18 daagse rondreis Mexico Compleet Cancun Afbeelding 18 daagse rondreis Mexico Compleet Cancun
18 daagse rondreis Mexico Compleet Cancun ***
Bestemming: Mexico - Rondreis Mexico

18 daagse rondreis Mexico Compleet Cancun

***

Deze nieuwe rondreis neemt u in achttien dagen mee langs de vele wonderen en mysteries van Mexico. Van de gouden Pacifische kust tot de witte Caribische stranden en alles tussenbeide. Tijdens deze rondreis maakt u kennis met kleurrijke indianendorpjes, bruisende koloniale steden en fascinerende overblijfselen van oude Mexicaanse beschavingen. Een reis van adembenemende contrasten, welkom in Mexico!

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1 - Amsterdam - Cancun

Vertrek vanaf Schiphol naar Cancun. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het hotel voor de eerste overnachting.

Dag 2 - Cancun - Chichen Itza - Merida

  • Reisafstand 325.0 km
  • Reisduur 4.0 uur

Na het ontbijt vertrekken we naar de Mayastad Chichen Itza. Deze stad is uitgeroepen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen en bestaat uit verschillende bouwwerken waarvan de Piramide van Kukulcan een erg bijzondere is. Het beeld de astronomische kalender van de Mayas uit. Vanmiddag aankomst in Merida.

Dag 3 - Merida

Merida is de hoofdstad van het schiereiland Yucatan en wordt, door de vele witte kalksteen huisjes ook wel de Witte Stad genoemd. Het is een karakteristieke stad dat al het beste van de verschillende culturele invloeden goed heeft weten te bewaren.

Dag 4 - Merida - Uxmal - Campeche

  • Reisafstand 230.0 km
  • Reisduur 3.5 uur

We rijden zuid-westelijke richting naar Campeche. In de middag passeren we de Mayastad Uxmal. Hier ziet u onder meer de indrukwekkende 40 meter hoge Piramide van de Tovenaar. In de loop van de middag komen we aan in Campeche. Afhankelijk van de aankomsttijd hebben we vanmiddag of anders morgenvroeg een stadstour door het oude stadscentrum. Bijzonder aan Campeche is het feit dat ze nog steeds deels ommuurd is. Dit moest de inwoners vroeger beschermen tegen invallen van piraten.

Dag 5 - Campeche - Palenque

  • Reisafstand 360.0 km
  • Reisduur 5.0 uur

De dag van vandaag brengt u naar een wel heel bijzondere plek: de ruines van Palenque. Met recht een van de absolute hoogtepunten van deze reis. Het is ongetwijfeld een van de best bewaarde Mayacomplexen van Centraal Amerika. Het is fantastisch gelegen in het regenwoud aan de rand van het Chiapas gebergte. Overnachting in de omgeving van Palenque.

Dag 6 - Palenque - Agua Azul Watervallen - San Cristobal de las Casas

  • Reisafstand 210.0 km
  • Reisduur 3.5 uur

We verruilen Palenque voor de koelere hooglanden van Chiapas. Onderweg stoppen we bij de watervallen van Agua Azul voor een korte pauze en een frisse duik. Vervolgens rijden we door naar San Cristobal waar we de komende twee nachten verblijven.

Dag 7 - San Cristobal de las Casas

De morgen is ter vrije besteding. Wandel door het kleurrijke centrum en bezoek een van de dagelijkse marktjes waar de indianen van de omliggende dorpjes hun waren verkopen. Vanmiddag kunt u optioneel de Indiaanse dorpjes San Juan Chamula en Zinacantan bezoeken.

Dag 8 - San Cristobal de las Casas - Sumidero Canyon - Tehuantepec

  • Reisafstand 380.0 km
  • Reisduur 5.0 uur

Na het ontbijt verlaten we San Cristobal en dalen we af naar de Grote Oceaan, het meest zuidelijke punt van onze reis. Onderweg stoppen we nog bij een indrukwekkend natuurwonder, de Sumidero Canyon waarvan de rotswanden tot honderden meters stijl oprijzen. Hier kunt u optioneel een boottocht maken. Vervolgens door naar Tehuantepec voor de overnachting.

