Rustig Kreta Afbeelding Rustig Kreta
Fly Drive Rustig Kreta
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Kreta

Fly Drive Rustig Kreta


plane hotel car


10 Dagen

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is zo veelzijdig dat het iedereen wel iets te bieden heeft. Van historische, archeologische opgravingen tot pittoreske dorpjes. En van musea tot schitterende (zand)stranden en prachtige, verlaten baaitjes. Kent u de toeristische plaatsen als Rethymnon, Heraklion, Agios Nikolaos, Chersonissos en Georgioupolis en de beroemde hoogtepunten als Knossos, Spinalonga, de kloosters en het palmbomenstrand van Vai al? Of bent u gewoon toe aan een paar dagen ultieme rust, ver weg van het massatoerisme? Dan is deze Fly Drive Rustig Kreta precies wat u zoekt. Deze rondreis is vooral gebaseerd op het Griekse principe siga-siga (= rustig aan/geen stress/maak je niet druk): u hoeft geen enorme afstanden per dag te rijden en u hoeft ook niet dagelijks uw koffer in en weer uit te pakken. Wij hebben een route voor u uitgestippeld die u naar 3 heel verschillende, rustige dorpjes brengt. Elk dorpje heeft zijn eigen charme en is op zijn eigen manier uniek. Omdat u in elk dorpje 3 nachten blijft slapen, kunt u de charme en het karakter van het dorp en haar inwoners ook echt ervaren. En wat u tussen de reisdagen door doet? Dat is helemaal aan u. Wilt u toch wat toeristische hoogtepunten bezoeken, dan kan dat. Wilt u alleen maar genieten van verschillende stranden, de unieke sfeer van de verschillende Kretenzer dorpjes en de overheerlijke Griekse keuken, dan kan dat ook. Alles mag, niets moet.



Hoogtepunten * Mirtos Palmbomenstrand Vai Pefki Lentas Matala Agia Galini Chora Sfakion Loutro Imbros kloof

Dag 1: Vliegveld Heraklion - Mirtos (ca. 80 km)

Op de luchthaven van Heraklion neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u in iets minder dan anderhalf uur naar uw eerste bestemming: Mirtos. U overnacht hier de komende 3 nachten. Mirtos is een rustig dorp met zo'n 700 heel vriendelijke en gastvrije inwoners. Hoewel het dorp levendig is, zult u hier geen lawaaierige discotheken of clubs vinden. Regelmatig organiseert één van de taverna's of kafenions wel een avond met live muziek die doorgaans verzorgd zal worden door lokale of regionale artiesten. Het dorp is van alle gemakken voorzien: er zijn kleine 2 supermarkten, een bakker, een slager en sinds 2017 zelfs een pinautomaat (let op: deze automaat brengt extra kosten in rekening). Aan souvenir- en kledingwinkeltjes is er ook geen gebrek. En als u lekker uit eten wilt gaan, kunt u zowel in de smalle dorpsstraatjes als op de kleine boulevard uitstekend terecht. Het aanbod van taverna's (restaurants) is zo ruim dat u zelfs bij een verblijf van 2 weken met gemak iedere avond ergens anders kunt eten.

Overnachting (logies) in of nabij Mirtos.

Dag 2 en 3: Mirtos

U heeft nog 2 dagen de tijd om te genieten van Mirtos of om eropuit te trekken. Vanuit Mirtos kunt u verschillende uitstapjes ondernemen. Een paar mogelijkheden:

