Luxemburg

Luxemburg

Luxemburg wordt ook wel een Groot Hertogdom genoemd en is een van de kleinste landen van Europa. Luxemburg heeft een oppervlakte van 2.586 km2 en is daarmee ongeveer even groot als onze provincie Drenthe.Het Groot Hertogdom Luxemburg ligt tussen Belgie, Frankrijk en Duitsland. Het groothertogdom Luxemburg bestaat globaal genomen uit twee streken. Het noordelijke deel heet Ísling en behoort tot de Ardennen. Het is een bosrijk gebied met enkele diep uitgesleten rivierdalen en een rotsachtige bodem. Het midden en het zuiden van het land heet Gutland of Bon Pays dat "goed land" betekent. Dit gebied heeft een golvend landschap en de bodem is van leem en mergel, uitstekend geschikt als landbouwgebied. Het noorden heeft een gemiddelde hoogte van 400 tot 500 meter met als hoogste punt de Buurgplaatz (560 meter).

Luxemburg (Groothertogdom Luxemburg, Luxembourg) is een land in Europa dat grenst aan Belgie, Duitsland en Frankrijk. Luxemburg is sinds 1890 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. De hoofdstad van Luxemburg is het gelijknamige Luxemburg. Een aantal grote steden in Luxemburg zijn: Clervaux, Diekirch, Hosingen, Larochette, Schengen en Marnach.

Luxemburg staat veelal bekend om de lage belastingen. Daarnaast ook om de wijn, historische stadjes en de vele kastelen. Het land bestaat veelal uit bergachtige gebieden, die tot hoogtes van 600 meter reiken. Luxemburg staat ook bekend om de stad Schengen waar het verdrag van Schengen is gesloten. Dit is een verdrag die het vrije verkeer van personen mogelijk maakt. In het noorden van Luxemburg kun je tijdens de wintermaanden verschillende wintersporten beoefenen, zoals skien en langlaufen.

Taal

Frans, Duits en Luxemburgs zijn de officiele talen in Luxemburg.

Reisdocumenten

U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Weer en klimaat

Luxemburg heeft een gematigd zeeklimaat. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 20 graden en in de wintermaanden rond de 0 tot 5 graden. Het actuele weer (weerbericht) en een weersverwachting voor Luxemburg vindt u op onze uitgebreide weer pagina. Uitgebreide informatie over het klimaat van Luxemburg vindt u op Klimaatinfo.

Beste reisperiode

Mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Luxemburg te reizen. In deze maanden heeft u de meeste kans op aangename temperaturen.

© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518