Dag 9 - Tehuantepec - Mitla - Oaxaca

  • Reisafstand 270.0 km
  • Reisduur 4.5 uur

We rijden in noordelijke richting naar Oaxaca. Voor we daar aankomen, kunt u optioneel de archeologische vindplaats Mitla bezoeken. Dit was het belangrijkste tempelcomplex van de Zapoteken en later van de Mixteken. Overnachting in Oaxaca.

Dag 10 - Oaxaca - Puebla - Mexico City

  • Reisafstand 500.0 km
  • Reisduur 6.0 uur

Vanuit Oaxaca rijden we naar Puebla, onze eerste bestemming van vandaag. Deze stad wordt ook wel de Engelenstad genoemd. Met ruim 5.000 historische gebouwend uit verschillende bouwperioden is deze stad benoemd tot Werelderfgoed door UNESCO. Na een stadstour rijden we door naar Mexico City waar we de komende twee nachten verblijven.

Dag 11 - Mexico City

Een dag ter vrije besteding in Mexico City! U kunt de stad op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan twee optionele excursies. In de morgen kunt het Nationaal Antropologisch Museum bezoeken. Vanmiddag kunt u deelnemen aan een excursie naar de mysterieuze stad Teotihuacan, even ten noorden van Mexico City. U ziet hier onder meer de zonne- en maanpiramide.

Dag 12 - Mexico City - Taxco

  • Reisafstand 190.0 km
  • Reisduur 2.5 uur

Na het ontbijt verlaten we deze wereldstad en rijden we naar Taxco. Dit barokke stadje groeide in de 18e eeuw uit tot zilverstad. Wandel hier door de slingerstraatjes met de kenmerkende witte huisjes en bezoek een van de zilverwinkeltjes. Overnachting in Taxco.

Dag 13 - Taxco - Morelia - Patzcuaro

  • Reisafstand 430.0 km
  • Reisduur 5.5 uur

Even ten noorden van Taxco ligt Morelia. Van deze stad staat het koloniale centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U vindt hier vele bouwwerken die zijn opgetrokken in barokstijl, waaronder het aquaduct en de imposante kathedraal. Na ons bezoek rijden we door naar Patzcuaro voor de overnachting.

Dag 14 - Patzcuaro

Een dag terug in de tijd in dit oude indianenstadje. De ligging is prachtig, direct aan het Patzcuaromeer en omringd door bergen. Patzcuaro is in de veertiende eeuw opgericht door de Tarasken, een indianenvolk dat in deze streek leefde. U kunt optioneel deelnemen aan een boottocht over het meer waarbij het grootste eiland, Janitzio, bezocht wordt. Overnachting in Patzcuaro.

Dag 15 - Patzcuaro - Uruapan - Guadalajara

  • Reisafstand 320.0 km
  • Reisduur 4.0 uur

Na het ontbijt rijden we naar Uruapan. Hier kunt u optioneel deelnemen aan een tour door het nationale park Eduardo Ruiz. Het park is als een groene oase met vele bomen, watervallen en meertjes. In de middag rijden we door naar het bruisende Guadalajara waar we de komende twee nachten verblijven.

Dag 16 - Guadalajara

U begint de dag met een stadstour door het historische centrum waarbij we onder meer de kathedraal en het regeringsgebouw bezichtigen. In de middag bezoekt u Tlaquepaque, een wijk ten zuiden van Guadalajara en tevens een geliefd onderkomen bij kunstenaars. Bezoek hier zeker een van de vele galerijtjes voor een leuk souvenir. Op de terrasjes wordt u met een beetje geluk getrakteerd op een optreden van echte Mariachis.

Dag 17 - Guadalajara - Puerto Vallarta

  • Reisafstand 330.0 km
  • Reisduur 4.0 uur

We verlaten Guadalajara en rijden in westelijke richting naar Puerto Vallarta aan de Pacifische kust. Onderweg maken we nog een tussenstop in het plaatsje Tequila, de bakermat van het bekende Mexicaanse drankje. Hier kunt u optioneel de Tequila distilleerderij bezoeken. In de middag aankomst in Puerto Vallarta en transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Indien u in Puerto Vallarta een verlengingshotel heeft bijgeboekt wensen wij u nog een prettige vakantie.

Dag 18 - Puerto Vallarta - Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
18 daagse rondreis Mexico Compleet Cancun 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518