Fly Drive Pousadas Noord Portugal Afbeelding Fly Drive Pousadas Noord Portugal
Fly Drive Pousadas Noord Portugal ****
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Pousadas

Fly Drive Pousadas Noord Portugal

****

plane hotel car


8 Dagen


Het is in Porto en de Noordelijke regio's geweest dat de natie Portugal is gesticht in de 12e eeuw. De diverse vestingsteden, paleizen en historische stadscentra die u in deze regio kunt bewonderen, dateren uit deze periode. Het bijzondere nationale park Peneda-Geres, met steile valleien en weelderige bossen, is bezaaid met 100 granieten dorpjes, waar het lijkt dat de tijd heeft stilgestaan. Het gebied wordt doorkruist door de rivier de Douro, die Portugal binnenkomt tussen de ravijnen en de bergen van het binnenland. Proef de frisse en aromatische Vinho Verde in de uitgestrekte wijngaarden in de prachtige Douro vallei. Pittoreske vissersdorpjes met prachtige tradities en verblijf in unieke Pousadas op schitterende locaties maken deze Pousada Fly Drive door Noord Portugal compleet. Werelderfgoed cultuur vindt u in Porto en Guimaraes, heerlijke lokale gastronomie en een warm welkom, waar u ook gaat.



Dag 1: Vertrek naar Porto


Bij aankomst op de luchthaven van Porto haalt u uw huurauto op en rijdt u iets zuidelijk naar Aveiro.
Aveiro ligt aan de zee en de Ria (estuarium), wordt doorkruist door een netwerk van kanalen waarlangs moliceiros (lokale boten) varen. Deze slanke, kleurrijke schepen werden gebruikt om algen en zeewier te verzamelen, en dienen vandaag de dag voor uitstapjes.
Aveiro heeft een aantal gebouwen in Art Nouveau-stijl die de moeite waard zijn. Velen zijn gelegen langs het belangrijkste kanaal.
Een andere belangrijke plek om te bezoeken is het Aveiro Museum in het klooster van Jezus, waar u het Mausoleum van prinses Saint Joana en het vergulde houtsnijwerk dat het interieur van de kerk siert kunt bewonderen.

Overnachting in Pousada Ria in Aveiro.


Dag 2: Aveiro - Viseu


Vandaag rijdt u naar het centrum van Portugal en verblijft u in de nabijheid van de aangename historische stad Viseu. Heerlijk door het middeleeuwse centrum struinen en op terrasjes genieten van de heerlijke lokale specialiteiten.

Overnachting in de comfortabele Pousada de Viseu.

Dag 3: Douro Vallei

Vandaag staat u een prachtige tocht te wachten richting de Douro Vallei. Onderweg nemen de kleine dorpjes u mee naar de cultuur van het land.
Onderweg kunt u bijvoorbeeld één van de vele quintas bezoeken waar Port wordt gemaakt. In Portugal groeien meer dan 250 druivensoorten die voor de wijnproductie gebruikt worden. Deze enorme rijkdom aan verschillende druiven heeft het land te danken aan een lange traditie van wijnmakerij, die volgens archeologen teruggaat tot de Bronstijd. In de stad Lamego kunt u tevens de indrukwekkende Romaanse kathedraal en het prachtige barok kasteel bezoeken.

De absolute aanrader is de legendarische N-222 naar Pinhão via het dorpje Peso da Régua.
Deze 27 km lange weg met z'n 93 bochten bieden u even zoveel uitzichten. Vooral in het voorjaar en najaar als de groene en later bonte tinten het uitzicht kleuren is het hier op z'n mooist.
U overnacht in een charmante Casa, dat een prachtig uitzicht over de rivier de Douro biedt.

Overnachting in het sfeervolle Casa das Torres de Oliveira of vergelijkbaar


Dag 4: Douro Vallei - Guimarães

Vandaag rijdt u rustig richting Guimaraes. De weg langs de Douro is er een om nooit te vergeten.
In Guimaraes, waar u het historische centrum kunt bezichtigen (UNESCO Werelderfgoed) staat het kasteel van de eerste Portugese hoofdstad. In dit schattige plaatsje en het heerlijke hotel heeft u tijd om heerlijk tot rust te komen. Een bezoek aan het Paleis van de hertogen van Braganca is aan te raden.

 

Overnachting in de schitterende Pousada de Guimarães.