  • het palmbomenstrand van Vai (ca. 100 km van Mirtos) bekend van de Bounty reclame
  • de Richtis kloof (ca. 65 km van Mirtos, ca. 6 km wandelen)
  • het pittoreske stadje Agios Nikolaos (ca. 50 km van Mirtos) met het schitterende binnenmeertje en vele winkels; wekelijkse openlucht markt: woensdagochtend
  • het schattige bergdorpje Kritsa (ca.45 km van Mirtos), bekend om het handwerk dat soms nog ter plekke wordt gemaakt
  • de kloof van Kritsa (ca.45 km van Mirtos, ca. 8 km wandelen)
  • Milonas waterval (ca. 30 km van Mirtos) en een drankje op het nabijgelegen strand Agia Fotia
  • het bergdorpje Pefki met een klein folkloremuseum en een uitstekende taverna onder een peperboom (ca. 50 km van Mirtos)
  • de meest zuidelijke stad van Europa, Ierapetra (ca. 16 km van Mirtos); wekelijkse openlucht markt: zaterdagochtend
  • het verlaten bergdorpje Kalami (ca. 15 km van Mirtos)
  • de Sarakinas kloof (ca. 8 km. van Mirtos, ca. 4 km wandelen en klauteren)
  • het hippiedorpje Tertsa met groot kiezelstrand (ca. 6 km van Mirtos)

Overnachtingen (logies) in of nabij Mirtos.

Dag 4: Mirtos - Lentas (ca. 100 km)

Via Ano Viannos, Martha, Pirgos en Agii Deka rijdt u in ongeveer 2,5 uur naar Lentas. Bij de afslag naar Lentas ligt de archeologische opgraving Gortys langs de doorgaande weg. Hier vindt u onder meer de eerste wetgeving van Europa die in steen gebeiteld is. Lentas ligt behoorlijk afgelegen in een mooie baai aan de Libische zee. Nog steeds wordt dit vroegere hippiedorp bezocht door de hippies van toen die nu met hun kinderen en kleinkinderen terugkeren naar hun favoriete plek van vroeger. Dit geeft het dorp een enigszins alternatief, maar heel rustig karakter. Ook hier geen clubs met keiharde muziek, maar rustige achtergrondmuziek of, als u geluk heeft, live muziek van amateurmuzikanten die op het strand gitaar spelen. In het dorp vindt u 2 kleine supermarkten, een souvenir- annex kledingwinkel en voldoende taverna's en kafenions om uw avonden op een zeer prettige manier door te brengen.

Overnachting (logies) in of nabij Lentas.

Dag 5 en 6: Lentas

U kunt deze 2 dagen in Lentas doorbrengen of de omgeving gaan verkennen. Een aantal mogelijke uitstapjes vanuit Lentas:

  • archeologische opgraving Phaistos/Festos (ca. 55 km van Lentas) waar de beroemde disc is gevonden
  • het bruisende havenplaatsje Agia Galini (ca. 50 km van Lentas)
  • het hippiedorp Matala (ca. 40 km van Lentas) met in de krijtrotsen uitgehouwen graven uit de Romeinse tijd
  • de Rouvas kloof (ca. 40 km van Lentas, ca. 12 km wandelen)
  • de forellenkwekerij bij Zaros (ca. 35 km van Lentas) met enkele uitstekende visrestaurants
  • grotkerk Ekklisia Panagia (ca. 6 km van Lentas) met schitterende uitzichten
  • door de Trachoulas kloof naar Trachoulas Beach (ca. 5 km van Lentas)
  • Petrakis beach (ca. 2 km van Lentas)
  • het heel rustige hippiedorpje Ditikos (ca. 2 km van Lentas)
  • archeologische opgravingen in of net buiten Lentas zelf

Overnachtingen (logies) in of nabij Lentas.

Dag 7: Lentas - Chora Sfakion (ca. 135 km)

