Fly en Drive Slovenie - Europa in een notendop Afbeelding Fly en Drive Slovenie - Europa in een notendop
Fly en Drive Slovenie Europa in een notendop ***
Bestemming: Rondreizen Slovenie - Fly en Drive Slovenie

Fly en Drive Slovenie Europa in een notendop

***

plane hotel car


8 Dagen

Ontdek de schoonheid van Slovenie, een parel die verscholen ligt tussen de Alpen en de Middellandse Zee

Genesteld aan de voet van de Julische Alpen en omringd door de Middellandse Zee verwelkomt het zogenaamde ‘groene land’ reizigers met zijn verbluffende culturele erfgoed, dat het resultaat is van zijn intense relatie met het Oostenrijks-Hongaarse rijk en de Republiek Venetie. Het is gezegend met prachtige steile bergketens, mooie glinsterende meren en een Alpenwoud.
Deze route gaat langs de hoogtepunten van West-Slovenie, van de hoofdstad Ljubljana tot de Adriatische kust. Onderweg stopt u onder meer voor het sprookjesachtige het meer van Bled, het Triglav National Park en de ongelooflijke Grotten van Postojna. En natuurlijk is er ook tijd om u in de badplaats Portoroz aan zee te ontspannen.



Dag 1: Vlucht naar Ljubljana - Bled (ca. 54 km)


U vliegt naar de internationale luchthaven van Ljubljana en haalt hier uw huurauto op. Daarna rijdt u westwaarts naar de badplaats Bled, waar u de nacht zult doorbrengen. Accommodatie in Bled of de omgeving.

Dag 2: Bled


Geniet van een traditionele pletna-boot aangedreven door roeiers, die bekend staan als ‘pletnarj’ en die u naar het eiland Bled varen. Nadat u op het eiland van boord bent gegaan, beklimt u de negenennegentig stenen treden die u naar de Mariakerk, één van de meest opmerkelijke pelgrimsoorden uit de zestiende eeuw, brengen. De lokale legende luidt dat het drie keer luiden van de bel uw dromen zal laten uitkomen. Een ander hoogtepunt van de dag is het prachtige 12e-eeuwse kasteel, dat een interessant museum huisvest en op een rots boven het meer ligt.
U overnacht in Bled of de omgeving.

Dag 3: Bled – Het meer van Bohinj - Bled


Op 30 minuten rijden van Bled ligt het ongerepte meer van Bohinj. Neem bij aankomst de kabelbaan naar Mount Vogel en geniet van een panoramisch uitzicht op het Triglav National Park, één van de oudste in het land en het grootste beschermde gebied in Slovenie. Het park grenst aan Italie en Oostenrijk en is een waar paradijs voor liefhebbers van wandelen, bergbeklimmen en buitenactiviteiten. U heeft daarna vrije tijd om van Bohinj te genieten.
U overnacht in Bled of de omgeving.

Dag 4: Bled - Vrsic-pas - Soca-vallei - Portoroz (ca. 305 km)


U maakt vandaag een schilderachtige rit van 4,5 uur naar Portoroz via de Vrsic-pas, de hoogste weg van Slovenie, met een adembenemend uitzicht op de Julische Alpen. Mis het verbazingwekkende mythologische gezicht van het 'heidense meisje' gevormd door de breuken in de rotsen niet! U passeert ook de pittoreske Soca-vallei. De rivier de Soca stroomt door dit gebied en staat bekend om zijn smaragdgroene wateren. Als u 'The Chronicles of Narnia' heeft gezien, zal het landschap u bekend voorkomen, want deze rivier was één van de locaties voor de film.
U overnacht in Portoroz of de omgeving.

Dag 5: Portoroz - de grotten van Postojna - Portoroz


U kunt vandaag de dag doorbrengen met het verkennen van de prachtige ondergrondse wereld van Slovenie. U kunt kiezen tussen een bezoek aan het regionale park Skocjan-grotten, een plek die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat of de prachtige grotten van Postojna. De Skocjan-grotten worden gevormd door een reeks van holtes, die zich over zes kilometer uitstrekken, tot ongeveer tweehonderd meter diep gaan en spectaculaire grotten, watervallen en ondergrondse kamers creeren, zoals bijvoorbeeld de Martel's Chamber. Ondertussen is het grottenstelsel van Postojna de grootste en meest bezochte grotten van de klassieke Karst in Europa. De trein die door de grot rijdt en die de bezoekers naar de berg brengt, is al meer dan 140 jaar oud. Dit bezoek kan ook worden gecombineerd met het middeleeuwse kasteel Predjama, dat in een grote grot op een verticale klif van 123 meter hoog is gebouwd. Het kasteel, dat een mysterieus toevluchtsoord van de rebelse Erazem van Predjama was, wordt één van de tien meest verbazingwekkende kastelen in de hele wereld genoemd.
Keer terug naar Portoroz, waar u zult overnachten. Een overnachting in Portoroz of de omgeving.

Dag 6: Portoroz


U heeft de hele dag vrij om te kunnen genieten van de zee of om met de auto het achterland te gaan verkennen.
U overnacht weer in Portoroz of de omgeving.

Dag 7: Portoroz - Ljubljana (ca. 118 km)


Een aangename rit van anderhalf uur brengt u terug naar Ljubljana. Ljubljana staat in de volksmond bekend als de City of Love and Dragons en is overzichtelijk, betaalbaar, modern en relaxed. Hier kunt u genieten van een aantal heerlijke gerechten en één van de mooiste oude steden van Europa ontdekken. Maak een ontspannen wandeling door deze stad, die doorkruist wordt door de rivier de Ljubljanica en verken de vele charmante bezienswaardigheden zoals de kathedraal van St. Nicolaas, het Preseren-plein, de charismatische schoenmakersbrug, kerken en barokke huizen, het Tivoli-park en de centrale markt. Geniet van een ritje met de kabelbaan naar het kasteel. Geniet 's avonds van de echte sfeer op de levendige middeleeuwse pleinen in de oude wijk.
U overnacht in Ljubljana.

Dag 8: Terugvlucht


Lever uw huurauto weer in op de luchthaven van Ljubljana en vlieg terug naar huis.

Dag tot dag in het kort:



Dag 1: Vlucht naar Ljubljana - Bled 
Dag 2: Bled
Dag 3: Bled – Het meer van Bohinj - Bled
Dag 4: Bled - Vrsic-pas - Soca-vallei - Portoroz 
Dag 5: Portoroz - de grotten van Postojna - Portoroz
Dag 6: Portoroz
Dag 7: Portoroz - Ljubljana 
Dag 8: Terugvlucht

Op maat


Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer op Slovenie blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
  • Retourvlucht Ljubljana
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • 8 dagen een huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
Fly en Drive Slovenie  Europa in een notendop 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518