Fly Drive Finland Rond de Poolcirkel en de Noordkaap Afbeelding Fly Drive Finland Rond de Poolcirkel en de Noordkaap
Fly Drive Finland Rond de Poolcirkel en de Noordkaap ***
Bestemming: Rondreizen Finland - Fly Drive Finland

Fly Drive Finland Rond de Poolcirkel en de Noordkaap

***

plane hotel car


13 Dagen

Rovaniemi ligt op de Poolcirkel.Op de grond van Rovaniemi zijn archeologische vondsten gevonden die aantonen dat Rovaniemi in de eerste eeuwen na christus werd bezocht door reizigers vanuit Karelië en de kust van de Noordelijke IJszee. De stad Kiruna is opgericht in 1990. Kiruna heeft een prachtig landschap en heeft veel mooie ertsgroeven. De Alta rotstekeningen zijn zeer oud ,de oudste rotstekeningen zijn 6300 jaar oud.



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Amsterdam - Rovaniemi

Vandaag vliegt u naar Rovaniemi(met een overstap in Helsinki) op de luchthaven haalt u uw huurauto op, waarna u kunt beginnen aan uw avontuur. Nu gaat u richting uw overnachtingshotel .

Rovaniemi is de grootste stad in het noorden van Finland. Bij de herbouw van de stad liet de architect Alvar Aalto zich inspireren door de vorm van een rendiergewei. Rovaniemi wordt gezien als de hoofdstad van de oorspronkelijke nomadenbevolking, de Samen. Met prachtige klederdracht en een eigen taal behouden al jaren hun eigen cultuur. Bij Rovaniemi ligt de poolcirkel waar het dorp van de kerstman de toeristische trekpleister is. In een Disney-achtig decor ziet u het dorp met een postkantoor, souvenirwinkels en de werkplaats van de kerstman.

In de periode 28/6/2016 t/m 31/7/2016 is de luchthaven van Rovaniemi gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. Finnair wijkt uit naar de luchthaven van Kemi. Na aankomst wordt u met de bus in ca. 1,5 uur naar de luchthaven van Rovaniemi gebracht waar u de huurauto kunt ophalen. Op de terugweg levert u de huurauto in op de luchthaven van Rovaniemi en wordt u weer per bus naar Kemi gebracht waar u kunt inchecken.

Dag 2: Rovaniemi - Kiruna, ca. 400 km

Onderweg naar Kiruna kunt u genieten van het prachtige landschap. Kiruna is de grootste plaats van Zweeds Lapland. In de omgeving van Kiruna liggen ertsgroeven. In Jukkasjärvi kunt u het Icehotel Art Center bezoeken met mooie dingen gemaakt uit ijs en miniatuurmodellen van eerdere ijshotels.

Dag 3 en 4: Kiruna - Leknes, ca. 455 km

Vandaag bereikt u het derde land van de rondreis, dit is Noorwegen. Nadat u de grens bent overgestoken, rijdt u richting de eilandengroep de Lofoten & Vesterålen. De eilanden hebben een mooie flora en fauna en zijn geweldig voor natuurliefhebbers. De twee eilandengroepen hebben een fantastisch decor met de bergen en het water. Maak hier een rondrit over de Lofoten en stop in leuke dorpjes zoals Reine en Svolvaer.

Dag 5 en 6: Leknes - Andenes, ca. 280 km

Vandaag verlaat u de Lofoten en rijdt noordelijk naar de andere eilandengroep, de Vesterålen. Vanuit Andenes kunt u een spectaculaire walvissafari maken met zeer grote kans om een paar walvissen te spotten.

Dag 7 en 8: Andenes - Tromsø, ca. 250 km

Per lokale ferry (niet inbegrepen) kunt u tijdens het zomerseizoen (ca. 20/5 - 30/8) van Andenes naar Gryllefjord op Senja. Deze overtocht duurt ruim anderhalf uur. Hierna rijdt u via het vasteland naar Tromsø. De universiteitsstad is verdeeld over 627 eilandjes en wordt ook wel het Parijs van het noorden genoemd. Het Polar museum en Noorderlicht planetarium zijn ook bezoek waard, net als de IJskathedraal, waar in de zomer middernachtconcerten worden gehouden.

Dag 9: Tromsø - Alta, ca. 295 km

Via twee lokale veerdiensten met een prachtige omgeving reist u naar Alta. De natuur is hier prachtig. Bezoek het Alta museum met rond de 2500 prehistorische rotstekeningen, een prachtig UNESCO monument.

Dag 10: Alta - Noordkaap, ca. 220 km

Vandaag gaat u via de 'Weg van de Middernachtzon' naar de Noordkaap. Dit is een plek met een magische aantrekkingskracht. De leisteenrots steekt met zijn 307 m loodrecht uit de Noordelijke IJszee. In Honningsvåg bezoekt u het Noordkaap museum en ziet u bij helder weer de middernachtzon.

Dag 11: Noordkaap - Ivalo, ca. 400 km

Vandaag rijdt u langs de Posangerfjord naar Lakselv, waar de meest noordelijke wijngaard te vinden is . Vervolgens gaat u naar Karasjok met het pmi-themapark. De Samen zijn de oorspronkelijke nomaden bevolking van Lapland. U steekt de grens met Finland over en rijdt naar het schitterende Inarimeer met meer dan 3000 kleine eilandjes. Het eindpunt is Ivalo.

Dag 12: Ivalo - Rovaniemi, ca. 290 km

Op de terugreis naar Rovaniemi kunt u onderweg genieten van een prachtige rit langs de Tornerivier.

Dag 13: Rovaniemi - Amsterdam

Vandaag is uw laatste dag wij hopen dat u genoten heeft.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar Rovaniemi v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 12 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.




Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
Fly Drive Finland Rond de Poolcirkel en de Noordkaap 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518