Fly Drive Finland het Land van Duizend Meren Afbeelding Fly Drive Finland het Land van Duizend Meren
Fly Drive Finland het Land van Duizend Meren ***
Bestemming: Rondreizen Finland - Fly Drive Finland

Fly Drive Finland het Land van Duizend Meren

***

plane hotel car


12 Dagen

De rondreis begint in Jyväskylä waarna u in noordelijke richting via Jyväskylä en Oulu aan de kust in Lapland komt. Hier ontdekt u de cultuur van de Samen, de oorspronkelijke bewoners.De Samen of Sami (Noord-Samisch: Sápmelaččat) zijn een van oorsprong nomadisch volk dat het Noord-Europese Lapland bewoont. Ze zijn ook bekend onder de naam Lappen, wat ze zelf als een belediging beschouwen.



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Amsterdam - Helsinki - Jyväskylä, ca. 300 km

Vandaag vliegt u naar Helsinki waar u uw huurauto bij aankomst op de luchthaven ophaalt. Hierna rijdt u het binnenland in en rijdt u naar Jyväskylä, dit is een leuk stadje gelegen in de heuvels en bij het Päijänne-meer. Jyväskylä is een stad in de Finse provincie West-Finland en in de Finse regio Centraal-Finland. De stad ligt aan de noordelijke punt van het Päijänne-meer. De stad behoort tot de belangrijkste stedelijke regios van het land. De stad is een van de snelstgroeiende in Finland. Jyväskylä staat ook bekend als onderwijsstad en wordt ook wel het Athene van Finland genoemd. Dit wordt zo genoemd wegens de grote universiteit en de vele specialistische opleidingen die in de stad zijn.De papierindustrie en informatietechnologie zijn de belangrijkste economische sectoren in de stad.

Dag 2: Jyväskylä - Oulu, ca. 350 km

Vandaag rijdt u in noordelijke richting naar Oulu aan de Botnische Golf. Hier gaat u naar de ruïnes van de Linnansaari op het eiland Linnansaari . Het nationale park Linnansaari ligt grotendeels in het Haukivesi-meer ten noorden van de stad Savonlinna. Het meer Haukivesi is een deel van het Saimaa merengebied. Het natuurgebied bestaat voornamelijk uit het meer, de eilanden en eilandengroepen. Het is een prachtig landschap en vanaf de hoge rotsen op de eilanden is er schitterend uitzicht op het Finse merengebied. Er zijn verschillende wandelpaden op het hoofdeiland Linnansaari en er is een informatiecentrum. Op het eiland bevinden zich de overblijvselen van het 16e eeuws kasteel, dat voor het grootste deel verwoest werdt door de bliksem.

Dag 3 en 4: Oulu - Rovaniemi, ca. 225 km

Vandaag bezoekt u de hoofdstad van Fins Lapland , dit is Rovaniemi, ten zuiden van de poolcirkel. Hier leeft de oorspronkelijke nomaden bevolking van Lapland, de Samen. Dit is een toeristische trekpleister is het dorp van de kerstman, precies op de poolcirkel, met werkplaats, winkel en postkantoor. Bij de herbouw van de stad liet de architect Alvar Aalto zich inspireren door de vorm van de geweien van de kerstman,s rendieren.

Dag 5: Rovaniemi - Kusaamo, ca. 230 km.

Vandaag rijdt u via Kemijärvi(Kemijärvi is een marktplaats en heeft een lokaal museum. Kemijärvi ligt aan een voet van de 409 m. hoge Suomuturie en de 540 m. hoge Pyhätunturi.) naar Kuusamo, Kuusamo ligt in het noordoosten van Finland. K U komt vandaag in een prachtige omgeving met canyons, watervallen en stroomversnellingen. In het Oulanka nationaal park zijn diverse wandelroutes uitgezet.

Dag 6 en 7: Kuusamo - Kajaani, ca. 245 km

Onderweg naar Kajaani maakt u een stop om naar het Suomussalmi Museum te gaan, hier is een tentoonstelling over de slag tussen de Finnen en de Russen in 1939, dit gaat vooral over de Winteroorlog. Kajaani ligt aan het Ruuhijärvi meer met hier heeft u uitstekende vismogelijkheden. Kajaani is een leuk en cultureel stadje met verschillende dans-, poëzie- en muziekfestivals. Het stadje heeft een leuk centrum met winkels en restaurants. Ook kunt u naar de ruïne van het Kajaani Castle en in de omgeving liggen een aantal mooie natuurgebieden. Dit zijn overblijfselen van het kasteel.Het is een unieke ervaring om deze oude ruïne te zien tussen de moderne huizen en bouwwerken. In 1651 werd de stad gesticht door de Zweedse Graaf Per Brahe die er een kasteel liet bouwen als militaire basis voor de verdere ontwikkeling van het oostelijke deel van het koninkrijk Zweden (Finland). In 1716 is het kasteel verwoest door de Russische troepen.

Dag 8 en 9: Kajaani - Mikkeli, ca. 330 km

Vandaag rijdt u in zuidelijke richting via Kuopio naar Mikkeli, dit is de hoofdstad van Oost-Finland in het Saimaa merengebied. Dit gebied heeft een oppervlakte wat net zo groot als België en Nederland samen is. Kerimäki staat bekend omdat er de grootste houten kerk ter wereld gevestigd is. Imatra ligt vijf kilometer de Russische grens af en staat bekend vanwege de watervallen van de Vuoksi rivier. Ook gaat u vandaag de operastad Savonlinna bezoeken. Tijdens de Winteroorlog en de Vervolgoorlog vormde de Vuoksi een strategische gevechtslinie. Tegenwoordig is de rivier en haar omgeving vooral in toeristisch opzicht van belang. Het is een populair gebied voor watersporters en vissers; er bevinden zich veel soorten zalmen en forel. Veel mensen uit Sint-Petersburg hebben er bovendien een datsja.

Dag 10 en 11: Mikkeli - Helsinki, ca. 230 km

Vandaag gaat u de zuidwestkust afdalen naar de hoofdstad van Finland. Helsinki is een zeer schone stad die ruim gebouwd is. De stad bestaat uit veel groen en water en heeft prachtige gebouwen waaronder het Raadhuis, het Paleis, de Uspenski kathedraal en de Tuomiokirkko Dom. Het levendige marktplein van Kauppatori aan het havenfront is uitgehouwen in de rotsen van de Temppeliaukiokerk.

Dag 12: Helsinki - Amsterdam

Vandaag is de laatste dag van uw reis, wij hopen dat u genoten heeft een fijne terugreis!.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten van Amsterdam naar Helsinki v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 11 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Hoogtepunten

  • Jyväskylä
  • Oulu
  • Fins Lapland
  • Oulanka nationaal park
  • Kuusamo
  • Koli natuurpark
  • Saimaa merengebied
  • Helsinki



Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
Fly Drive Finland het Land van Duizend Meren 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518