18 daags rondreis Mexico Compleet Puerto Vallarta Afbeelding 18 daags rondreis Mexico Compleet Puerto Vallarta
18 daags rondreis Mexico Compleet Puerto Vallarta ***
Bestemming: Mexico - Rondreis Mexico

18 daags rondreis Mexico Compleet Puerto Vallarta

***

Deze nieuwe rondreis neemt u in achttien dagen mee langs de vele wonderen en mysteries van Mexico. Van de gouden Pacifische kust tot de witte Caribische stranden en alles tussenbeide. Tijdens deze rondreis maakt u kennis met kleurrijke indianendorpjes, bruisende koloniale steden en fascinerende overblijfselen van oude Mexicaanse beschavingen. Een reis van adembenemende contrasten, welkom in Mexico!

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1 - Amsterdam - Puerto Vallarta

Vertrek vanaf Schiphol naar Puerto Vallarta. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het hotel voor de eerste overnachting.

Dag 2 - Puerto Vallarta - Guadalajara

  • Reisafstand 330.0 km
  • Reisduur 4.0 uur

We vertrekken landinwaarts richting Guadalajara. Onderweg maken we een tussenstop in het plaatsje Tequila, de bakermat van het bekende Mexicaanse drankje. Hier kunt u optioneel de Tequila-distilleerderij bezoeken. In de middag door naar Guadalajara voor de overnachting.

Dag 3 - Guadalajara

U begint de dag met een stadstour door het historische centrum waarbij we onder meer de kathedraal en het regeringsgebouw bezichtigen. In de middag bezoekt u Tlaquepaque, een wijk ten zuiden van Guadalajara en tevens een geliefd onderkomen bij kunstenaars. Bezoek hier zeker een van de vele galerijtjes voor een leuk souvenir. Op de terrasjes wordt u met een beetje geluk getrakteerd op een optreden van echte Mariachis. Overnachting in Guadalajara.

Dag 4 - Guadalajara - Uruapan - Patzcuaro

  • Reisafstand 320.0 km
  • Reisduur 4.0 uur

Na het ontbijt rijden we naar onze eerste bestemming van vandaag, Uruapan. Hier kunt u optioneel deelnemen aan een tour door het Nationale Park Eduardo Ruiz. Het park is als een groene oase met vele bomen, watervallen en meertjes. Na de lunch door naar onze eindbestemming van vandaag, Patzcuaro.

Dag 5 - Patzcuaro

Een dag terug in de tijd in dit oude indianenstadje. De ligging is prachtig, direct aan het Patzcuaromeer en omringd door bergen. Patzcuaro is in de veertiende eeuw opgericht door de Tarasken, een indianenvolk dat in deze streek leefde. U kunt optioneel deelnemen aan een boottocht over het meer waarbij het grootste eiland, Janitzio, bezocht wordt. Overnachting in Patzcuaro.

Dag 6 - Patzcuaro - Morelia - Taxco

  • Reisafstand 430.0 km
  • Reisduur 5.5 uur

Op circa een uur rijden ten oosten van Patzcuaro ligt de stad Morelia. Van deze stad staat het koloniale centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U vindt hier vele bouwwerken die zijn opgetrokken in barokstijl, waaronder het aquaduct en de imposante kathedraal. Na ons bezoek rijden we door naar Taxco voor de overnachting.

Dag 7 - Taxco - Mexico City

  • Reisafstand 190.0 km
  • Reisduur 2.5 uur

Het barokke Taxco groeide in de 18e eeuw uit tot zilverstad. Wandel hier door de slingerstraatjes met de kenmerkende witte huisjes en bezoek een van de zilverwinkeltjes. Vanmiddag rijden we naar de hoofdstad Mexico City. Hier bezichtigen we o.a. het grote plein El Zocalo en de kathedraal. Twee overnachtingen in Mexico City.

Dag 8 - Mexico City

Een dag ter vrije besteding in Mexico City! U kunt de stad op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan twee optionele excursies. In de morgen kunt het Nationaal Antropologisch Museum bezoeken. Vanmiddag kunt u deelnemen aan een excursie naar de mysterieuze stad Teotihuacan, even ten noorden van Mexico City. U ziet hier onder meer de zonne- en maanpiramide.

