Koningssteden Marokko 8 daagse Fly en Drively en Drive Afbeelding Koningssteden Marokko 8 daagse Fly en Drively en Drive
Koningssteden Marokko 8 daagse Fly en Drively en Drive ***
Bestemming: Marokko - Fly en Drive

Koningssteden Marokko 8 daagse Fly en Drively en Drive

***

Deze fly & drive voert u langs de populaire koningssteden en het groene noorden van Marokko. U rijdt zelf in uw huurauto door het mooie landschap, langs de kust en door het binnenland. De reis begint in Marrakech., waarna u verder reist naar de pittoreske Essaouira, de hoofdstad Rabat en de cosmopolitan Casablanca. Ook de koningssteden Meknes en Fes met hun middeleeuwse medinas worden niet overgeslagen.

Fly and Drive o.b.v. Halfpension



Fly & Drive Koningssteden 8 dagen / 7 nachten

Halfpension

Voelt u niets voor een groepsreis en wenst u een rondreis te maken die u geheel naar eigen inzicht en op eigen tempo kunt invullen, dan boekt u een fly & drive.

U komt op het vliegveld aan, haalt uw huurauto op en rijdt weg om het land te verkennen en dwaal door de mystiek van de koningssteden. U verblijft op verschillende plaatsen en de reis eindigt uiteindelijk op de luchthaven waar het allemaal begon. Sky Tours zorgt voor een leidraad en u bepaalt de rest.

Dag 1 Amsterdam - Marrakech

Bij aankomst in Marrakech staat uw auto op u te wachten. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 2 Marrakech - Beni Mellal (ca. 195km)

Op weg naar Beni Mellal kunt u van de weg afwijken voor een van de meest sensationele bezienswaardigheden, de Cascades d'Ouzoud. Deze watervallen liggen 65km ten zuiden van Beni Mellal en zijn in de lente het meest spectaculair. Eenmaal aangekomen staat u bovenaan de watervallen waarna u via een voetpad langs de watervallen kunt afdalen. Beni Mellal ligt aan de voet van de Midden-Atlas vrij ver landinwaarts hierdoor heeft het gebied een echt landklimaat met zeer hete zomers en zeer koude winters. De muren van de stad gaan terug naar Moulay Ismail, in 1688, evenals de Kasba Bel-Kush, maar het grootste deel van de stad is zeer modern en vormt een belangrijk economisch centrum voor de regio. Lokale landbouwproducten als sinaasappels, olijven, vijgen, suikerbieten en suikerriet vinden hun weg via Casablanca naar de internationale markt. Buiten het centrum ligt het bekende Borj Ras el-Ain die een panoramisch uitzicht biedt over Beni Mellal en de omringende boomgaarden. Diner en overnachting in Beni Mellal in hotel Tazerkount of vergelijkaar.

Dag 3 Beni Mellal - Fes

Vandaag staat in het teken van de oudste koningsstad. Deze stad is de personificatie van de geschiedenis van Marokko en fungeert als de spirituele en religieuze hoofdstad. Vandaag bezoekt u de middeleeuwse Medina met haar 9200 straatjes. Op het programma staan de Attarine en Bou Anania Medersas, de Nejjarine fontein, het mausoleum Moulay Idriss en de Karaouine moskee, de oudste en befaamdste moskeeen van de westelijk Islamitische wereld. Deze is in 859 gesticht en was hiermee ook de eerste universiteit van Marokko. Hier kunt u optioneel in een traditioneel Marokkaans restaurant in de medina lunchen. s Middags bezoekt u Fes El Jdid, het nieuwe Fes, gebouwd in 1276 door Merinidische vorsten. Dit bezoekt voert onder andere langs Dar el-Makhzen, de Joodse wijk Mellah, de Synagoge en misschien komt u ook langs de juwelensoek. Diner en overnachting in Fes, hotel Mounia of vergelijkbaar.