Dag 5: Guimaraes - Canicada

Vandaag rijdt u helemaal naar het noorden. Na een tocht van ruim 2 uur, bereikt u het nationale park Peneda-Geres. U kunt ervoor kiezen via Braga te rijden. Braga, met meer dan 30 kerken, het bisschoppelijk paleis en vele religieuze feesten is de heilige stad van Portugal. Braga wordt ook wel het Rome van Portugal genoemd. Op ca. 5 km van Braga ligt het pelgrimsoord Bom Jesus (bedevaartsoord Bom Jesus do Monte). De Via Sacra, een monumentale trap, leidt u langs diverse terrassen, met uitzicht over Braga naar de Bedevaartskerk.
Na deze spirituele ervaring rijdt u verder noordelijk tot het natuurreservaat Penada Geres.

Het unieke natuurgebied Peneda Geres omvat steile valleien en weelderige bossen van eiken en geurige pijnbomen en is bezaaid met meer dan 100 granieten dorpjes, die in veel opzichten weinig veranderd zijn sinds de oprichting van Portugal in de 12e eeuw. Het Parque Nacional da Peneda-Gerês het eerste en enige beschermde park van Portugal - heeft bijgedragen aan het behoud van niet alleen een unieke set van de ecosystemen, maar ook een bescherming van de bedreigde manier van leven voor haar menselijke bewoners. U waant zich hier terug in de tijd, herders met , wilde ossen en paarden. U kunt hier heerlijk wandelen en watersporten beoefenen.

Overnachting in Pousada de Gerês.



Dag 6: Canicada - Viana do Castelo

De parel van de Costa Verde, Viana do Castelo is gezegend met zowel een aantrekkelijk middeleeuws centrum en prachtige stranden net buiten de stad. De oude wijken met 19e-eeuwse boulevards en smalle steegjes vol met Manuelijnse landhuizen en rococo paleizen. Deze prachtige stad ligt nabij de monding van de Rio Lima en is een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de lagere vallei van Lima en de nabijgelegen Serra d' Arga berg.

Op uw weg naar Viana do Castelo kunt u een stop maken in Ponte de Lima. Ponte de Lima is een van de oudste en mooiste steden van Portugal. Het heeft zijn naam gekregen van de nabijgelegen Romeinse brug. Ponte de Lima is een zeer gastvrije stad met een karakteristieke sfeer en een rijkdom aan architectonische hoogtepunten: u kunt door de nauwe steegjes dwalen en genieten van de gotische, manuelijnse, barokke en maniëristische gevels. De oude brug werd door de Romeinen gebouwd als een verbinding met de militaire weg van Braga naar Astorga. Lokale festivals zijn er in Ponte de Lima genoeg. Beroemd is het Feiras Novas op de derde zondag van September, waarbij Nossa Senhora das Dores geëerd wordt. Op maandagen vindt daarnaast de oudste markt van het land plaats de traditie bestaat al sinds 1125. In dit district vindt u ook talloze traditionele landhuizen die een belangrijk deel van het nationale erfgoed vormen.

Overnachting in Pousada de Viana do Castelo.



Dag 7: Viana do Castelo

Vandaag staat de dag in het teken van Porto. Het oude centrum, Ribeira, van Porto staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Porto is een historische stad dat bestaat uit een wirwar van smalle straatjes die deel uitmaken van de oude wijk Ribeira tot aan de grote pleinen van de Avenida dos Aliados. De regio staat bekend om de productie van port, die nog steeds in de uitgestrekte kelders langs de oevers van de machtige rivier de Douro wordt opgeslagen. Aan de overkant van de rivier de Douro staat het Mosteiro da Serra do Pilar, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Overnachting in Pousada de Viana do Castelo.

Dag 8: Viana do Castelo - Porto en terugvlucht


Vandaag reist u terug naar huis en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog langs de verschillende dorpen aan de kust stoppen onderweg naar de luchthaven van Porto. Uw huurauto kunt u inleveren op de luchthaven van Porto.



Hotels



Pousada Ria Aveiro ligt dicht bij de badplaats Torreira en biedt uitzicht op de prachtige rivier de Aveiro.
De accommodatie heeft een restaurant, een bar en een heerlijk zwembad. De kamers zijn ingericht met heldere, warme kleuren, en allemaal voorzien van een balkon. Ze zijn ook uitgerust met een televisie, airconditioning, en een bad en een douche.
In het restaurant worden traditionele Portugese gerechten geserveerd. De bar heeft kamerhoge ramen en schenkt verfrissende drankjes. Pousada da Ria is ideaal gelegen voor buitenactiviteiten in de regio, zoals kanoën, vissen, paardrijden en wandelen.
Sao Jacinto ligt op 15 minuten rijden. De accommodatie biedt gratis privéparkeergelegenheid.


