Dag 14: Graaff Reinet
Dag 15: Graaff Reinet - Addo (circa 275 km)
Dag 16: Addo Elephant National Park
Dag 17: Addo N.P. - Knysna (circa 300 km)
Dag 18: Knysna - Oudtshoorn (circa 125 km)
Dag 19: Oudtshoorn - Montagu (circa 240 km)
Dag 20: Montagu - Kaapstad (circa 200 km.)
Dag 21: Kaapstad
Dag 22: Kaapstad - Amsterdam
Dag 23: Amsterdam




Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
Fly Drive Rondreis See It All Zuid Afrika Swaziland 23 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518