16 daagse rondreis De Grote Maya Route Afbeelding 16 daagse rondreis De Grote Maya Route
16 daagse rondreis De Grote Maya Route ***
Bestemming: Mexico - Rondreis Mexico

16 daagse rondreis De Grote Maya Route

***

De leidraad van deze afwisselende rondreis is de fascinerende wereld van de Mayas. U geniet van al het fraais dat de oostelijke Mexicaanse staten Yucatan, Chiapas en Campeche en het meeste indiaanse land van Centraal Amerika, Guatemala, te bieden hebben. U ziet hooggelegen vulkaanmeren, indrukwekkende koloniale steden, verfrissende watervallen in de jungle en u dingt af op de meest kleurrijke indiaanse markten....

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1 - Amsterdam - Cancun

Vertrek vanaf de luchthaven Schiphol naar Cancun. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door onze Nederlandssprekende reisleiding en volgt een transfer naar uw hotel in Cancun voor de overnachting.

Dag 2 - Cancun - Tulum - Chetumal

  • Reisafstand 396.0 km
  • Reisduur 5.0 uur

We maken kennis met onze Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er en rijden in zuidelijke richting langs de Caribische kust. Tulum was (en is) een ommuurd fort dat direct aan de Caribbean ligt. Geniet hier van het uitzicht over de azuurblauwe zee vanaf de 12 meter hoge rotsen waarop de overblijfselen van de tempels verspreid staan. Hierna door naar het aan Belize grenzende Chetumal. (Verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 3 - Chetumal - Xunantunich - Flores

  • Reisafstand 388.0 km
  • Reisduur 7.0 uur

We laten Mexico voor een paar dagen achter ons en rijden Belize binnen. Hier bezoeken we de Maya tempels van Xunantunich. Dit relatief kleine complex herbergt maar liefst zes pleinen en zesentwintig tempels. Hierna gaan we andermaal een grens over en bereiken het fantastische Guatemala. We rijden naar Flores waar we twee nachten zullen blijven. (Verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 4 - Flores - Tikal - Flores

  • Reisafstand 130.0 km
  • Reisduur 2.0 uur

Vanochtend brengen we een bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Tikal, misschien wel het mooiste tempelcomplex van het Maya rijk. Tikal was ooit de hoofdstad van een van de machtigste koninkrijken van de Maya wereld. In de namiddag heeft u vrije tijd in Flores. (Verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 5 - Flores - Rio Dulce

  • Reisafstand 191.0 km
  • Reisduur 5.0 uur

Guatemala is vooral beroemd dankzij de bergen, Maya nazaten, tempels en kleurrijke markten. Minder bekend is het oostelijke gebied waar we vandaag heen gaan. Middenin een landschap van kanalen, rivieren en een groot meer - het Lago de Izabal - ligt het plaatsje Rio Dulce waar we de komende nacht zullen verblijven. U kunt hier optioneel een boottocht over het grootste meer van het land maken. U ziet o.a. paalwoningen en een prachtige tropische vegetatie op de oevers. Overnachting in Rio Dulce (Verzorging: inclusief ontbijt).

Dag 6 - Rio Dulce - Antigua

  • Reisafstand 348.0 km
  • Reisduur 5.0 uur

Vandaag keren we terug naar de koele hooglanden. We vertrekken naar Antigua, Guatemalas mooiste plaats. In de tijd dat de Spaanse veroveraars hier kwamen - in 1543 - was Antigua de hoofdstad van het land. Met name het centrum is een weergaloos voorbeeld van koloniale bouwstijl. Overnachting in Antigua. (Verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 7 - Antigua - Panajachel

  • Reisafstand 110.0 km
  • Reisduur 2.0 uur

De beste manier om Antigua te zien is per voet en dat doen we deze ochtend. Daarna rijden we in westelijke richting naar een nieuw hoogtepunt, het dorp Panajachel aan het Lago de Atitlan. Het op ruim 1500 meter hoogte gelegen Lago de Atitlan is waarschijnlijk het mooiste meer van het land. Overnachting in Panajachel. (Verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 8 - Panajachel

