Fly Drive Paradores Valencia en El Maestrazgo Afbeelding Fly Drive Paradores Valencia en El Maestrazgo
Fly Drive Paradores Valencia en El Maestrazgo ***
Bestemming: Rondreizen Spanje - Fly Drive Paradores

Fly Drive Paradores Valencia en El Maestrazgo

***

plane hotel car


9 Dagen

Deze route voert u vanaf de heerlijke stad Valencia, door een bergachtig, door toeristen nog nauwelijks ontdekt, gedeelte van Spanje. In de dorpjes van El Maestrazgo (of te wel El Maestrat), een natuurlijk historisch berggebied, is de middeleeuwse sfeer goed bewaard gebleven.










Dit wilde en bergachtig land van immense ruimte is nu de meest ontvolkte regio in West-Europa, elke inwoner met een ruimte van vijfhonderd voetbalvelden om in te bewegen! Veel van de betoverende dorpen zijn vandaag de dag nog altijd zoals honderden jaren geleden en door hun isolement is de gastvrijheid jegens bezoekers ronduit geweldig.










In Cantavieja op 1312 meter hoogte wacht u een adembenemend uitzicht, Mirambel, waaraan de Europa Nostra Prijs voor restauratie is toegekend, La Iglesuela del Cid dat boven twee ravijnen gelegen is en het geheel ommuurde prachtige stadje Morella. Tevens bezoekt u het prachtige en interessante natuurgebied van de delta van de Ebro rivier.



Dag tot dag programma

Dag 1-2: Valencia - 1 overnachting in Parador El Saler

Bij aankomst op de luchthaven van Valencia haalt u uw huurauto op en rijdt u in een half uurtje naar uw accommodatie in El Saler, ten zuiden van de stad.

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. Een magnifieke stad waar de restanten van het verleden harmonieus samengaan met de meest avant-garde gebouwen. Vele briljante hedendaagse gebouwen sieren deze, heerlijk leefbare stad. Innoverend als Valencia is, heeft zij de overstromingsgevoelige rivier die door de stad liep, omgeleid naar de rand van de stad en op de plek van de voormalige rivier een prachtig groen lint van parken aangelegd, dat kronkelend dwars door de stad loopt. Hier vindt u ook de opvallende futuristische gebouwen van de Ciudad de las Artes y las Ciencias, ontworpen door een lokale jongen Santiago Calatrava. Valencia, omringd door zijn Huerta, de vruchtbare fruit- en groenten landbouwgronden, staat bekend als de thuisbasis van rijstgerechten zoals paella en biedt tevens een bruisend nachtleven.

Valanecia

Parador El Saler

De Parador heeft een prachtige design inrichting als perfecte aanvulling op de omliggende duinen en dennenbos. ; ruime, comfortabele kamers, waarvan sommige met uitzicht op zee; een ontspannende spa; luxueuze terras met uitzicht op de golfbaan en de Middellandse Zee; een buitenzwembad en een voetbalveld zijn slechts enkele voorbeelden van wat het hotel te bieden heeft. De Parador El Saler in Valencia is een must voor golfliefhebbers.

Dag 2-4 Valencia - Benicarlo - 2 overnachtingen in Parador Benicarlo

Vandaag verlaat u in de middag Valencia en rijdt u langs de kust naar het noorden. In de Parador van Benicarlo staat u een voortreffelijke lokale keuken te wachten, met vis en tuin producten, waaronder heerlijke artisjokken. U kunt hier een oase van rust verwachten aan de rand van de zee. In de Middeleeuwse oude wijk, vol met herenhuizen kunt u terecht voor een drankje. Deze plek, voorzien van verkeersvrije straatjes in de buurt van de jachthaven en de zee, is ideaal voor een wandeling. In het hart van de stad vindt u San Bertolome kerk, een barok gebouw dat zeker een bezoek waard is.

Benicarlo is een goed startpunt voor het ontdekken van de aangename kust, met in de buurt dorpen zoals Peniscola, gedomineerd door de vesting van Papa Luna. In het binnenland kunt u het gebied van Els Ports-Maestrat bezoeken, met prachtige dorpjes zoals Morella, met tal van burgerlijke en religieuze monumenten en leren over de geschiedenis van het dorp.

Parador de Benicarlo

Een heerlijk verblijf aan het strand, slechts 30m van de intens blauwe Middellandse Zee verwijderd. Dit comfortabele hotel biedt u kamers met zeezicht en is omgeven door een uitzonderlijke tuin, op steenworp afstand van de golven. Omringd door de blauwe zee is dit de ideale plek om het mediterrane karakter van deze streek te ontdekken.

Benicarlo

Dag 4-5 Benicarlo - Tortosa - 1 overnachting in Parador de Tortosa

Vandaag rijdt u naar het mooie Tortosa. Een bijzonder charmante stad omgeven door het mooie landschap van de Ebro-vlakte. De mooie Santa Maria kathedraal, de Joodse wijk, het openlucht museum van beeldhouwer Santiago de Santiago, en het Mirabel Castle zijn slechts enkele van de prachtige bezienswaardigheden die Tortosa te bieden heeft. Een prachtige manier om Tortosa te verkennen is het volgen van de wandel- of fietsroutes langs de muren en vestingwerken, te beginnen bij de Parador. De straten, het culturele erfgoed, de mensen, de keuken en festivals maken Tortosa uniek.

