Aruba

Aruba

Reizen naar Aruba, the happy island. Het eiland biedt prachtige parelwitte stranden, een koel briesje en een warme en vriendelijke bevolking. Aruba telt vele prachtige hotels en resorts, gezellige bars en goede restaurants. Voor iedere vakantieganger heeft het eiland wel wat te bieden. Mooie stranden om heerlijk op te luieren, een mooie catamarentocht over het water of watersport faciliteiten zoals surfen, duiken of zeilen voor de wat actievere reiziger. "Bon Bini", welkom. Dat is de lijfspreuk van de vriendelijke gastvrije bevolking. Aruba, een paradijs voor zelfs de meeste verwende strandliefhebber.

Landeninformatie

Het 11 kilometer lange witte zandstrand vormt het voornaamste visitekaartje van Aruba.

Aruba, "the happy island", telt vele prachtige hotels, gezellige bars en goede restaurants. "Bon Bini", welkom. Dat is de lijfspreuk van de vriendelijke gastvrije bevolking. Aruba, een paradijs voor zelfs de meeste verwende strandliefhebber.

Op Aruba heeft het toerisme zich op een hele positieve manier zeer goed ontwikkeld. Het eiland heeft een uitstekende infrastructuur met een modern vliegveld en alle gerenommeerde internationale hotelketens zijn met fraaie complexen vertegenwoordigd.

Op Aruba vindt u met de Tierra del Sol een perfect verzorgde golfbaan van 18 holes, voor de ultieme golfervaring. Daarnaast zijn er tal van activiteiten die er voor zullen zorgen dat u zich geen moment hoeft te vervelen.

Het nachtleven op het eiland speelt zich hoofdzakelijk af in Oranjestad en in de grotere hotels. Verspreid over het eiland vindt u verschillende nachtclubs en casino"s.

Ook overdag is Oranjestad, waar de Oud Hollandse geveltjes het straatbeeld bepalen, een bezoek aan de natuurlijke brug aan de woeste noordkant van het eiland mag eveneens niet op uw reisschema ontbreken.

Ligging en oppervlakte

Het eiland behoort tot de benedenwindse eilanden en ligt voor de kust van Venezuela. Aruba is 30 km lang en op het breedste punt 9 km breed. Staatkundig

Aruba heeft de "status Aparte" binnen het koninkrijk der Nederlanden.

Hoofdstad

De hoofdstad van Aruba is Oranjestad.

Taal

De officiele taal is Nederlands, maar de voertaal is papiamentu . Veel Arubanen spreken ook Engels of Spaans.

Munteenheid

De officiele valuta is de Arubaanse florin. Amerikaanse dollars worden vrijwel overal geaccepteerd.

Tijdsverschil

  • Zomertijd: 6 uur vroeger
  • Wintertijd: 5 uur vroeger

Voltage

Spanning 110 Volt. Het gebruik van een adapter wordt aanbevolen.

Vaccinaties

Geen.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort.

© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518