Na het ontbijt bezoeken we Chichicastenango, een typisch indianendorp waar de bevolking nog volop in kledendracht loopt. s Middags maken we een boottocht over het Lago de Atitlan. We zien diverse indianendorpjes en komen meer te weten over de levenswijze van de huidige indianen. Overnachting in Panajachel. (Verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 9 - Panajachel - San Cristobal de las Casas

  • Reisafstand 431.0 km
  • Reisduur 8.0 uur

We laten het prachtige Guatemala achter ons en gaan op weg naar het even imposante San Cristobal de las Casas. Het centrum is een fraaie combinatie van indiaanse en koloniale architectuur. Overnachting in San Cristobal. (Verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 10 - San Cristobal

De indianendorpen Zinacantan en San Juan Chamula zijn beide indianendorpen met een eigenzinnige geloofscultuur. Vooral Zinacatan staat bekend om rust, rijkdom en schoonheid. Onze wandeltocht brengt ons bij een lokale familie om een kijkje te nemen in de kunst van het textiel weven. Een unieke gelegenheid om een bijzondere souvenir te kopen. s Middags kunt u op eigen gelegenheid in San Cristobal rondwandelen. Overnachting in San Cristobal. (Verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 11 - San Cristobal - Palenque

  • Reisafstand 185.0 km
  • Reisduur 3.0 uur

We verlaten het hooggebergte van San Cristobal en rijden richting het junglegebied van Palenque. Onderweg nemen we een heerlijk verfrissende duik bij de watervallen van Aqua Azul. Overnachting in Palenque. (Verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 12 - Palenque - Campeche

  • Reisafstand 335.0 km
  • Reisduur 5.0 uur

De Maya-tempels van Palenque staan bekend als de mooiste tempels van Mexico. Vanochtend brengen we een bezoek aan dit ooit zeer grote tempelcomplex waarvan nog steeds delen niet geheel zijn opgegraven. In de loop van de middag vervolgen we onze weg richting Campeche. Het is heerlijk om s avonds een wandeling te maken binnen de stadsmuren en een bezoek te brengen aan het centrale plein. (Verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 13 - Campeche - Merida

  • Reisafstand 180.0 km
  • Reisduur 2.5 uur

Het ommuurde centrum van Campeche herbergt veel historische rijkdom, een prachtige koloniale stad aan de Golf van Mexico. In de loop van de ochtend vervolgen we onze rondreis in de richting van Uxmal. Volgens archeologen is Uxmal een van de meest authentieke steden van de Puuc Mayas. Ons eindpunt van vandaag is de hoofdstad van de provincie Yucatan: Merida. (Verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 14 - Merida

  • Reisafstand 60.0 km
  • Reisduur 2.0 uur

In de ochtend gaan we naar de ten zuiden van Merida gelegen Sotuta de Peon. Deze hacienda is aan het eind van de 19e eeuw gebouwd en geeft een uitstekend beeld van het leven op een hacienda in die periode. De tour over het terrein - waar voornamelijk henequen (soort agave) werd verbouwd - wordt met een oude wagen en muilezel over een antieke spoorlijn uitgevoerd. Neem ook uw zwemspullen mee, want er is een zoetwater cenote. Na terugkeer in Merida maken we een stadstour. Deze grootste stad van Yucatan heeft een prachtig koloniaal centrum. (Verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 15 - Merida - Cancun - Amsterdam

  • Reisafstand 315.0 km
  • Reisduur 4.0 uur

Vanuit Merida rijden we vandaag naar Chichen Itza, een zeer indrukwekkende voormalige Maya-stad, die we uitgebreid gaan verkennen. We bezoeken onder andere de Piramide van Kukulcan, een reusachtige piramide die eigenlijk een uit steen gemaakte Maya kalender is. Naast El Castillo zijn er nog vele andere bezienswaardigheden zoals de cenote die diende als offerplaats, en de imponerende Grote Balspelbaan. In de loop van de middag rijden we via Valladolid naar de luchthaven van Cancun. (Verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 16 - Amsterdam

Aankomst op Schiphol.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
16 daagse rondreis De Grote Maya Route 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518