Engeland

Engeland

Wilt u op vakantie naar Groot Brittanie of bent u op zoek naar lastminute boek dan nu! Uw vakantie begint al op de boot, in de trein of in het vliegtuig. Engeland, Schotland en Wales zijn zeer geschikt voor een lange of korte vakantie, om de batterij weer helemaal op te laden. Van B&B tot comfortabel hotel in Schotland of van vakantiepark met stacaravan tot comfortabele vakantiewoning, van alle gemakken voorzien. Ontdek de wereldsteden Londen en Edinburgh, bezoek het populaire Devon & Cornwall tijdens een autorondreis en waan u terug in de middeleeuwen in een van de vele kastelen en ruines tijdens uw vakantie in Wales en Schotland.

Veiligheid

Net zoals in andere landen van de wereld, moet u ook in Engeland en Schotland op uw spullen letten. Pas op voor zakkenrollers, draag geen waardevolle objecten te opzichtig en maak gebruik van het kluisje (indien aanwezig) in uw hotel of appartement om waardevolle spullen op te bergen.

Klimaat

Het weer in Groot-Brittannie staat algemeen bekend als wisselvallig. In Engeland heerst een gematigd zeeklimaat (getypeerd door koele zomers en zachte winters). Aan de westkust valt de meeste neerslag, terwijl de neerslag aan de oostkust vergelijkbaar is met de hoveelheid in Nederland. Mei en juni zijn de maanden met gemiddeld de minste neerslag. In juli en augustus is de temperatuur het hoogst, maar kan het ook met regelmaat regenen. In Schotland heerst een gematigd zeeklimaat, met over het algemeen zachte winters en koele zomers. Aan de oostkust is het over het algemeen droog en koel, terwijl er aan de westkust sprake is van een milder, maar natter klimaat. De meest aangename reistijd voor Schotland is mei/juni, de warmste maanden zijn juli en augustus. Aan de kust is er regelmatig opkomende mist ("haar" genoemd). Van mei tot september ligt de gemiddelde dagtemperatuur aan de oostkust tussen 18 en 20 graden. In de rest van Schotland is het dan over het algemeen een paar graden koeler.

Eten en drinken

Traditionele gerechten, zoals lamb- en beefgerechten en de beroemde "pies" (bijvoorveeld kidney) zijn overal verkrijgbaar, net als fish and chips. Maar in Groot-Brittannie zijn alle wereldkeukens vertegenwoordigd.

Gezondheid

Vaccinaties

In principe zijn er geen vaccinaties nodig voor Groot-Brittannie. Neem echter ruim op tijd contact op met de GGD voor de meest recente informatie of kijk op www.gezondopreis.nl.

Wij adviseren u voor het in gebruik nemen van uw accommodatie elke warmwaterkraan (incl. douche en bad) enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen en ondertussen goed te ventileren. In stilstaand water kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Geldzaken

In Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland wordt het Engelse pond gebruikt (voor de actuele koers zie bijvoorbeeld www.wisselkoers.nl). In bijna elke plaats is wel een pinautomaat te vinden (let er goed op dat het logo dat op uw pasje staat hetzelfde is als op de automaat staat). Internationale creditcards worden in de meeste hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Bij veel banken kunt u met uw creditcard contant geld opnemen. Hiervoor wordt echter een forse provisie gerekend.

Lokaal prijsniveau

 • indicatieprijs* lunch EUR 6 tot 9, diner EUR 15 tot 25
 • indicatieprijs* kop koffie EUR 2 tot 5, glas fris EUR 2 tot 4, glas bier EUR 2 tot 6, glas wijn EUR 4 - EUR 6.
 • omgerekend


SCHOTLAND (1 Aanbieding)
Busreis Edinburgh 8 dagen
Engeland - SCHOTLAND - AVIEMORE
Schotland met als hoofdstad Edinburgh maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Edinburgh wordt wel eens omschreven als het Athene van het noorden. Al in de vroegste ti...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Rondreizen Engeland (2 Aanbiedingen)
Parels van het Zuiden
***

Engeland - Rondreizen Engeland - Fly Drive Engeland
8 dagen
Parels van het Zuiden Het zuidwesten van Engeland is al jaren een populair vakantiegebied. Prachtige tuinen, een heerlijk klimaat, plattelandsdorpjes en historische monum...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Parels van het Zuiden
***

Engeland - Rondreizen Engeland - Fly Drive Engeland
8 dagen
Parels van het Zuiden Het zuidwesten van Engeland is al jaren een populair vakantiegebied. Prachtige tuinen, een heerlijk klimaat, plattelandsdorpjes en historische monum...
 • 7 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
 • Reisbeschrijving
© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518