13 daagse safari rondreis Puur Natuur Afbeelding 13 daagse safari rondreis Puur Natuur
13 daagse safari rondreis Puur Natuur ***
Bestemming: Rondreizen Zambia - Rondreizen

13 daagse safari rondreis Puur Natuur

***



Hotel o.b.v. Volgens programma



Een safari rondreis door de ruige en ongerepte natuur van het South Luangwa National Park. U verblijft op basis van volpension in lodges en kampementen en alle activiteiten zijn inbegrepen. De aantrekkingskracht van dit nationale park zit in het overvloedige water van de Luangwa rivier die zich door de bush slingert. De vele lagunes houden het water ook in de droge wintermaanden vast, zodat er het hele jaar door veel wild te zien is.

Dag 1: Amsterdam - Lusaka

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Lusaka in Zambia waar u in de avond aankomt. U wordt welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en heeft een transfer naar uw hotel voor de overnachting.

Dag 2 & 3: Lusaka - Kapani Lodge

In de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Mfuwe. Hier wordt u opgewacht door uw safari gids die u naar Kapani Lodge zal brengen. De lodge is gelegen op de oever van een van de lagunes van de Luangwa rivier. Door deze ligging zijn er het gehele jaar door ideale safari mogelijkheden. In de namiddag gaat u op uw eerste game drive en na de 'sundowners' gaat u 's avonds tijdens de nachtelijke game drive op zoek naar de dieren die overdag nauwelijks te zien zijn, zoals de honingdas en het stekelvarken. Het is tevens de beste tijd om een luipaard te spotten! South Luangwa National Park herbergt vele dieren; kuddes van honderden buffels, nijlpaarden die de rivier bevolken, olifanten, leeuwen en luipaarden. Er zijn diverse safari activiteiten zodat u de volgende dag volop kans heeft om de omgeving te verkennen.

Dag 4 & 5: Kapani Lodge - Luwi Bush Camp

Vandaag reist u diep het nationale park in, naar Luwi Bush Camp. Dit kleine kamp is gelegen in schaduw van grote mahoniebomen, vlakbij een permanente lagune. De eenvoudige, maar comfortabele kamers zijn opgetrokken van gedroogd gras met rieten daken, maar in uw badkamer kunt u onder de sterrenhemel douchen! Door de afgelegen ligging is dit gebied uitermate geschikt voor wandelsafari's. U maakt kennis met de gewapende verkenner die u op uw eerste wandel safari zal begeleiden. Van hem zult u alles leren over het lezen van de sporen in de bush! Vlakbij het kamp is een beschutte plek vanwaar u de nijlpaarden in de lagune ongemerkt kunt gadeslaan. Het gebied rond Luwi staat bekend om de vele leeuwen en het is dan ook erg spannend om, al wandelend, op zoek te gaan naar deze machtige dieren. De volgende dag kunt u, tussen de safari's door, heerlijk ontspannen in het kamp terwijl u de vele dieren ziet die de lagune aantrekt.

Dag 6 & 7: Luwi Bush Camp - Nsolo Bush Camp

Vandaag pakt u uw spullen en gaat u op pad naar uw volgende kamp aan de Luwi rivier. De Luwi is een zijtak van de Luangwa. U gaat dit keer echter niet per 4WD voertuig, maar u wandelt in een rustig tempo in ca. 3 uur tijd naar het kamp. Bij aankomst staat een koel drankje voor u klaar en treft u uw bagage al in uw kamer aan. Nadat u zich heeft opgefrist, wordt de brunch geserveerd. De chalets in dit bush kamp staan op palen en vanaf de veranda heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende bush en de drinkplaatsen van de Luwi rivier. Deze drinkplaatsen trekken veel olifanten en buffels, maar ook leeuwen komen er hun dorst lessen. In de omgeving van Nsolo zijn ook hyena's en luipaarden in grote getale te vinden. Naast wandel safari's kunt u hier ook game drives maken in open 4WD voertuigen. De volgende dag heeft u weer alle tijd om te genieten van alles dat Nsolo Bush Camp te bieden heeft.

Dag 8 & 9: Nsolo Bush Camp - Kakuli Bush Camp

U trekt verder stroomafwaarts van de Luwi rivier naar Kakuli Camp. Dit tentenkamp is gelegen op de plek waar de Luwi en de Luangwa rivieren samenkomen en biedt schitterende uitzichten over de rivier met vele nijlpaarden. Het is een wandeling van ca. 4  uur, maar u kunt ook per 4WD naar Kakuli gaan. Dit deel van het nationale park staat er om bekend dat het de beste mogelijkheden biedt om wild te zien. Door de wat hogere ligging is het kamp het hele jaar door een perfecte uitvalsbasis voor safari activiteiten. In tijden dat de rivier hoog staat, is het kamp te bereiken per boot en vinden de activiteiten meest op de rivier plaats of te voet in de drogere zandrijke omgeving. U verblijft 2 nachten in Kakuli Bush Camp.

Dag 10 & 11: Kakuli Bush Camp - Mchenja Bush Camp

Mchenja betekent ebbehout en dit kamp is dan ook gelegen in ebbehout bos. Het luxueuze en stijlvolle kamp kijkt uit op een grote lus in de Luangwa en vanuit de Victoriaanse badkuip bij uw achthoekige tent heeft u uitzicht op de rivier. De schitterende lounge is gebouwd rond een oude Mchenja boom en u kunt heerlijk afkoelen in de plunge pool van het kamp. De brunch wordt veelal geserveerd in de schaduwrijke lounge, maar het diner is meestal op de rivieroever, onder de sterrenhemel. Vanuit dit kamp kunnen wandel safari's en game drives in open 4WD voertuigen ondernomen worden. Mchenja is de perfecte afsluiting van deze safari rondreis, dit zijn alweer de laatste 2 overnachtingen in het nationale park.

Dag 12: Mchenja Bush Camp - Lusaka

In de loop van de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven van Mfuwe voor uw vlucht naar Lusaka. Hier checkt u in voor de terugvlucht naar Nederland.

Dag 13: Amsterdam

In de ochtend komt u aan op de luchthaven Schiphol.

Inbegrepen * Vliegreis Amsterdam - Lusaka en v.v. per KLM Binnenlandse vluchten Lusaka - Mfuwe en v.v. Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag Vervoer per comfortabele safari voertuig Begeleiding vanaf dag 2 door deskundige Engelssprekende gids Alle omschreven activiteiten, game drives en wandelsafari's Entreegelden nationale parken 11 overnachtingen volgens programma Verzorging op basis van logies & ontbijt, 10 x lunch en 10 x diner inclusief een selectie aan drankjes * Alle transfers

Niet inbegrepen * Alle overige, niet genoemde, maaltijden Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

NB: Bagage is beperkt tot 12kg in een zachte tas + 1 cameratas per persoon

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 2

Overnachtingen Plaats / Accommodatie 1 x Lusaka / Lusaka Hotel 2 x South Luangwa National Park / Kapani Lodge 2 x South Luangwa National Park / Luwi Bush Camp 2 x South Luangwa National Park / Nsolo Bush Camp 2 x South Luangwa National Park / Kakuli Bush Camp 2 x South Luangwa National Park / Mchenja Camp Accommodaties onder voorbehoud van wijzigingen



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/flydrond/public_html/templates/MainView.php on line 1441
13 daagse safari rondreis Puur Natuur 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  flydriverondreis.nl
v2.0180518