Fly en Drive Grand Tour Kroatie Afbeelding Fly en Drive Grand Tour Kroatie
Fly en Drive Grand Tour Kroatie ***
Bestemming: Rondreizen Kroatie - Fly en Drive Kroatie

Fly en Drive Grand Tour Kroatie

***

plane hotel car


15 Dagen

Welkom in Kroatie! Tijdens deze Grand Tour Kroatie leert u het land op rustig tempo kennen. Start deze reis in Istrie om de mooie badplaatsen met bezienswaardigheden te bezoeken. De reis vervolgt naar de prettige Kvarner Baai waar u kennis maakt met het eiland Krk en de indrukwekkende Opatija Riviera. Ook de natuur komt aan bod met een bezoek aan Nationaal Park Plitvice Meren. De reis vervolgt nog iets zuidelijker naar Dalmatie. De reis eindigt ook weer in Istrie waar u van de zonnige en geweldige stranden kunt genieten en ontspannen.



Dag 1: Vlucht naar Pula - Porec (ca. 60 km)

Bij aankomst op de luchthaven van Pula staat de huurauto voor u klaar en vertrekt u naar Porec. U overnacht de komende drie nachten in deze bruisende badplaats.
Overnachting: in of nabij Porec.

Dag 2 en 3: Porec en omgeving


Verken op uw gemak dit Venetiaanse stadje. Bezoek bijvoorbeeld de Euphrasius Basiliek en slenter door de gezellige straatjes. Wilt u ontspannen? Dat kan op een van de vele stranden. Aanbevolen zijn de baaien Plava Laguna en Zelena Laguna. Meer cultuur opsnuiven? Bezoek Rovinj of Novigrad. Rovinj is vooral bekend vanwege de indrukwekkende facade van de oude stad. Novigrad heeft een pittoresk, kleurrijk centrum met gezellige terrassen met uitzicht op zee en de haven. Geniet 's avonds van de goede keuken van een van de vele restaurants die Porec u te bieden heeft en geniet van het bruisende nachtleven.
Overnachtingen: in of nabij Porec.

Dag 4: Porec - eiland Krk (ca. 135 km)

Vertrek na het ontbijt richting het eiland Krk. U kruist onderweg in het hart van Istrie het mooie Pazin. Het is aanbevolen een bezoek te brengen aan deze stad in het binnenland. U ervaart hier een heel ander Istrie dan aan de kust. Vervolgens passeert u de Opatija Riviera en komt u via de brug op het eiland Krk waar u de komende drie nachten verblijft. Bezoek zeker het sfeervolle Krk-stad en het zuidelijk gelegen Baska met het lange, witte kiezelstrand.
Overnachting: op eiland Krk.

Dag 5 en 6: Opatija Riviera

De komende dagen hebt u volop mogelijkheden om de Kvarner Baai te ontdekken. Verken zeker Opatija, het Nice van Kroatie met schitterende facades. Maak een wandeling door de botanische tuin van Villa Angiolina of over de 12 km lange Lungomare. Dit is de promenade die de vijf plaatsen van de Opatija Riviera met elkaar verbindt: Volosko, Opatija, Icici, Ika en Lovran. Aan de hoofdstraat van Opatija (Marsala Tita) vindt u prachtige bouwwerken uit de laat 19e eeuw en vele winkels, restaurants en terrassen. Een bezoek aan Rijeka is ook een mogelijkheid. Rijeka was de eerste havenstad van Kroatie en dit is dan ook voor vele toeristen de reden om haar te bezoeken, want u zult hier weinig bezienswaardigheden vinden. De drukke winkelstraat Korzo met de fraaie Oostenrijks-Hongaarse gevels zijn de trots van de stad. Voor natuurliefhebbers is het een idee om natuurpark Ucka te bezoeken. Bij helder weer hebt u hier prachtig uitzicht op het Istrisch schiereiland, de eilanden van de Kvarner Baai, de bergen van Gorski Kotar, Venetie en de Italiaanse Alpen.
Overnachtingen: op eiland Krk.

