Suriname Cultuur en Avontuur rondreis Afbeelding Suriname Cultuur en Avontuur rondreis
Suriname Cultuur en Avontuur Rondreis
Bestemming: Rondreizen Suriname - Individuele Rondreis Suriname

Suriname Cultuur en Avontuur Rondreis


plane hotel


16 Dagen

Een reis naar de mooiste plekken van Suriname. U reist per fiets, bus, korjaal meestal aangedreven door een zware motor en per vliegtuig. U komt aan de oever van de Boven-Tapanahony rivier, diep verscholen in het Amazonewoud van Suriname, alwaar het indianendorp Palumeu ligt. De Trio en Wajana Indianen leven hier nog volgens eeuwenoude tradities. Het zuivere water van de rivieren nodigt uit tot zwemmen en vissen en de beklimming van de heuvels, voor een prachtig uitzicht over het omringende regenwoud.



Dag 1 Amsterdam – Paramaribo



Vertrek vanaf Amsterdam voor de rechtstreekse vlucht naar Suriname. Lunch aan boord. Aankomst op de luchthaven van Zanderij in het district Para. Per hotel shuttle bus transfer naar uw hotel in Paramaribo. Overnachting in een hotel in deze prachtige hoofdstad.

Dag 2 Paramaribo 

Vandaag maakt u nader kennis met de hoofdstad. Een wandeling langs de bloemenmarkt, de palmentuin en het Fort Zeelandia op de plek waar de eerste kolonisten het land binnenkwamen. Rond het Onafhankelijkheidsplein ziet u de verschillende monumentale gebouwen.

Dag 3 Paramaribo – Meni Mi



Vanuit de hoofdstad Paramaribo reist u richting het zuiden van het land. Bij het korjalen aanmeerpunt Atjoni maakt u de overstap voor een indrukwekkende riviertocht. De tocht brengt u langs stroomversnellingen (sula's) als; Jaw jaw Sula, Felulasi (het ijzer is kwijt). Menimi eco -lodge (denk aan mij of houd rekening met mij) is de eindbestemming. Mandje en zijn familie zorgen voor een warm onthaal in hun resort. Savonds wordt u deelgenoot van de verhalen over de Saramakka stam, de grootste marronstam in switi sranang.
 

Dag 4 Meni Mi en het leven in Nieuw Aurora

Het dorp Nieuw Aurora onder de Saamaka stambewoners meer bekend als Tutubuka. Heeft samen met naaste buur, Tjalikondre bijna 2000 inwoners.  U beleeft tijdens het bezoek het dagelijks leven van deze bewoners van heel dichtbij. Een cooperatieve bank, bakkerij waar er dagelijks brood wordt geproduceerd, meubelmakerij, dorpsvrouwen die hun eigen kleding ontwerpen. Een levendige ontmoeting met deze groep Marrons. Bij Meni mi kunt u derest van de dag heerlijk genieten van de rustige omgeving en of u later masseren door het krachtige water van de Djemongo sula. Vanavond komen dorpsbewoners voor het verzorgen van een traditionele dans en muziek optreden met veel nadruk op de lokale cultuur.

Dag 5 Meni Mi - Paramaribo



U heeft nog een vrije ochtend en na de lunch vertrekt u per boot en bus weer naar Paramaribo, een reis die de rest van de dag in beslag zal nemen. Onderweg zult u vaak reclames zien die op de muur van de huizen geschilderd zijn, een kleurrijk gezicht! 's Avonds kunt u gaan eten in één van de vele restaurantjes die de stad rijk is.

Dag 6 Paramaribo - Palumeu



Vanaf het lokale vliegveld Zorg en Hoop beleeft u een jungle-vlucht naar het Inheemse dorp Palumeu. Vanuit het vliegtuigje ontdekt u de eindeloze groene oppervlakte, hier en daar onderbroken door een rivier, een dorpje of door een goudzoekerskamp  Het Palumeu Resort is genoemd naar het gelijknamige dorpje van de Trio- en Wajana-Indianen. Palumeu staat volledig in het teken van de natuur en cultuur. U beleeft op bijzondere wijze hoe de Trio en Wayana stammen in complete harmonie met de natuur leven; er wordt nog volop op traditionele wijze van de jacht en visvangst geleefd. Na aankomst, check-in. Hierna vertrek per korjaal naar Palawa eiland. Picknick-lunch en gelegenheid tot zwemmen. Bezoek aan het dorp Palumeu. Daarbij maakt u kennis met de leefwijze en de kunstnijverheid van de alleroudste bewoners van het Amazone regenwoud. Na het avondeten informatie het leven van de Trio- en Wajana-Indianen. 

