Fly Drive Rondreis Door het Land van Mandela 21 Dagen Afbeelding Fly Drive Rondreis Door het Land van Mandela 21 Dagen
Fly Drive Rondreis Door het Land van Mandela 21 Dagen
Bestemming: Rondreizen Zuid Afrika - Fly Drive Zuid Afrika

Fly Drive Rondreis Door het Land van Mandela 21 Dagen


plane hotel car

Zuid-Afrika is het land van de wereldberoemde Nelson Mandela. Tijdens deze zeer afwisselende autorondreis treedt u regelmatig in zijn voetsporen. Het verhaal van Madiba, zijn Xhosa stamnaam, is onomstotelijk verbonden aan de roerige geschiedenis van dit prachtige land. U combineert bekende hoogtepunten als de Drakensbergen, waar u naar hartelust kunt wandelen en fietsen metDurban, de tropische stad aan zee met zijn golden mile en het koloniale stadscentrum en marina park. Ook wild en natuur kunnen niet ontbreken, zo doet u naast Addo Elephant Park en Oudtshoorn ook Knysna en Hermanus aan.



Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

In de ochtend vertrekt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u in de avond aankomt. Na het ophalen van uw huurauto rijdt u naar de 1e accommodatie voor uw overnachting. Deze lodge is in de buurt van het vliegveld gelegen zodat u niet ver hoeft te rijden. Wel zo prettig na een lange vlucht. 

Overnachting: Aero Airport Guest Lodge

Dag 2: Johannesburg - Drakensbergen (ca. 360 km)

Voordat u begint aan de mooie, ca. 5 uur durende reis in zuidelijke richting naar het Drakensberg gebied, heeft u in de ochtend tijd om Johannesburg te bezoeken. Een bezoek aan het Apartheid Museum geeft u een hele goede indruk, zowel in beeld als geluid, van Zuid-Afrika tijdens de jaren van apartheid. Aan het begin van de middag reist u af naar het zuiden. De komende 2 nachten verblijft u nabij Bergville in het noorden van het Drakensberg gebied op basis van Halfpension.

Overnachting: Drakensberg Mountain Retreat

Dag 3: Drakensbergen

Deze dag heeft u ter vrije besteding in de indrukwekkende Drakensberg regio. De bergketen van de Drakensbergen zijn de hoogste van Zuid-Afrika met haar top op 3.482m, en heeft sprookjesachtige vormen en eindeloze vergezichten. U kunt bijvoorbeeld door het Giants Castle natuurreservaat rijden. In de talloze grotten werden duizenden jaren geleden rotstekeningen gemaakt door Bosjesmannen (San). Tevens is dit gebied ideaal voor wandel- en paardrijtochten.

 

Dag 4: Drakensbergen - Umhlanga/Durban (ca. 250 km)

Via de Vallei van de 1.000 Heuvels rijdt u naar Pietermaritzburg. Deze koloniale stad wordt beschouwd als een van de best bewaard gebleven Victoriaanse steden ter wereld. Hierna rijdt u verder richting de kust en verblijft 2 nachten in of nabij Umhlanga. In deze toeristische plaats is veel te doen. U kunt bijvoorbeeld naar het Umhlanga Lagoon Nature reserve. Dit 26 hectare grote natuurreservaat ligt aan de voet van de Indische Oceaan, waar je mooie wandelingen kunt maken. Verder zijn er o.a. Crocodile Creek waar 700 nijlkrokodillen woonachtig zijn, vele winkels en restaurants, strand met wateractiviteiten, te veel om op te noemen.