Dag 9 - Mexico City - Puebla - Oaxaca

  • Reisafstand 500.0 km
  • Reisduur 6.0 uur

Vanuit Mexico City rijden we zuidwaarts richting Oaxaca. Onderweg passeren we Puebla, ook wel de Engelenstad genoemd. Met ruim 5.000 historische gebouwen uit verschillende bouwperioden is deze stad benoemd tot Werelderfgoed door UNESCO. Na een stadstour rijden we door naar Oaxaca voor de overnachting.

Dag 10 - Oaxaca - Mitla - Tehuantepec

  • Reisafstand 270.0 km
  • Reisduur 4.5 uur

We dalen verder af richting de Grote Oceaan, op weg naar Tehuantepec, Het meest zuidelijke punt van deze rondreis. Voor we daar aankomen, kunt u optioneel de archeologische vindplaats Mitla bezoeken. Dit was het belangrijkste tempelcomplex van de Zapoteken en later van de Mixteken.

Dag 11 - Tehuantepec - Sumidero Canyon - San Cristobal de las Casas

  • Reisafstand 380.0 km
  • Reisduur 5.0 uur

We verruilen de warme laaglanden voor de heerlijke koelte van de hooglanden van Chiapas. Onderweg stoppen we bij een indrukwekkend natuurwonder, de Sumidero Canyon. Hier kunt u optioneel een boottocht maken. Vervolgens door naar San Cristobal de las Casas waar we twee nachten verblijven.

Dag 12 - San Cristobal de las Casas

De morgen is ter vrije besteding. Wandel door het kleurrijke centrum en bezoek een van de dagelijkse marktjes waar de indianen vanuit de omliggende dorpjes hun waren naartoe brengen. Vanmiddag kunt u optioneel de Indiaanse dorpjes San Juan Chamula en Zinacantan bezoeken.

Dag 13 - San Cristobal de las Casas - Agua Azul Watervallen - Palenque

  • Reisafstand 210.0 km
  • Reisduur 3.5 uur

We verruilen het hooggebergte voor het warmere junglegebied van Palenque. Onderweg kunt u heerlijk afkoelen bij de watervallen van Agua Azul waarna we onze tocht voortzetten naar Palenque. Overnachting in Palenque.

Dag 14 - Palenque - Campeche

  • Reisafstand 360.0 km
  • Reisduur 5.0 uur

Vandaag brengt u een bezoek aan de ruines van Palenque. Dit is ongetwijfeld een van de belangrijkste en best bewaarde Mayacomplexen van Centraal Amerika. Het is fantastisch gelegen in het regenwoud aan de rand van het Chiapas gebergte. Vanuit Palenque rijden we naar Campeche voor de overnachting.

Dag 15 - Campeche - Uxmal - Merida

  • Reisafstand 230.0 km
  • Reisduur 3.5 uur

U begint de dag met een stadstour door Campeche. Deze stad is nog deels ommuurd, wat de inwoners vroeger moest beschermen tegen invallen van piraten. Vanmiddag rijden we naar Uxmal, een Mayastad ten zuiden van Merida. Hier ziet u onder meer de 40 meter hoge Piramide van de Tovenaar. Door naar Merida. Vandaag is het ontbijt niet inbegrepen.

Dag 16 - Merida

Merida is de hoofdstad van het schiereiland Yucatan en wordt, door de vele witte kalksteen huisjes ook wel de Witte Stad genoemd. Het is een karakteristieke stad dat al het beste van de verschillende culturele invloeden goed heeft weten te bewaren.

Dag 17 - Merida - Chichen Itza - Cancun

  • Reisafstand 325.0 km
  • Reisduur 4.0 uur

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar de laatste Mayastad van onze reis, Chichen Itza. Deze stad is uitgeroepen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen en bestaat uit verschillende bouwwerken waarvan de Piramide van Kukulcan een erg bijzondere is. Het beeld de astronomische kalender van de Mayas uit. Vanmiddag aankomst in Cancun voor de terugvlucht naar Nederland of voor de transfer naar uw verlengingshotel.

Dag 18 - Amsterdam

Aankomst op Schiphol.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
18 daags rondreis Mexico Compleet Puerto Vallarta 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518