Dag 7 Palumeu

's Ochtends wordt u gewekt door het geroep van de brulapen in de jungle. Na een smakelijk ontbijt maakt u een spannende tocht naar Poti Hill. Dit is een grote granieten rots. Het eerste deel van de tocht gaat per korjaal over de Tapahoni-rivier. Daarna maakt u een jungletrekking. Tijdens deze wandeltocht vertelt de deskundige gids u alles over de flora en fauna van het regenwoud. Bij de Poti Hill aangekomen, beklimt u deze granieten gigant. Uw inspanningen worden beloond met een indrukwekkend uitzicht over het groene oerwoud. Vervolgens keert u terug naar Palumeu. Als u geluk heeft ziet u onderweg dieren als otters, ara's of toekans. Terug in Palumeu staat de lunch voor u klaar. In de namiddag kunt u onder leiding van de beste pijl-en-boogschutter van het dorp leren schieten. Ook kunt u kennis maken met de diverse vormen van Indiaanse kunstnijverheid. Overnachting in Palumeu.

Dag 8 Palumeu



Vandaag staat er een dagexcursie naar de Makuba-watervallen op het programma. U kunt hier zwemmen, boswandelingen maken of gewoon lekker luieren op de rivieroever. 's Middags maakt de gids een heerlijke barbecuelunch voor u klaar. Tijdens de boswandelingen leert u alles over de bomen en planten van het regenwoud en de rol die zij spelen in het leven van de Indianen. 's Avonds keert u terug naar Palumeu. In de late avonduren neemt de gids u mee voor een nachtelijke boottocht. Neem uw zaklamp mee, zodat u kaaimannen kunt spotten! Ook zijn er verschillende andere typische nachtdieren als vleermuizen, die u tegen kunt komen. Als de omstandigheden het toe laten sluit u deze dag af met een kampvuur onder de prachtige heldere sterrenhemel.

Dag 9 Palumeu - Paramaribo

Na het ontbijt neemt u afscheid van Palumeu. U heeft nog even de kans om wat handgemaakte souvenirs te kopen en dan vertrekt u per vliegtuig weer naar Paramaribo. Bij aankomst op regionaal vliegveld Zorg & Hoop in Paramaribo.

Dag 10 Plantage Peperpot-fietstour (Optioneel). 



Vanuit uw hotel per fiets naar het district Commewijne voor een uniek bezoek aan de oude plantage Peperpot. Deze plantage ligt een de rechteroever van de brede Suriname rivier dichtbij Tamansarie. Peperpot is een koffie- en cacao plantage ontwikkeld door familie Jansen ergens in de 19e eeuw. Tijdens het bezoek komt u op het fabrieksterrein nog de plantagehuizen, een loods voor de koffie en een fabriek waar de koffie en de cacao werden verwerkt. U herkent nog de cacao- en koffiebomen met nog heel wat mooie planten. Deze bestemming staat ook bekend voor de liefhebbers van vogels, maar ook komt u hier vaak de populaire apensoorten van Suriname tegen. Via de gelegde paden op Peperpot zult u een bijzondere fietstocht ervaren. 

Dag 11 Het westen Nieuw Nickerie



In de vroege ochtend vanuit Paramaribo richting het westen van Suriname naar het district Saramacca. Te Groningen, de hoofdplaats van dit district, beleef wij veel monumenten die herinneringen naar boven brengen. De afschaffing van de slavernij, de Brits Indiërs die met de Lalarookh voet aan wal zette en de Nederlandse Boeren die zich hier hadden gevestigd na de contract periode. Vervolgens wordt de tour voortgezet naar Coronie, het kokos district. Bij het strand ervaren wij de vele watervogels zien op de modderbanken, wanneer het getij laag is. Na een kort bezoek aan Wageningen arriveert u in Nieuw-Nickerie. In de middag bezoek aan Zeedijk ( bescherming tegen de hoge golven van de Atlantische Oceaan), een tempel ( een Hindoestaanse gebedshuis) en een bezoek aan een padie pellerij of rijst fabriek.