Overnachting: Sylvan Grove 

Dag 5: Umhlanga/Durban

U heeft vandaag een dag ter vrije besteding in deze populaire badplaats. U kunt ook een bezoek brengen aan het nabijgelegen Durban, de hoofdstad van de provincie KwaZulu-Natal. Hier vindt u op de Indiase markt tientallen kraampjes met typische kruiden, houtsnijwerk en curiositeiten. Ook de haven van Durban met zijn uitstekende visrestaurants is een bezoek waard. Wanneer u met kinderen reist dan is Ushaka marine World een aanrader. Dit enorme waterpark is opgedeeld in 3 gebieden met een aquarium, waterglijbanen en attracties. Flaneer ook over de Golden Mile met zijn boulevard, strand en kraampjes.

Dag 6: Umhlanga/Durban - Port St.Johns (ca. 375 km)

Na het ontbijt rijdt u verder in zuidwestelijke richting langs de mooie Wild Coast, waar grillige rostpartijen en kleine intieme baaien elkaar afwisselen. Aan het einde van de middag bereikt u Port St. Johns waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Vanuit uw lodge kunt u prachtige wandel-, mountainbike en paardrijtochten maken.

Overnachting: taba River Lodge

Dag 7: Port St. Johns

Vandaag een dag ter vrije besteding in Port St. Johns. De Wild Coast kent zon 250 km aan kustlijn met prachtige zandstranden waaronder degene bij St. Johns. U kunt naast relaxen op het strand ook het Silaka Nature Reserve gaan verkennen. Hier komen meer dan 250 vogelsoorten voor. Een boottocht op zoek naar dolfijnen behoort ook tot de mogelijkheden.

Dag 8: Port St. Johns - East London (ca. 330 km)

Langs kleine traditionele dorpen zoals Mthata rijdt u van Port St. Johns langs het kleine dorp Coffee Bay naar East London voor uw volgende 2 overnachtingen. Dit is het gebied van de Xhosas, de stam waartoe ook Nelson Mandela behoort. Tijdens de jaren van apartheid vormde de Great Kei rivier de grens tussen Zuid-Afrika en het zogenoemde onafhankelijke thuisland Transkei. Zelfs vandaag de dag is het verschil in levensstandaard tussen deze gebieden nog zeer opvallend. Toch kent het gebied aan de Wild Coast enkele van de mooiste stranden. Maak een stop in Mthatha en bezoek het Nelson Mandela Museum, dat het verhaal vertelt van het leven van Nelson Mandela, dit is zeer de moeite waard.

Overnachting: Arum Guesthouse

Dag 9: East London

East London wordt ook wel "the Buffalo City" genoemd vanwege zijn ligging aan de Buffalo rivier. In dit levendige plaatsje is meer te doen dan genieten van het mooie zandstrand. Wat dacht u van een bezoek aan het aquarium waar je over het walvis pad kunt struinen. Zeker ook de moeite waard is een bezoek aan Lion Park waar de witte leeuw van dichtbij bewondert en geaaid mag worden.

Dag 10: East London - Addo Elephant Park (ca. 260 km.)

U rijdt richting Addo, waar u het beroemde Addo Elephant National Park vindt. In het verleden kwamen er in de hele kaapkolonie olifanten voor maar met de komst van de kolonisten werden ze bijna volledig uitgeroeid. Toen er nog maar een tiental olifanten over waren, werd er in 1931 een stuk land uitgeroepen tot Nationaal Park. De overgebleven olifanten reageerde goed op deze bescherming zodat het park dat in de jaren vele malen vergroot is thans 550 olifanten herbergt. U kunt hier evt een georganiseerde game drive maken (ter plaatse extra te reserveren). Naast de vele olifanten leven in dit park ook buffels, zebras, antilopen en leeuwen. U logeert 2 nachten in of nabij het plaatsje Addo.

Overnachting: Lemon3lodge

Dag 11: Addo Elephant National Park

U heeft een hele dag ter vrije besteding om de vele dieren die in dit park leven te ontdekken. Door de herintroductie van de leeuw in 2003 en de uitbreiding met een zeereservaat is het nu mogelijk de Grote Zeven (naast de Big five de walvis en witte haai) te zien. Daarna kunt u ook nog even lekker ontspannen bij uw accommodatie.