Dag 4 Fes - Volubilis - Meknes (ca. 140km)

De 2000-jaar oude Romeinse ruines van Volubilis geven een beeld van het leven in Marokko ten tijde van het Romeinse Rijk. Dit is de belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko. Naast de triomfboog, opgericht door Marcus Aurelius, zijn de vloermozaieken het meest indrukwekkend van deze opgraving. Enkele kilometers verderop ligt de heilige stad Moulay Driss. Hier staat het mausoleum van Idriss I. Hij was een nakomeling van Ali, de schoonzoon van de profeet Mohammed. Diner en overnachting in Meknes.

Dag 5 Meknes - Rabat (ca. 150km)

's Morgens mogelijkheid Meknes, bekend om haar wijn en olijven, te verkennen. Deze kleinste koningsstad met haar talloze minaretten bereikte haar hoogtepunt onder de heerschappij van Moulay Ismail: de monumentale poorten, Bab El Mansour & Bab El Khamis, de Place el Hedime en de graan- en -hooischuren bedoeld voor de 12000 paarden van Moulay Isamail zijn het bewijs hiervan. De hoofdstad Rabat is een metropool met vele terrasjes, parkjes en brede lanen. De medina van Rabat is misschien minder pittoresk dan de overige koningssteden, maar toch de moeite waard er eens door heen te lopen. Je ziet er bijna geen toeristen. Hightlights zijn o.a. de prestigieuze facade van het Koninklijk Paleis, Mechouar, de middeleeuwse Oudaia-kasba en museum, het mausoleum van koning Mohammed V en de beroemde Hassan-toren. Diner en overnachting in Rabat, hotel Rihab of vergelijkbaar.

Dag 6 Rabat - Casablanca (ca. 100km)

Casablanca is de economische hoofdstad van Marokko. Deze bruisende kosmopolitische stad staat bekend om zijn art-dec gebouwen en de Hassan II moskee, de op een na grootste moskee ter wereld. Deze moskee heeft een minaret van 200 meter hoog en herbergt majestueuze zalen die de sierlijke Marokkaanse ambacht presenteren. In de middag kunt u ervoor kiezen om in een van de restaurants aan het populaire strandboulevard Ain Diab een lunch te genieten met uitzicht op de Oceaan. Aan het einde van dit boulevard staat de Fameuze Morocco Mall. Deze shopping walhalla loopt over met bekende merknamen en een filiaal van de in Parijs gevestigde Galeries Lafayette. Diner en overnachting in Casablanca, hotel Moroccan House of vergelijkbaar.

Dag 7 Casablanca - Marrakech (ca. 250km)

Marrakech behoeft geen introductie. De glossy bladen staan er vol van en menig Rich & Famous hebben er wel een optrekje. Het is de hoofdstad van het zuiden en staat bekend als de Rode Stad. Je kunt er cultuursnuiven, genieten van het bruisende uitgaansleven met haar internationale clubs of een heuse Marokkaanse Hammam ritueel ondergaan. De highlights zijn o.a.: Saadians graftombe, het Bahia Paleis met zijn open binnenplaats vol cipressen, sinaasappel- en jasmijnbomen, de befaamde Koutoubia Minaret en de Menara tuinen. Het Jema El Fna plein behoeft ook geen vermelding want eenmaal in Marrakech kunt hier niet omheen. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 8 Marrakech - Amsterdam

Vandaag rijdt u naar de luchthaven waar de auto drie uur voor vertrek dient te worden ingeleverd. Terugvlucht naar Amsterdam Schiphol.

Inclusief

  • Vlucht Amsterdam - Marrakech - Amsterdam met Transavia
  • 7 dagen huurauto cat. economy met air-conditioning incl. de verzekeringen
  • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging o.b.v. van halfpension met een diner op de eerste dag en ontbijt op de laatste dag excl. de drankjes(sommige hotels schenken geen alcohol).

Exclusief

  • Entree gelden voor de musea en monumenten
  • Lokale gidsen
  • Benzine
  • Fooien
  • Verzekeringen
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
Koningssteden Marokko 8 daagse Fly en Drively en Drive 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518