Dag 7: eiland Krk - Plitvice Meren Nationaal Park (ca. 200 km)


Rij op uw gemak van de Kvarner Baai naar Nationaal Park Plitvice Meren. U verblijft hier twee nachten.
Overnachting: in of nabij Plitvice Meren Nationaal Park.

Dag 8: Plitvice Meren Nationaal Park


Verken dit natuurverschijnsel op eigen gelegenheid met een van de beschikbare wandelroutes of ga met een georganiseerde excursie mee. De zestien meren worden met elkaar verbonden door kolkende watervallen en het grootste meer Kozjak verbindt de hoger gelegen meren met de lager gelegen. De kleur van de meren steekt prachtig af tegen de bosrijke bergen. De bovenste meren liggen in grote valleien en laten het omringende landschap in het water weerspiegelen, een lust voor het oog. De lager gelegen meren hebben een kloof uitgesleten met vele grotten.
Overnachting: in of nabij Plitvice Meren Nationaal Park.

Dag 9: Plitvice Meren - Zadar (ca. 145 km)


Geniet van deze route die u door het binnenland van Kroatie brengt. U kunt onderweg een stop maken in Nationaal Park Paklenica voor een wandeling. Vevolg de reis naar Zadar waar u de komende drie nachten verblijft.
Overnachting: in of nabij Zadar.

Dag 10 en 11: Zadar en omgeving


Zadar is de hoofdstad van Noord-Dalmatie en stond lange tijd bekend onder de Italiaanse naam Zara. Ondanks de woelige geschiedenis hebben de stadspoort en de vesting uit de 15de-16de eeuw stand gehouden. Neem een kijkje in de St.- Simeonkerk op het Narodni trg (Natieplein). Ga naar het archeologisch museum of flaneer in de Siroka ulica, de belangrijkste winkelstraat van de stad. Lekker genieten van het schitterende decor kan natuurlijk ook op een terrasje. Zeker met zonsondergang, want volgens Alfred Hitchcock zijn de zonsondergangen hier de mooiste ter wereld. Het is een aanrader om voor een van de restaurants in het stadscentrum te kiezen, u hebt dan wel geen uitzicht op zee, maar het eten is van uitmuntende kwaliteit. Vooral de Kovacka is zeer sfeervol, hier komen veel studenten en kunstenaars. Een bezoek aan Nationaal Park Kornati is zeker aanbevolen. Deze archipel bestaat uit 89 veelal onbewoonde eilanden. Vanuit Zadar kunt u met de veerboot naar de grotere eilanden Dugi Otok en Ugljan. U vindt hier schitterende baaien en stranden.
Overnachtingen: in of nabij Zadar.

Dag 12: Zadar - Medulin (ca. 340 km)


Rij op uw gemak terug naar Istrie, waar u kunt genieten van twee dagen ontspannen aan het strand.
Overnachting: in of nabij Medulin.

Dag 13 en 14: Strandverlenging


Na zoveel indrukken is het tijd voor ontspanning. In Medulin vindt u bijvoorbeeld een zandstrand, maar u kunt ook een privestrandje opzoeken op de Kaap Kamenjak. 's Avonds vindt u volop vertier in Medulin, maar ook de regionale hoofdstad Pula biedt veel leuke horeca.
Overnachtingen: in of nabij Medulin.

Dag 15: Medulin - Pula (ca. 10 km)

. Terugvlucht vanaf Pula
Vertrek na het ontbijt naar de luchthaven Pula, waar u de huurauto inlevert.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Vlucht naar Pula - Porec
Dag 2 en 3: Porec en omgeving
Dag 4: Porec - eiland Krk
Dag 5 en 6: Opatija Riviera
Dag 7: eiland Krk - Plitvice Meren Nationaal Park
Dag 8: Plitvice Meren Nationaal Park
Dag 9: Plitvice Meren - Zadar
Dag 10 en 11: Zadar en omgeving
Dag 12: Zadar - Medulin
Dag 13 en 14: Strandverlenging
Dag 15: Terugvlucht vanaf Pula

Op maat
Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer of korter op Kroatie blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
  • Retourvlucht Pula
  • Luchthavenbelasting
  • 14 overnachtingen
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • 15 dagen een huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
Fly en Drive Grand Tour Kroatie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518