16 daagse reis inclusief 8 daagse Rondreis Zuid icm Lago Hotel Afbeelding 16 daagse reis inclusief 8 daagse Rondreis Zuid icm Lago Hotel
16 daagse reis inclusief 8 daagse Rondreis Zuid icm Lago Hotel ****
Bestemming: Rondreizen Brazilie - Rondreizen

16 daagse reis inclusief 8 daagse Rondreis Zuid icm Lago Hotel

****

In de voetsporen van Maurice van Nassau Natal, Recife & Olinda

Rondreis o.b.v. Volgens programma



FANTASTISCHE RONDREIS ZUID

ENERVERENDE RONDREIS IN DE VOETSPOREN VAN MAURICE VAN NASSAU.

Impressies van de Nederlandse overheersing in de periode 1624-1661

Dag 1: Natal Na aankomst,

in de namiddag op de luchthaven van Natal wordt u naar uw hotel gebracht. Na de check in heeft u even de tijd om te relaxen.

Dag 2: Kustlijn Natal

- Tibau do Sul Na het ontbijt (inclusief) gaan we als eerste kennis maken met een stukje Nederlandse geschiedenis in Natal door een bezoek te brengen aan het historische Fort Reis Magos, prachtig gelegen aan de monding van de rivier Potengi. Het Fort werd in de periode 1633-1654 door Nederlanders bewoond. Na een korte rondleiding rijden we langs de kust richting de militaire basis Barreira do Inferno, we maken hier een korte stop voor een uitleg over de lanceerbasis. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog werden in Natal meer dan 50 duizend Amerikaanse militairen gelegerd, dit vanwege de strategische ligging t.o.v. Noord- Afrika. Het verblijf van de Amerikanen zie je ook terug in benoeming van straten zoals 1st Avenue, Forro (music for all), long neck (flesje bier). We bezoeken hierna een fruitmarkt waar u een goed idee krijgt van alle locale fruitsoorten. De volgende stop is erg bijzonder, namelijk het bezichtigen van de grootste cashew boom ter wereld, de gids kan u hier alles over vertellen! Naast deze enorme boom bevindt zich ook een leuke souvenirmarkt. We stoppen dan even bij de dolfijnenbaai in Praia da Tabatinga waar de dolfijnen hun snuiten vaak laten zien. Via het dorpje Nisia Floresta, waar de eerste feminist van Brazilie ligt begraven, zullen we gaan lunchen (inclusief) in een oud treinstation, waarna we naar het dorp Tibau do Sul rijden en we de dag zullen eindigen aan de lagune van Guarairas voor de prachtige ondergaande zon. Zonder meer een van de mooiste plekjes in Brazilie! Proef eens een heerlijke caipirinha, de nationale cocktail! U wordt hierna afgezet bij uw hotel en is de avond vrij om zelf in te vullen.

Dag 3: Tibau do Sul

- Pasa e Fica Na het ontbijt (inclusief) rijden we in de richting van Passa e Fica. Hier maken we een twee uur durende wandeling door een gebied met grotten en rotsgebergte genaamd Pedra da Boca. Tijdens deze wandeling krijgt u uitleg over de planten en bloemen die door de lokale bevolking worden gebruikt voor het bereiden van medicijnen. Na deze indrukwekkende wandeling wordt u uitgenodigd door de lokale gids voor een typische lunch in zijn huis (inclusief). Hierna rijden we terug naar het hotel en kan de avond in samenspraak met de gids worden ingevuld met bijvoorbeeld een bezoek naar Pipa om daar te gaan dineren. (exclusief).

Dag 4: Stranddag Tibau

Zoals alle Brazilianen kunt u ook genieten van een stranddag bij uitstek. Een Braziliaan heeft op deze dag maar een doel en dat is genieten van wat het land het meest te bieden heeft, namelijk eindeloze stranden. Aan het einde van de dag krijgt u een heerlijk diner in uw hotel aangeboden. (Inclusief)

Dag 5 Itamaraca

Na het ontbijt (inclusief) rijden we naar Itamaraca (215km). Tijdens deze rit krijgt u uitgebreide informatie over het land in het algemeen van onze gids en komt u aan bij het Fort Orange waar u in de sporen van Maurice van Nassau treedt. U bent op de plek aangekomen waar Maurice honderden jaren geleden aankwam en u zult versteld staan dat wij Nederlanders hier een echt fort hebben gebouwd. Dit fort is een aantal jaren geleden opgegraven en was destijds niet te zien aangezien de Portugezen er een ander fort bovenop hadden gebouwd. De eerste verassing heeft u al achter de rug. Hierna begint het avontuur pas echt! Er ligt een catamaran voor u klaar om u naar het eiland Coroa do Aviao te brengen, misschien wel een van de mooiste eilanden die hier in het noordoosten te vinden is met haar witte zandstrand en kristalhelder water in bepaalde tijden van het jaar. Op het eiland wordt de lunch genuttigd (inclusief). U kunt het eiland eenvoudig rondlopen in deze tijd aangezien het maar 500 x 100 meter is. Aan de achterkant van het eiland zijn bij laag water tientallen locale vissersmannen te zien, bezig met hun dagelijkse vangst. Hierna vertrekt u met de boot naar het hotel, waar u prachtig uitzicht vanaf het water op het fort heeft. U kunt u zich nu echt voorstellen hoe Maurice van Nassau hier honderden jaren geleden kwam aanvaren. Geniet van de prachtige zonsondergang vanaf de boot en de vele soorten vogels die zich in het mangrovegebied genesteld hebben. Na een hartelijk ontvangst met een welkomstdrankje van het hotel kunt u zich langzaam naar uw kamer bewegen om u op te frissen voor het diner (exclusief).