Dag 12 Bigi Pan – Vogels en Kaaimannen

Na een bezoekje aan de lokale markt vertrek per bootje naar het Bigi Pan natuur beheers gebied. Dit groot moeraslandschap begroeit met heel veel mangrove staat bekend als de broedplaats voor vele binnenlandse- en buitenlandse vogelsoorten, alsook kaaimannen en andere waterdieren. Vanaf het Bigi Pan natuurreservaat terugreis richting Paramaribo.


Dag 13

Paramaribo 

Een heerlijke dag om naar eigen inzichten te besteden. U overnacht in het zelfde hotel.

Dag 14 Paramaribo

Alweer de laatste dag, u kunt heerlijk uitrusten van een indrukwekkende reis bij het aangename zwembad. Ook kunt u deelnemen aan een (optionele) riviercruise naar de Commewijne plantages, waarbij een bezoek gebracht wordt aan Fort Nieuw Amsterdam en de plantages Johanna en Margarita met Javaanse en Hindoestaanse bevolking. Onderweg bestaat de kans dat u op de rivier dolfijnen tegenkomt die de boot begeleiden.



Dag  15 Paramaribo - Amsterdam

Uw terugreis dag. U kunt de ochtend en middag vrij besteden. Een mooie gelegenheid om nog eens door Paramaribo te struinen. In de namiddag vertrekt u naar de internationale luchthaven van Suriname. Hiervandaan vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag 16 Amsterdam



Aankomst op Schiphol. Einde van de indrukwekkende reis!

Dag tot dag



Dag 1 Amsterdam – Paramaribo
Dag 2 Paramaribo 
Dag 3 Paramaribo – Meni Mi
Dag 4 Meni Mi en het leven in Nieuw Aurora
Dag 5 Meni Mi - Paramaribo
Dag 6 Paramaribo - Palumeu
Dag 7 Palumeu
Dag 8 Palumeu
Dag 9 Palumeu - Paramaribo
Dag 10 Plantage Peperpot-fietstour (Optioneel). 
Dag 11 Het westen Nieuw Nickerie
Dag 12 Bigi Pan – Vogels en Kaaimannen
Dag 13 Paramaribo 
Dag 14 Paramaribo
Dag 15 Paramaribo - Amsterdam
Dag 16 Amsterdam



Hotels
Dag 1 tot dag 3
{{70259}}

Dag 3 tot dag 5
{{88581}}

Dag 5 tot dag 6
{{70259}}

Dag 6 tot dag 9
{{88582}}

Dag 9 tot dag 11
{{70259}}

Dag 11 tot dag 12
{{88546}}
 
Dag 12 tot dag 14
{{70259}}


Locatie


Vluchten
De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • Alle hotelovernachtingen en lodges volgens het programma
  • Verzorging naar aanleiding van programma
  • 1 × Ruimbagage inbegrepen tot 23 kg in Economy


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven 
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Overige Informatie

Maaltijden

  • Op meerdaagse tours een brood en twee warme maaltijden

Algemeen

  • Hotelaccommodatie in Paramaribo en in Nieuw Nickerie; inclusief ontbijt op 2-pers.kamers met faciliteiten als douche en toilet;
  • Te Meni Mi, Palumeu en slapen in traditionele vorm gebouwde huisjes met bedden met gemeenschappelijke en of eigen douche en toilet facilititeiten.
  • Binnenlandse vlucht vanaf Paramaribo naar Palumeu v.v.
  • Drankjes als koffie, thee en limonade (siroop), sap tijdens excursies
  • Reisbegeleiding door Nederlandstalige reisbegeleider
  • Alle transporten per fiets, per korjaal en vliegtuig.

Niet inbegrepen in de reissom

  • Toeslag eenpersoonskamers
  • Optionele en alternatieve  programma onderdelen
  • Maaltijden tijdens de dagen of avonden in Paramaribo
  • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, telefoon, minibar etc.
  • Niet gespecificeerde drankjes  en maaltijden tijdens excursies
  • Niet vermelde verzorging gedurende dit arrangement

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven. 


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
Suriname Cultuur en Avontuur Rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518