U verlaat Lentas en via Mires, Timbaki, Spili en Plakias rijdt u in ongeveer 3 uur naar Chora Sfakion. Onderweg komt u langs het Askifou War Museum. Zeker de moeite van een tussenstop waard voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Chora Sfakion is een piepklein dorpje met maar 300 inwoners. Een paar keer per dag wordt het rustige dorp 'opgeschrikt' door de aankomst van een veerboot. Vooral de boot die tegen het einde van de middag terugkeert uit Agia Roumeli (de uitgang van de Samariakloof) zet honderden mensen op de kade van het anders zo slaperige Chora Sfakion. Het overgrote deel van deze mensen stapt echter meteen in de klaarstaande bussen en komt niet eens in het dorp zelf waarna de rust snel weer terugkeert. Ieder dorp op Kreta is anders, maar de sfeer in en het karakter van Chora Sfakion is heel apart en met geen enkel ander dorp te vergelijken. De Sfakianen zijn een enorm trots volk dat zich niet zomaar door anderen iets laat vertellen (zo ondervonden ook de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog) en ze hechten nog erg aan de oude tradities. Soms komen de Sfakianen wat nors over, maar een glimlach en uitleg over waar u vandaan komt (Nederlanders worden door Kretenzers vaak verward met Duitsers en die zijn hier echt niet populair), doen meestal wonderen. Chora Sfakion beschikt over een pinautomaat, enkele supermarktjes en souvenirwinkels, een bakker en ruim voldoende taverna's en kafenions. De smalle straatjes en steegjes in het dorp zijn de moeite van het klimmen, dalen en traplopen meer dan waard.

Overnachting (logies) in of nabij Chora Sfakion.

Dag 8 en 9: Chora Sfakion

U beslist zelf of u deze 2 dagen doorbrengt in Chora Sfakion of dat u nog iets wilt zien. Enkele mogelijkheden om eropuit te trekken:

  • met de boot naar het eiland Gavdos waar het meest zuidelijke punt van Europa ligt; vraag naar de mogelijkheden bij Taverna The Three Brothers (boven het kiezelstrand)
  • Samariakloof the easy way: met de veerboot gaat u naar Agia Roumeli waarna u van onderaf een stuk de Samariakloof in kunt lopen (denk er aan dat u dezelfde weg weer terug moet lopen en de laatste boot terug naar Chora Sfakion moet halen); kaartjes zijn verkrijgbaar bij het houten ticketoffice in de haven
  • met de boot naar Loutro: in een prachtige baai gelegen idyllisch dorpje dat alleen per boot of erg steile, lange en hete wandeling te bereiken is
  • het op een door bergen omgeven vlakte gelegen dorpje Frangokastello (ca. 15 km van Chora Sfakion) met een te bezichtigen, oud kasteel en mooi zandstrand
  • Imbroskloof (ca. 8 km wandelen): rij met uw huurauto naar Komitades (ca. 5 km van Chora Sfakion) en parkeer deze bij de uitgang van de Imbros kloof. Diverse taverna's bieden taxivervoer naar Imbros aan of kunnen een taxi voor u regelen. De taxi zet u nabij de ingang van de kloof af en u wandelt door de kloof terug naar uw auto.

Overnachtingen (logies) in of nabij Chora Sfakion.

Dag 10: Chora Sfakion - vliegveld Chania (ca. 80 km)

Met de huurauto rijdt u in ongeveer anderhalf uur naar de luchthaven van Chania voor uw terugvlucht.

Dag tot dag:

Dag 1: Vliegveld Heraklion - Mirtos (ca. 80 km)
Dag 2-3: Mirtos
Dag 4: Mirtos - Lentas (ca. 100 km)
Dag 5-6: Lentas
Dag 7: Lentas - Chora Sfakion (ca. 135 km)
Dag 8-9: Chora Sfakion
Dag 10: Chora Sfakion - vliegveld Chania (ca. 80 km)

Op maat: 
Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u meer tijd in één of meer van de dorpjes en een ander dorpje eventueel overslaan? Of wilt u de rondreis in de andere richting maken? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.



Locatie


Vluchten

Vanuit Nederland zijn er op dit moment alleen directe vluchten tussen Amsterdam en Chania, maar u kunt ook vanaf een Duitse (Dusseldorf) of Belgische (Brussel, Charleroi) luchthaven vliegen. Als u vanaf Dusseldorf of Charleroi vliegt, kan de prijs veel lager uitvallen.

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.



Inclusief
  • Heenvlucht naar Heraklion en terugvlucht vanaf Chania
  • Luchthavenbelasting
  • 9 overnachtingen
  • Verzorging: alleen logies
  • Huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).
Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.




Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
Fly Drive Rustig Kreta 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518