Dag 6 Olinda

- Recife Na het ontbijt (inclusief) verkennen we de historische stad Recife. Hier vindt u de mooiste en de best gerenoveerde overblijfselen van de Portugese en Nederlandse overheersing. De stad heeft een prachtige geconserveerde oude en beschermde binnenstad. Heel aardig om te zien is bijvoorbeeld de Rua de Bom Jesus, die tijdens de Nederlandse dominantie de Jodenstraat heette zoals op het straatnaambord te lezen is. Wat overigens aangeeft dat de Nederlanders toen al toleranter ten opzichte van andere religies stonden dan bijvoorbeeld de streng katholieke Portugezen. De eerste Joodse synagoge in de Rua de Bom Jesus is nu een informatie centrum over de Joodse geschiedenis in Zuid Amerika. Hierna bezoeken we de stad Olinda. Deze stad is zo mooi ('O linda' is niet voor niets de Portugese vertaling) dat zij zelfs vermeldt staat op de wereld erfgoedlijst van Unesco. Hier vindt u de mooiste en de best gerenoveerde overblijfselen van de Portugese en Nederlandse dominantie van deze regio in de zeventiende eeuw. Na al deze indrukken rijdt u terug naar het hotel waar u de rest van de dag heerlijk kunt genieten: rust lekker uit bij het zwembad van het hotel. Wat natuurlijk ook deel uitmaakt van de overweldigende natuur in dit gebied zijn de Mico aapjes die zo nu en dan hun kopjes laten zien in een van de vele bomen bij het hotel (we verzoeken u deze niet te voeren, hoe verleidelijk dit ook is). Hierna volgt het diner (exclusief) in het hotel.

Dag 7 Cunhau

Na het ontbijt (inclusief) rijden we naar Cunhau (215km) en staat deze dag in het teken van het bezichtigen van de mooie omgeving van Barra de Cunhau, maar dan wel vanaf het water. Niet uw camera vergeten! De boot vervoert u over de rivier en zo maakt u kennis met de mangroven, de krabben die hier leven en krijgt u uitleg over de garnalen kwekerijen. Hierna krijgt u even de tijd om te relaxen aan het schitterende strand of te gaan zwemmen onder het genot van een Braziliaans hapje (inclusief). Het dorpje Barra de Cunhau werd door de Nederlanders bewoond in de periode 1633-1645. Toen de Nederlanders gedwongen waren om te vluchten, hebben zij het dorpje in 1645 uitgebrand achtergelaten. Barra de Cunhau is tegenwoordig ook bekend als een van de beste Kite Surf spots ter wereld en al 2 maal werden hier wereldbeker wedstrijden gehouden, met verschillende malen ook Nederlands succes! Hierna volgt een heerlijke lunch (exclusief) en aansluitend kunt u de rest van de dag relaxen in de pousada.

Dag 8

Na het ontbijt (inclusief) bezoeken we eerst nog een garnalenkwekerij en zit het er helaas op. U word naar uw verlengingshotel gebracht.

Lago Hotel

Ligging: Het Lago hotel ligt in een mooie groene omgeving op ruim 4,5 hectaren grond. Op 1500m van het centrum van Tibau do Sul en 2200m van het strand van Tibau do Sul. Er is een shuttle service beschikbaar naar het strand.

Accommodatie De chalets beschikken allemaal over airconditioning, een slaapkamer, badkamer met douche, kleine woonkamer en een groot terras met hangmat. Er is een minibar, kluisje, tv. Maximaal 3 volwassenen of 2 volwassenen met 1 kind.

De Deluxe kamers hebben een slaapkamer, airconditioning, badkamer met douche, grote houten veranda met zeer mooi uitzicht en zitje. Er is een minibar, kluisje en een tv. Maximaal 3 volwassenen of 2 volwassenen met 1 kind. Zeer geschikt voor een romantische vakantie voor stelletjes.

De Suites hebben twee slaapkamers een woonkamer met keukentje, tv, koelkast, kluisje en een groot terras met zitje. Maximaal 5 volwassenen of 4 volwassenen en 2 kinderen.

Faciliteiten: Groot zwembad van ca. 1200 vierkante meter. Vanaf het dek bij het zwembad kunt u genieten van de zonsondergang in de Lagoon Guarairas. Er is ook een klein sfeervol restaurant bij het zwembad. Verder is er een beachvolleybal veld, receptie en gym. Gratis WIFI bij de receptie.

Verblijf: In het Lago Hotel verblijft u op basis van logies en ontbijt.

Dag 15 Terugvlucht

Dag 16 Aankomst Amsterdam.

Inclusief:

- Retourvlucht vanaf Amsterdam - Rondreis per touringcar/ micro bus (afhankelijk van de grootte van de groep). - Engels sprekende reisleiding. - Diensten lokale gidsen. - Alle entreegelden zoals genoemd. - Alle overnachtingen in toeristen klasse hotels en pousadas - Dagelijks ontbijt, 3x lunch, 1x diner

Exclusief:

- Transfer van de luchthaven naar de accommodatie en terug. Deze kunt u bijboeken op het boekingsformulier. - U dient ter plaatse aan de gids 95, - p.p. te voldoen. Dit is een gedeelte van de reissom die wordt gebruikt voor betalingen aan hotels en excursies onderweg. - Lokale vertrekbelasting.

*Wijzigingen in het programma en accommodaties zijn voorbehouden en kunnen aangepast worden indien nodig.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
16 daagse reis inclusief 8 daagse Rondreis Zuid icm Lago Hotel 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518