Het Pousada de Viseu is gevestigd in een magnifiek 19e-eeuws gebouw in de stad Viseu. Het biedt ruime kamers, spafaciliteiten, binnen en buitenzwembaden.
De kamers van De Viseu hebben moderne meubels. Ze zijn voorzien van airconditioning, een minibar en een flatscreen-tv. Sommige kamers hebben tevens een ruim gemeubileerd balkon met een panoramisch uitzicht over de stad.
Het stijlvolle restaurant van het Pousada serveert traditionele gerechten, die bereid worden met verse ingrediënten. Lokale specialiteiten zijn de appels van Beira Alta en kaas uit de Serra da Estrela.
U kunt genieten van de sauna en de hot tub of ontspannen tijdens een massage of in het heerlijke Turkse bad.
Het Pousada De Viseu heeft uitzicht op het oude deel van de stad en ligt op 5 minuten lopen van het groene park Florestal de Fontelo.




De Pousada Mosteiro de Guimaraes bevindt zich in een 12e eeuws augustijner klooster, dat uitkijkt op Guimarães.
De kamers zijn uitgerust met moderne faciliteiten, waaronder airconditioning en kabel-tv.
De individueel ingerichte kamers liggen aan wat vroeger de kloostergangen waren.
Alle kamers van Pousada Mosteiro de Guimaraes hebben een eigen badkamer.
Pousada Mosteiro de Guimaraes ligt op loopafstand van het centrum van Guimarães en op slechts 2 km van het winkelgebied.
In Pousada Mosteiro de Guimaraes kunt u genieten van het buitenzwembad of een heerlijke wandeling maken door de tuinen.
De Pousada biedt gratis eigen parkeergelegenheid. Het sportpaviljoen van Guimarães ligt op 3 km afstand.



Pousada Canicada Geres heeft een unieke ligging in het hart van het nationale park Peneda/Gerês.
Deze accommodatie biedt een prachtig uitzicht op de rivier Cávado en de mooie Caniçada-dam. Het beschikt over een buitenzwembad en een restaurant met een panoramisch uitzicht.
Al de gezellige kamers van Pousada Geres-Caniçada zijn voorzien van airconditioning en hebben een gezellige inrichting met lichtgekleurde meubels. Ze beschikken over een flatscreen-tv, een zithoek en een eigen badkamer.
U kunt bij Pousada Geres-Caniçada genieten van de natuur en onder meer vissen, kanoën en wandelen. Daarnaast kunt u ontspannen op het grote terras of in de mooie tuin van de accommodatie.
Het restaurant van Pousada Geres-Caniçada serveert traditioneel Portugese gerechten, bereid met verse, seizoensgebonden ingrediënten.
U kunt ook buiten genieten van uw maaltijden en drankjes en van het uitzicht op de rivier. Er wordt dagelijks een heerlijk ontbijt verzorgd.



Pousada Viana do Castelo ligt hoog op de Monte de Santa Luzia en biedt uitzicht over de stad Viana do Castelo.
De kamers bieden een panoramisch uitzicht over de oceaan of het weelderige landschap.
De kamers van Pousada de Viana do Castelo zijn voorzien van airconditioning, kabeltelevisie en een minibar.
Pousada de Viana do Castelo beschikt over een buitenzwembad, een tennisbaan en vele terrasjes waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht. Het restaurant van Pousada de Viana do Castelo serveert lokale en internationale gastronomische gerechten.
Met de panoramische lift van Santa Luzia kunt u ook een bezoek brengen aan Viana do Castelo en haar restaurants.


Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in de charmant Pousadas
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
Dag tot dag
  • Dag 1: Porto
  • Dag 2: Porto - Viseu
  • Dag 3: Viseu - Douro
  • Dag 4: Douro - Guimaraes
  • Dag 5: Guimaraes - Braga
  • Dag 6: Braga - Viana do Castelo
  • Dag 7: Viana do Castelo - Porto
  • Dag 8: Terugvlucht

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.




Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
Fly Drive Pousadas Noord Portugal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518