Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een vakantieparadijsje met een heerlijk relaxte sfeer gelegen in het Caribisch gebied. Ten westen grenst het aan Haiti, dat samen met de Dominicaanse Republiek het eiland Hispaniola vormt. De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is Santo Domingo. Deze stad ligt in het zuiden van het eiland en werd meer dan 500 jaar geleden gesticht door niemand minder dan Christopher Columbus.

De Dominicaanse Republiek

Algemeen

De Dominicaanse Republiek is een vakantieparadijsje met een heerlijk relaxte sfeer dat is gelegen in het Caribisch gebied. Ten westen grenst het aan Haiti, dat samen met de Dominicaanse Republiek het eiland Hispaniola vormt, ten oosten grenst het aan Puerto Rico. De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is Santo Domingo. Deze stad ligt in het zuiden van het eiland en werd meer dan 500 jaar geleden gesticht door niemand minder dan Christopher Columbus. Santo Domingo werd hiermee de eerste hoofdstad van de nieuwe wereld en beschikt tegenwoordig over meer dan 3 miljoen inwoners. In de stad zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals de oudste universiteit van het Westelijk halfrond, de Faro Colon en de Alcazar Colon.

Het Noorden

In het Noorden van het land ligt Puerto Plata, een stad die populair is bij toeristen en die beschikt over een eigen luchthaven. Puerto Plata is een leuke, levendige havenstad met een historisch fort. Net buiten de stad ligt het park Playa Dorada waar vele luxe hotels en resorts liggen. Doordat de koraalriffen vlak voor de kust de golfslag breken is de oceaan hier rustig, wat de plaats zeer geschikt maakt voor zwemmers, snorkelaars en duikers. Vooral de aanwezigheid van een Spaans galjoen maakt duiken hier zeer interessant. Golfers kunnen hier hun hart ophalen aan de 18-holes Robert Trent Jones golfbaan. Dorpen die iets verder naar het oosten liggen en die ook erg geliefd zijn, zijn Sosua en Cabarete. Sosua is een gezellige plaats met talloze winkeltjes en restaurantjes en telt meerdere goudgele stranden. Cabarete is voornamelijk een paradijs op aarde voor surfers, maar ook de niet-surfer zal zich hier prima vermaken.

Het Oosten

In het oosten van de Dominicaanse Republiek is Punta Cana de belangrijkste trekpleister. Punta Cana is met haar hagelwitte stranden en palmbomen een echte "bounty-bestemming". Vroeger lagen hier slechts een paar kleine dorpjes, maar tegenwoordig zijn er zeer mooie, grote resorts te vinden. Ook hier kunnen duikers en snorkelaars zeer goed terecht.

Vluchtinformatie

De vluchten naar de Dominicaanse Republiek (zowel naar Puerto Plata als Punta Cana) worden uitgevoerd door Arkefly of Martinair. De vlucht naar Punta Cana is rechtstreeks, als u naar Puerto Plata vliegt maakt u een tussenstop in Punta Cana. De prijzen voor onze reizen zijn gebaseerd op de laagste economy klasse, mocht deze klasse vol zitten dan kunt u eventueel een hogere klasse inboeken tegen betaling van een toeslag. Let op: De terugreis is een avondvlucht, u vertrekt op dag 8 en komt aan op dag 9 van uw reis.

Tijdsverschil

Het is in de Dominicaanse Republiek 5 uur vroeger dan in Nederland; wanneer wij zomertijd hebben 6 uur.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met uw terugkeer in Nederland. Tevens heeft u een geldige toeristenkaart voor de Dominicaanse Republiek nodig die circa 10,- USD kost. U kunt deze aan boord van het vliegtuig kopen of bij aankomst op het vliegveld. U dient deze kaart in te vullen en aan de douanebeambte voor te leggen.

Gezondheid

Voor een bezoek aan de Dominicaanse Republiek zijn in het algemeen geen inentingen vereist. Wij adviseren u echter altijd contact op te nemen met het GGD of uw huisarts voor een persoonlijk advies.

Geldzaken

De munteenheid is de Dominicaanse Peso, een munteenheid die niet mag worden in- of uitgevoerd. Er is een vaste omrekenkoers voor de USD. Euro"s kunnen nog niet overal worden gewisseld. Daarbij dient u er rekening mee te houden dat de wisselkoers niet altijd even gunstig uitvalt. Wij adviseren u Amerikaanse dollars in traveller"s cheques of contant geld mee te nemen. In hotels, grote restaurants en winkels met een uitgebreid assortiment worden de bekende internationale creditcards geaccepteerd. Daarbuiten veelal niet. In de grote of belangrijke steden zoals Puerto Plata en Santo Domingo kunt u met uw creditcard ook contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de geldautomaten; houdt u er wel rekening mee dat u uitsluitend in pesos krijgt uitbetaald en dat er gelimiteerde mogelijkheden zijn om de pesos terug te wisselen in US-dollars bij vertrek uit de Dominicaanse Republiek. Bij een bank kunt u ook contant geld opnemen met uw creditcard. Let op: Met een Nederlandse bank- of giropas kunt u niet terecht.

Vervoer

Er is een redelijk verzorgd busnet, met name de "Metro" lijn biedt een goede dienstregeling en men kan comfortabel tussen de belangrijkste plaatsen reizen. Taxi"s treft u aan bij praktisch ieder hotel of bij de officiele taxistandplaatsen in iedere stad. Op de taxi-informatieborden kunt u de wettelijk vastgestelde taxitarieven aflezen. Wilt u een auto huren, dan is uw Nederlandse rijbewijs voldoende, maar u moet minimaal 25 jaar oud zijn. Gewoonlijk heeft u een creditcard als borg nodig (anders moet u een bedrag van ca. USD 700,- als borgsom betalen). Het huren kost ongeveer USD 60/100 per dag (incl. kilometers), afhankelijk van het gehuurde autotype. Wij adviseren u voorzichtig te zijn met het huren van auto"s. Het rijden voor buitenlanders wordt in het algemeen bemoeilijkt door de matige kwaliteit van auto"s en wegen. De bewegwijzering is gebrekkig en de rijstijl van de gemiddelde Dominicaan laat nogal te wensen over. Verder zijn de meeste wegen "s avonds onverlicht.

Vliegbelasting

Alle prijzen op onze site zijn exclusief vliegbelasting. De vliegbelasting wordt berekend aan het einde van het boekingsproces.

© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518