Parador de Tortosa

De Parador is gelegen in de spectaculaire Zuda kasteel, met uitzicht op de stad en de combinatie van monumentale schoonheid en de attracties van de verschillende natuurlijke gebieden die het omringen. In dit uitnodigende hotel kunt u genieten van het seizoensgebonden zwembad, een gezellige eetzaal met gotische ramen, comfortabele kamers en een prachtig uitzicht op de oevers van de Ebro.

Dag 5-7 Tortosa - Alcaniz - 2 overnachtingen in Parador de Alcaniz

De stad Alcaniz verbergt vele geheimen. U zult verbaasd over de schoonheid van de middeleeuwse ondergrondse gangen en de Fontein met 72 tuiten. Bezienswaardig in Alcaniz zijn verder de Torre del Homeanje (12e eeuw) met zijn gotische muurschilderingen uit de 14e eeuw, de Plaza de Espana, gevormd door het stadhuis uit de 16e eeuw, de Gothische Lonja (13e eeuw) en de 18e eeuwse kerk van Sta Maria la Mayor.

Alcaniz is ook een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de regio 'Comarca del Mararranya' met zijn middeleeuwse dorpjes Valderrobres en Calaceite en het natuurpark El Parrisal in Beceite. Ook een bezoek waard is de nabij gelegen regio Maestrazgo met zijn bergen en mooie kleine dorpjes als Mosquerela, La Iglesuela del Cid, Cantavieja of Mirambel. De Maestrazgo regio in de provincie Teruel wordt gevormd door een breed scala aan landschappen. In de provincie Teruel zijn meer dan 70 plekken te bezoeken met grotschilderingen uit het verre verleden. U kunt ook voorbeelden van deze vorm van artistieke expressie in Alcaniz bekijken. Verlaat Alcaniz niet zonder uw smaakpapillen op de proef te stellen; zwarte truffels, olijfolie uit de regio Bajo Aragon, saffraan uit Jiloca en vele traditionele zoetigheden.

Parador de Alcaniz

Droomt u er ook wel eens van om de tijd terug te draaien en de nacht door te brengen in een kasteel hoog boven een prachtige stad vol geschiedenis en traditieUnieke landschappen, bouwkundig erfgoed, traditie, avontuurlijke sporten, de de keuken en nog veel meer. Het begint allemaal hier in Parador de Alcaniz. Het kasteel dateert uit de 12e-13e eeuw. Veel van dit bouwwerk en deels omgezet Aragonees paleis zijn allemaal bewaard gebleven. De gotische muurschilderingen, de barokke gevel en een wandeling door de rustige tuin bieden vele geneugten voor de zintuigen.

Alcaniz

Dag 7-9 Alcaniz - Teruel - 2 overnachtingen in Parador de Teruel

De magische stad Teruel is gekoppeld aan het romantische verhaal van de geliefden van Teruel, die inspiratie zijn geweest voor kunstwerken, theater en literatuur. Wandelend langs de straten, vindt u de oude wijk van Albarracin, die alleen door voetgangers ontdekt kan worden, met doorgangen onder bogen, trappen en entrees tot statige herenhuizen die als de avond valt, bewoond lijken te zijn door mysterieuze schaduwen. U vindt er ook het complex dat bestaat uit de kerk en de toren van San Pedro, waar de Mausoleo de los Amantes (Mausoleum van de Geliefden) zich bevindt. Andere must-sees zijn de Mudejar torens en de Santa Maria de Mediavilla kathedraal, een van de meest karakteristieke Mudejar structuren in Spanje. U mag met name het plafond van de kathedraal niet missen, deze is van grote schoonheid en harmonie. Vele van deze monumenten in Mudejarstijl zijn tot werelderfgoed verklaard door de UNESCO. Het Mudejar-erfgoed heeft eeuwenlang overleeft uit de tijd van de Moren in Aragon. Binnen de stad, kunt u een bezoek brengen aan het Los Fueros Park. De stad wordt in de buitenwijken omgeven door een oase van rust en stilte in een schilderachtig landschap.

Teruel

Dag 9: Valencia - Amsterdam

Vandaag reist u terug naar Nederland en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog genieten van Valencia en omgeving. Uw huurauto kunt u inleveren op de luchthaven van Valencia.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Vlucht; Amsterdam – Valencia – Amsterdam (vertrek andere luchthaven mogelijk, ook vanuit België / Duitsland)
  • 8 nachten accommodatie in verschillende schitterende Paradores o.b.v logies en ontbijt
  • Huurauto categorie small met 24/7 Nederlandstalig noodnummer
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking, Schadeverzekering (CDW), Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico en Dekking glas-banden-bodem-dakschades


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).



Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
Fly Drive Paradores Valencia en El Maestrazgo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518