Noorwegen

Noorwegen

Noorwegen staat bekend als het land van de Vikingen, maar heeft daarnaast ook nog veel te bieden. U kunt gletsjers en fjorden bewonderen, de middernachtzon aanschouwen en wintersporten. Als u een actieve vakantie wil kunt u door de bergen trekken omgeven door adembenemende uitzichten en natuur.De rust en ruimte is ongeevenaard maar is niet het enige dat Noorwegen te bieden heeft. In de havenstad Bergen kunt u het nachtleven verkennen en aan de westkust treft u landschappen die u met zekerheid wil vastleggen.

Door de warme Golfstroom is het langs de kust zeer aangenaam vertoeven. Noorwegen wordt vaak geassocieerd met koude zomers, maar dat is ten onrechte. De zomers zijn warm en de winters zijn koud.Landeninformatie

Noorwegen staat bekend als zeer goed ontwikkeld en welvarend land en dit is voor een groot gedeelte aan de gas- en olievelden, scheepvaart, visserij, houtkap en handel toe te schrijven. De grote hoeveelheid natuur zorgt voor een lage bevolkingsdichtheid en een perfecte bestemming voor de echte natuurliefhebber. Er leven onder andere walvissen, elanden, beren en wolven en de omgeving op zichzelf is al een vakantie waard. Het noorden biedt u de kans grotten, fjorden, rotstekeningen en gletsjers van dichtbij te bekijken en een te worden met de natuur.

Ligging en oppervlakte

Noorwegen heeft een oppervlakte van 385.155 km≤ en ligt in het westen van het Scandinavisch Schiereiland en grenst aan Zweden, Finland en Rusland.

Hoofdstad

De hoofdstad van Noorwegen is Oslo, waar rond de 600.000 mensen wonen.

Taal

De officiele taal is Noors, maar de Noren spreken over het algemeen goed Engels.

Munteenheid

De officiele valuta is de Noorse kroon (NOK)

Gezondheid

Er worden geen vaccinaties aangeraden bij een bezoek aan Noorwegen. Bij twijfel kunt u contact opnemen met uw huisarts of de GGD.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Voltage

Voltage: 220-240 Volt. Het gebruik van een adapter is niet nodig aangezien u in Nederland ook beschikt over 220-240 Volt.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Bij een verblijf korter dan 3 maanden is geen visum nodig.AUST-AGDER (1 Aanbieding)
Rondreizen Noorwegen (14 Aanbiedingen)

Het prachtigste van Noorwegen
Noorwegen - Rondreizen Noorwegen - Fly Drive Noorwegen
17 dagen
Tijdens deze fly en drive gaat u langs diverse bezienswaardigheden. U begint de fly en drive in het Gubrandsdal waarna u via Trondheim de Westelijke Fjordenkust afdaalt t...
 • Retourvluchten naar Oslo v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 16 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
 • Huurauto, categorie small


Een Sprookje in de Fjorden
***

Noorwegen - Rondreizen Noorwegen - Fly Drive Noorwegen
11 dagen
Tijdens deze prachtige fly en drive ontdekt u de mooie fjorden van Noorwegen.Ook gaat u tijdens deze fly en drive Lillehammer bezoeken. Lillehammer is bekend door de olym...
 • Retourvluchten naar Oslo v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 10 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
 • Huurauto, categorie small


Prachtige omgeving met Fjorden Gletsjers en Dalen
Noorwegen - Rondreizen Noorwegen - Fly Drive Noorwegen
12 dagen
Het Lillehamer gebied zou al bewoond zijn geweest in de Noorse ijzertijd. Rond 1150 begon men met de bouw van het houtenkerkje (staafkerk) Garmo . In de omgeving bevonden...
 • Retourvluchten naar Oslo v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 11 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
 • Huurauto, categorie small
© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518