Dag 12: Addo Elephant National Park - Knysna (ca. 300 km)

's Morgens rijdt u in een rustig tempo in westelijke richting naar Knysna, zodat u een goede indruk krijgt van het landschap. Met een ferry kunt u oversteken naar het Featherbed natuurreservaat (werelderfgoedgebied) met zijn uitgestrekte bossen en vele vogelsoorten. De 17 km. lange knysnalagune ligt beschermd tegen de zee tussen twee zandstenen kliffen, de knysna heads. De rest van de middag kunt u rondwandelen in Knysna of bij het waterfront in knysna gezellig winkelen. U verblijft 2 nachten in of nabij Knysna.

Overnachting: Madison Manor Boutique Hotel

Dag 13: Knysna

Een bezoek aan het bekende Tsitsikamma National Park is zeker de moeite waard. Dit park is een lang stuk kustgebied tussen Natures Valley en Oubosstrand met een lengte van maar liefst 68km. Het omvat ook een smal stuk zee en biedt de geoefende snorkelaars en duikers een unieke onderwater wereld. In het park zijn vele wandelroutes waaronder het bekende Otter Trail. Een korte wandeling die zeker de moeite waard is, is degene over de Stromsrivier over de hangbrug (suspension bridge).

Dag 14: Knysna - Oudtshoorn (ca. 120 km)

Na het ontbijt gaat u naar Oudtshoorn, met de grootste populatie struisvogels ter wereld. Het is de grootste stad in de kleine Karoo en een belangrijke toeristische plaats dankzij de vele struisvogelboerderijen en de Cango Caves welke net buiten Oudtshoorn liggen waar stalactieten en stalagmieten een ondergronds sprookje hebben gevormd. U verblijft 2 nachten in of nabij Oudtshoorn.

Overnachting: The Riverside Guest Lodge


Dag 15: Oudtshoorn

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan een struisvogelboerderij. Op sommige boerderijen kunt u zelfs ook struisvogelrijden en mogen kinderen op de eieren gaan staan. De stad zelf is ook aantrekkelijk met zijn brede straten, fraaie zandstenen victoriaanse huizen en een ruime keuze aan leuke restaurants en winkels. Er is een aantal struisvogelpaleizen gebouwd in de 19e eeuwdoor de verenbarons van de stad, die ondanks dat ze voor publiek niet geopend zijn, zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Dag 16: Oudtshoorn - Hermanus (ca. 360 km)

Voordat u Oudtshoorn verlaat kunt u een bezoek brengen aan de Cango Wildlife Ranch, de eerste commerciele krokodillenfarm van Zuid-Afrika. Hierna rijdt u verder naar de kust. Hermanus is de walvishoofdstad van Zuid-Afrika, omdat het de beste mogelijkheden geeft om vanaf het land naar de walvissen te kijken. Het is een levendige vissersplaats met vele leuke restaurants en winkeltjes. U verblijft 2 nachten in Hermanus.

Overnachting: The Misty Waves Hotel

Dag 17: Hermanus

Vandaag kunt u een optionele cruise naar Dyer Island maken. Wellicht kunt u onderweg een walvis van dichtbij zien. Op het eiland zelf bevinden zich vele soorten zeevogels en vlak achter het eiland ligt een rots met een kolonie van ruim 60.000 robben! Vanwege de vele robben zijn de wateren een trekpleister voor vele witte haaien, die er op deze dieren jagen.

Dag 18: Hermanus - Kaapstad (ca. 125 km)

U gaat op weg naar Kaapstad en kunt op uw gemak de stad gaan verkennen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Tafelberg, per kabelbaan of voor de sportievelingen te voet! Een ander idee is winkelen in Victoria & Alfred Waterfront, gevolgd door een boottocht naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela 27 jaar lang gevangen heeft gezeten. Maar ook de omgeving, het Kaaps schiereiland met Kaap de Goede Hoop en de botanische tuinen van Kirstenbosch zijn zeer zeker een bezoek waard. De komende 2 nachten verblijft u in Kaapstad.

Overnachting: Bergzicht Guesthouse

Dag 19: Kaapstad

Vandaag heeft u de mogelijkheid om naar Kaap de Goede Hoop te rijden. Op uw weg naar Cape Point is een aanrader om een stop te maken bij Houtbaai. Het zicht op deze diepe baai is vaak gefotografeerd vanaf Chapmans Peak Drive. U vervolgt de weg naar Muizenberg met zijn gekleurde strandhuisjes naar Simons Town waar u Boulders Beach niet mag overslaan. Hier zijn de Afrikaanse pinguins in grote getalen te vinden.

Dag 20: Kaapstad- Amsterdam

Vandaag eindigt deze mooie rondreis met het inleveren van uw huurauto op de luchthaven van Kaapstad en uw vlucht terug naar Nederland.

Dag 21: Amsterdam

In de ochtend komt u aan op de luchthaven Schiphol.





Hotels

Overnachtingen:
Dag 1: Johannesburg
Dag 2: Drakensbergen
Dag 3: Drakensbergen
Dag 4: Umhlanga/Durban
Dag 5: Umhlanga/Durban
Dag 6: Port St.Johns
Dag 7: Port St.Johns
Dag 8: East London
Dag 9: East London
Dag 10: Addo Elephant National Park
Dag 11: Addo Elephant National Park
Dag 12: Knysna
Dag 13: Knysna
Dag 14: Oudtshoorn
Dag 15: Oudtshoorn
Dag 16: Hermanus
Dag 17: Hermanus
Dag 18: Kaapstad
Dag 19: Kaapstad
Dag 20: Kaapstad - Amsterdam
Dag 21: Amsterdam

Cuckoos nest guest Dag 1 tot dag 2

{{88445}}


Locatie


Vluchten
Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden (conservation fee)
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting - bed levy)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van 7,5 miljoen euro 
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Dag tot dag in het kort:
Dag 1: Amsterdam - Johannesburg
Dag 2: Johannesburg - Drakensbergen (ca. 360 km)
Dag 3: Drakensbergen
Dag 4: Drakensbergen - Umhlanga/Durban (ca. 250 km)
Dag 5: Umhlanga/Durban
Dag 6 Umhlanga/Durban - Port St.Johns (ca. 375 km)
Dag 7: Port St.Johns
Dag 8: Port St. Johns- East London (ca. 330 km.
Dag 9: East London
Dag 10: East London - Addo Elephant National Park (ca. 260 km)
Dag 11: Addo Elephant National Park
Dag 12: Addo Elephant National Park - Knysna (ca. 300 km.)
Dag 13: Knysna
Dag 14: Knysna - Oudtshoorn (ca. 120 km)
Dag 15: Oudtshoorn
Dag 16: Oudtshoorn - Hermanus (ca. 360 km)
Dag 17 Hermanus
Dag 18 Hermanus - Kaapstad (ca. 125 km)
Dag 19: Kaapstad
Dag 20: Kaapstad
Dag 21: Amsterdam
Dag 1: Johannesburg
Dag 2: Drakensbergen
Dag 3: Drakensbergen
Dag 4: Umhlanga/Durban
Dag 5: Umhlanga/Durban
Dag 6: Port St.Johns
Dag 7: Port St.Johns
Dag 8: East London
Dag 9: East London
Dag 10: Addo Elephant National Park
Dag 11: Addo Elephant National Park
Dag 12: Knysna
Dag 13: Knysna
Dag 14: Oudtshoorn
Dag 15: Oudtshoorn
Dag 16: Hermanus
Dag 17: Hermanus
Dag 18: Kaapstad
Dag 19: Kaapstad
Dag 20: Kaapstad - Amsterdam
Dag 21: Amsterdam




Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
Fly Drive Rondreis Door het Land van Mandela 21 Dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518